Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

marzena 23:38, 19 lip 2016

ale kwitnienie u Ciebie, piękne okazy, no i podziwiam ogrom włożonej pracy w ogród
sylwia_slomc... 09:34, 20 lip 2016

kerii napisał(a)
wow ale ty masz tych dalii piękne... czasem jak ogladam wasze ogrody to mi się wydaje wydaje ze ja jestem na jakiejś innej planecie u was już kwitną cynie, dalie, jeżówki litry a u mnie to jeszcze w pakach

Też tak miałam na wiosnę jak u wszystkich ranniki kwitły , a ja moich znaleźć nie umiałam Wiosną słońce nisko operuje, a moje zbocze północne i glina wiec się ziemia późno nagrzewa teraz w lecie chodzi wysoko po niebie i się wyrównało kwitnienie z innymi ogrodami, ale jak drzewa podrosną i będzie cień to pewnie znowu wszystko się zmieni.
sylwia_slomc... 09:36, 20 lip 2016

marzena napisał(a)
ale kwitnienie u Ciebie, piękne okazy, no i podziwiam ogrom włożonej pracy w ogród

Bardzo dziękuję, lubię jak jest dużo koloru Muszę jeszcze dosadzić coś teraz kwitnącego na bylinówce z naparstnicami bo teraz jak dla mnie za smutna, choć jesienią to właśnie ona znowu króluje
kamila66 09:37, 20 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dziękuję bardzo, a to polar bear

Faktycznie ma pokaźne kwiaty Bardzo ładny masz krzew
Kasik 19:25, 20 lip 2016

Ja tam się kocham w hortkach, a Twoje już cieszą oczka. Budleje wielkie, a ile dalii.

Kolorowo i słonecznie.
kasiek 21:03, 20 lip 2016

Ale u Was kwiecia - duzo słońca i przestrzeni - rosliny to lubią
Trzymam kciuki za roboty dzisiejsze
Mam juz ukopany liliowiec dwukolorowy dla Ciebie
ryska 21:24, 20 lip 2016

Podziwiałam na zdjęciach Twoją nową fryzurę (nie poznałam Cię na początku) a teraz podziwiam kwiatuchy. Coraz bardziej przekonuję się do dalii, te ciemne pojedyncze u Ciebie super wyglądają. Zupełnie inaczej niż te krzaczory georginie z dawnych lat.
sylwia_slomc... 22:03, 20 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Faktycznie ma pokaźne kwiaty Bardzo ładny masz krzew

W zeszłym sezonie ciachałam niziutko, żeby się zagęścił, a w tym już znacznie wyżej
sylwia_slomc... 22:06, 20 lip 2016

Kasik napisał(a)
Ja tam się kocham w hortkach, a Twoje już cieszą oczka. Budleje wielkie, a ile dalii.

Kolorowo i słonecznie.

Dużo dalii dokupiłam wiosną - wszystkie pomponowe, a te drobne z pojedynczymi kwiatami dostałam od sąsiadki
Dalie jakoś najbardziej pasują mi w warzywniku
sylwia_slomc... 22:11, 20 lip 2016

kasiek napisał(a)
Ale u Was kwiecia - duzo słońca i przestrzeni - rosliny to lubią
Trzymam kciuki za roboty dzisiejsze
Mam juz ukopany liliowiec dwukolorowy dla Ciebie

Udało się skończyć łąkę kosić i okazało się, że wiosną też było gniazdo w innym miejscu, a młode się wykluły Dzisiaj podpatrzyliśmy , że wróciła i siedzi na jajkach mam nadzieję, że nie zaziębiła ich
A ja obcięłam różę przy kapliczce bo złapała mączniaka.....niestety taki jej urok tą drobna różową. sprzątnęłam łubiny, które em potraktował kosą i zaciągnęłam klejem jedną ścianę w piwnicy. Chłopcy w tym czasie zdjęli kolejny pas chodnika