Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 16:41, 19 wrz 2016

Karol99 napisał(a)
U mnie pecherznica sie rozmnaza jak chwast. Jaką probowalas ukorzenic?

Diabolo i taką cytrynową nie wiem jak się nazywa i klops, ani jeden patyk nie złapał.....wzięłam po trzy z każdej.
JustynaZ 16:44, 19 wrz 2016

Donica robi wrażenie .Gratuluję pomysłu i wykonawstwa . Co w niej będzie rosło ?
sylwia_slomc... 16:45, 19 wrz 2016

bujak za donicą

Strasznie się cieszę, że już to chwastowisko w końcu zlikwidowane i już za tło moim roślinom nie robi

nowe kolory się pokazują w ogrodzie
sylwia_slomc... 16:50, 19 wrz 2016

szczyt na altance przegibany....bażanty lądowisko sobie zrobiły......daj kurze grzędę, jeszcze wyżej siędę

był na wcisk , ale musimy chyba ześrubować

sylwia_slomc... 16:53, 19 wrz 2016

sylwia_slomc... 16:54, 19 wrz 2016

JustynaZ napisał(a)
Donica robi wrażenie .Gratuluję pomysłu i wykonawstwa . Co w niej będzie rosło ?

Miniaturowe iglaki i cebulowe wiosenne.....tak myślę
malgorzata_s... 16:59, 19 wrz 2016

No i znowu coś nowego Nie ustajecie w działalności ogrodowej Buziaki
kerii 17:02, 19 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wczoraj w "Ogrodzie bez tajemnic" trafiłam na odcinek w którym zdradzili jak sadzą te łany tulipanów co potem wiosna po parkach kwitną

Uwaga ważne:

Każda cebulka jest posadzona w osobnej plastikowej doniczce i dopiero z doniczką w ziemię

Czyli dokładnie tak jak ja zaczęłam sadzić w zeszłym roku jupiiii jest szansa na tulipanowe pola

A duże te doniczki dawałaś? kurcze tak w doniczkach to dużo miejsca zajmą i skąd ja tyle doniczek wezmę))
Jak tak patrzę na te twoje fotki to ty tam masz jakieś hektary normalnie tego ogrodu
17:17, 19 wrz 2016
przy 1000 cebul na moich rabatach to hardcore z tymi doniczkaminie podejmuje wyzwania ...wole ryzyko nornicowe ...choć w zeszłym roku nie miałam wiekszych strat jakoś

a przy 10 000 do - 100 000...w parkach albo wiecej to ja nie wiem jak to logistycznie rozwiazac na rabatach pełnych bylin i krzewów ...kopania z m-c

no chyba ze maja puste rabaty to rozumiem bo czesto w parkach sa puste rabaty a po cebulowych sadza jednoroczne rosliny ...to proste jest bo mała koparka sciagna ziemie poustawiaja doniczki i zasypia ziemia

różanki parkowe zwykle nie maja roslin wypełniaczy pomiedzy krzewami jest pusty plac to tez jakoś mozna doniczmi sie bawić ale trzeba uwazać zeby bachy rózane oczów nie powybijały

na rabatach bylinowych w takich ogrodach ogrodowiskowych to nie wiem czy jest mozliwe zakopywanie doniczek ...czesto dziewczyny po watkach pisza ze maja tak gesto nasadzone rosliny ze sadzenie cebul w prost do gruntu wymaga wysiłku zeby je powciskać.

kerii 17:25, 19 wrz 2016

No właśnie jakoś sobie nie wyobrażam tych doniczek jak rośliny na bylinówce poupychane jedna na drugiej mało tego w ciągle coś dosadzane przesadzane jak w moim przypadku