Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

Olili 14:28, 30 paź 2015

Jagodaa napisał(a)

raczej zimo-brązowe

ale jakie piękne
Magda70 15:57, 30 paź 2015

katiaxx napisał(a)
Wreszcie zrobiliśmy podjazd i ścieżki - kilka fotek z "w trakcie"

mokry jest ładniejszy
tu jest suchy, jak zaczął wysychać to mnie przeraził był prze-ohydny - jak wysechł trochę lepiej, wykonawca mówi ze jak trochę poleży to kolor się wyrówna

CUDOWNIE!!!! Ja już oczyma wyobraźni widzę jak tu będzie cudownie...

Ależ Ci zazdroszczę...jak ja bym chciała u siebie podjazd zmienić po tych 13 latach.
leon60 16:57, 30 paź 2015

EKSTRA
katiaxx 18:48, 30 paź 2015

Kasya napisał(a)

nie bede sie wypowiadac na temat rdestu bo mam do niego awersje

ale zobacz jaki ładny szpalerek ma Ana
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/99/995168/original.jpg

dlaczego masz awersję do rdestu -

tak na marginesie - ona ma dość nieciekawe liście

umbry uwielbiam chciałam je mieć bardzo długo ale jednak zdecydowałam się na amelanchiery bo sa wielopienne - jako dorosłe drzewka podświetlone są wyjątkowe i czasem tylko zyskują
nie można mieć wszystkiego, potrzebowałam dużo czasu żeby się hamować w zakupach i mimo tylu pięknych roślin - trzymać się planu , to naprawdę strasznie trudne ... ,
katiaxx 18:49, 30 paź 2015

Olili napisał(a)
Świetnie ,ze jesteś
Dzieją się u Ciebie wspaniałe rzeczy !! Ekstra.

Hej Olli zaraz zajrzę co u Ciebie nowego
katiaxx 18:51, 30 paź 2015

Magda70 napisał(a)

CUDOWNIE!!!! Ja już oczyma wyobraźni widzę jak tu będzie cudownie...

Ależ Ci zazdroszczę...jak ja bym chciała u siebie podjazd zmienić po tych 13 latach.

Dzięki Madziu - wiesz jak to jest z tą wyobraźnią, potem rzeczywistość rzadko idzie jeden do jednego
fachowcy już sobie poczli cieszę się bo miałam lekko dość, kto lubi jak mu się obcy pałętają pod domem cały dzień ...
a to bardzo ciekawi ludzie ; wypytywali o rośliny , skąd te nazwy ... co gdzie będzie no i mieli tysiąc rad
katiaxx 18:54, 30 paź 2015

siakowa napisał(a)

Wiesz mam podobne miejsce i nie bylam zbyt pomyslowa z jednej strony mam bukszpana koste dluuuuga a w donicy mam samo buchannanii bo ono zimozielone

do brązowych trawek jeszcze nie dojrzałam bukszpanu mam sporo a na forum mamy już jeden bukszpanowy ogród więc mój mógłby być tylko porażka

tak czy siak nie widzę tam więcej niż 2 gatunki, rabata ma 1 na 15
katiaxx 18:59, 30 paź 2015

Jagodaa napisał(a)
Podjazd po wykończeniu będzie rewelacyjny . Ciekawa jestem bardzo na co się zdecydujesz. Przemyśl dobrze i na spokojnie, żebyś miała pełne przekonanie do pomysłu. Ja z doświadczenia wiem, że jak czegoś od początku nie jestem pewna, to później się już nie przekonam i znów kopanie.

mam dokładnie to samo; różaneczniki , wszyscy je sadzą, był moment że mi się podobały - kupiłam 2 potem jak już wiedziałam jakiego chcę mniej więcej ogrodu różaneczniki wypadły a ja w w to brnęłam kupując kolejne, choć czułam że nie powinnam ...
Kasya 19:14, 30 paź 2015

katiaxx napisał(a)

dlaczego masz awersję do rdestu -

tak na marginesie - ona ma dość nieciekawe liście

umbry uwielbiam chciałam je mieć bardzo długo ale jednak zdecydowałam się na amelanchiery bo sa wielopienne - jako dorosłe drzewka podświetlone są wyjątkowe i czasem tylko zyskują
nie można mieć wszystkiego, potrzebowałam dużo czasu żeby się hamować w zakupach i mimo tylu pięknych roślin - trzymać się planu , to naprawdę strasznie trudne ... ,

Rdestu nie mogłam wypielic

Swidosliwy są ładne i ładnie sie przebarwiaja...ale raczej nie będzie przeswitu na dole...
A co myślisz o jarząbach o amonogawach o palibinach ?

Opowiedz mi pw wszystko o nawierzchniach i cenach bo czeka mnie to w przyszłym roku
malkul 19:19, 30 paź 2015

świetna ta kostka/płytka czekam na nasadzenia