Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:44, 03 sie 2016

Agania napisał(a)
Obstawiam lobelię...super koty i klateczka

Brawo lobelia bylinowa jakaś tamZdecydowanie za mało tych kotów kupiłam ......mogły by być jeszcze w paru miejscach
sylwia_slomc... 22:48, 03 sie 2016

Agania napisał(a)
Chodniczek, teraz schodki, podziwiam Was

Agatka nie ma powodu. Gdyby eM nie wiedział jak, dalej były by rozlazłe płyty i poślizgowe błotko.
Że się trochę zna to korzystam
Jak się tak naoglądam u Was to potem marzy mi się mieć lepiej niż mam i działamy
sylwia_slomc... 22:54, 03 sie 2016

A nie byłabym sobą gdybym tej lobelii nie podzieliła Mam teraz całe 5 szt i nawet nie zwiędły
pierwsza

druga
sylwia_slomc... 22:59, 03 sie 2016

trzecia

czwarta

i piąta

jak się rozrosną zasłonią to co o tej porze brzydkie.....pod warunkiem, że nie zapomnę na zimę okryć
ryska 23:01, 03 sie 2016

Kotek i bańka na mleczko to dobrana para
Katkak 23:03, 03 sie 2016

Sylwuś zdobycze fajowe. Ten maluszek (pozostałe także) przeuroczo na tym okieneczku wygląda. Kojarzy mi się z Filemonem . Schodki fajne, Iga będzie miała używanie . A wiąz świeci z daleka .
sylwia_slomc... 23:05, 03 sie 2016

ryska napisał(a)
Kotek i bańka na mleczko to dobrana para

Tak mi też spasowało
sylwia_slomc... 23:07, 03 sie 2016

Katkak napisał(a)
Sylwuś zdobycze fajowe. Ten maluszek (pozostałe także) przeuroczo na tym okieneczku wygląda. Kojarzy mi się z Filemonem . Schodki fajne, Iga będzie miała używanie . A wiąz świeci z daleka .

Świetne skojarzenie To teraz poluję na BonifacegoWiesz, że mój ogród w dużej mierze dla dzieciaków jest
Wiąz taka żarówa fajna
06:34, 04 sie 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)
A nie byłabym sobą gdybym tej lobelii nie podzieliła Mam teraz całe 5 szt i nawet nie zwiędły
pierwsza

musze cie zmartwić ta lobelia w naszym klimacie nie zimuje ...miałam ją już i przemarzła ....jak zbierzesz nasiona to wysiejesz w lutym ...potem wsadzisz do ziemi.

np tu jest taka informacja ...ja jak kupowałam to mnie zapewniano ze bylinowa ogrodowa i zimuje...ale wtedy nie miałam jeszcze takich rabat ...nawet tuj u mnie nie było i wiedzę ogrodową marna miałam
http://www.swiatkwiatow.pl/lobelia-lobelia-x-speciosa-id350.html

PS. przykrycie nic nie da ..pierwszy delikatny wrześniowy przymrozek ja załatwi raczej
Urszulla 07:59, 04 sie 2016

Sylwia, u Ciebie dużo się dzieje trzeba nadrabiać zaległości
róże marketowe kupili znajomi. Powiem Ci że w jednym roku słabsze, ale w zeszłyum roku-chyba w Tesco trafili na wyprzedaż po 8zł. Same angielki. Okazy mają cudowne

A poidełka są super. takie głębsze rób. U mnie niestety ptaszki nie korzystają z wody z takiego płaskiego ale znajoma mi podpowiedziała żeby wysypać piaskiem. Czasem lubią taką piaskową kąpiel. Na wodną chyba lubią wodę płynącą. Ale tylko tak gdybam z obserwacji u innych