Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

katiaxx 21:40, 11 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Kaska kup cos jeszcze to przynajmniej pretekst bedzie i wpadniesz z utesknieniem kolezanka Jola

kupię soebie następne takie ognicho jak u Ciebie muszę je mieć
katiaxx 21:42, 11 paź 2015

Magda70 napisał(a)
Aaaaa toć to te krzesla to w domu staly...

No i gdzieś babo jestes?? Pojawiasz się i znikasz jak przeciąg...

mam sporo zajęć - jakoś tak, dziś szyłam worek na strój gimnastyczny do przedszkola
naprawdę, pasjonujące zajęcie jakich mało, uffff
siakowa 21:42, 11 paź 2015

katiaxx napisał(a)

miło mi a jak graby - graby to coś co nas połączyło juz na zawsze

ps moje marnie, wierzę że idą w korzeń ale może nie ?

Moje zaatakowaly szpeciele w watku grabowym sa zdjecia kiepściutkie....
katiaxx 21:43, 11 paź 2015

siakowa napisał(a)

Moje zaatakowaly szpeciele w watku grabowym sa zdjecia kiepściutkie....

szpeciele ? - boszsz w życiu nie słyszałam nawet takiego słowa ... ide zobaczyć może ja to tez mam tylko nie wiem
katiaxx 21:52, 11 paź 2015

mam pytanie ogrodnicze takie ;

1. moja werbena sczerniała zatem zakończyła show w tym sezonie (to akurat stwierdzenie - czy mam teraz zebrać nasiona, czy te 2 ,3 noce w mrozach już zamroziły te biedne nasionka ?

2. Kupiłam zawilce coś tam jobert - rachityczne, zamarzły - czy ktoś je ma długo i one będę kwitły tak 3 tygod. i adieu ? - ile kwitną takie z drugiego sezonu ?

3. czy kompost nie do końca przerobiony - jest jakoś wartościowy ? - dognije sobie elegancko w ziemi ? czy raczej może toksycznym być ? bo dodałam takiego do ziemi gdzie roślinę nową wsadziłam...

4. Moje miskanty grac. niektóre skręcają trawki ? za sucho czy to już pora ? cześć na pewno jest przesuszona

siakowa 21:54, 11 paź 2015

Werbenowe nasionka chyba sie przed wysianiem wlasnie w lodowce trzyma cos kojarze
katiaxx 22:01, 11 paź 2015

siakowa napisał(a)
Werbenowe nasionka chyba sie przed wysianiem wlasnie w lodowce trzyma cos kojarze

no własnie tak się robi żeby chyba roślina nie wymarzała (?) były ale w przypadku werbeny to jakoś bez sensu mi się zdaje bo i tak nie zimuje ale nie znam się to mogę i głupoty gadać
c o jest zresztą mocno w moim stylu
Zielona 22:16, 11 paź 2015

Werbena: /kopiuję to, co odpisałam u siebie/

na zbieranie nasion z werbeny jest ZA WCZEŚNIE! One muszą być przemrożone. Z doświadczenia napiszę jednak, że lepiej będzie, kiedy rozsypiesz je po zimie na rabatach, na których chcesz, by rosła. Zapewniam, że pod tegorocznymi będziesz miała całe tabuny maluchów. Z tym, że wzejdą później niż wysiewane w domu. Jeśli masz ochotę na wysiewy, zbierz nasionka dopiero po porządnej dawce mrozu lub... wsadź do zamrażarki.
Zielona 22:17, 11 paź 2015

Zawilce Honorine Jobert kwitną u mnie nadal W pierwszym roku padły zaraz po posadzeniu
katiaxx 22:20, 11 paź 2015

Zielona napisał(a)
Werbena: /kopiuję to, co odpisałam u siebie/

na zbieranie nasion z werbeny jest ZA WCZEŚNIE! One muszą być przemrożone. Z doświadczenia napiszę jednak, że lepiej będzie, kiedy rozsypiesz je po zimie na rabatach, na których chcesz, by rosła. Zapewniam, że pod tegorocznymi będziesz miała całe tabuny maluchów. Z tym, że wzejdą później niż wysiewane w domu. Jeśli masz ochotę na wysiewy, zbierz nasionka dopiero po porządnej dawce mrozu lub... wsadź do zamrażarki.

liczę na te samosiewki ale ja ostrożna jestem i lubię się zabezpieczyć