Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 20:59, 25 wrz 2016

Sykwia, a jak to drzewo i tak ma wylecieć, to może z premedytacją by je przysypać? Jak babcia zobaczy, że choruje to pozwoli wykopsać .
sylwia_slomc... 21:12, 25 wrz 2016

Rumianka napisał(a)
Hej pracusie...narzędzia się grzeją...odsapnijcie deczko...

Dzisiaj gościliśmy się w gospodzie A piła poszła do ostrzenia Nie ma czasu bo mi zimnem po karku już wiejeA plan jeszcze nie wykonany
sylwia_slomc... 21:14, 25 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Sykwia, a jak to drzewo i tak ma wylecieć, to może z premedytacją by je przysypać? Jak babcia zobaczy, że choruje to pozwoli wykopsać .

Kasiu, potem by mi głowę suszyła na maxa nic na siłę....ważne , że już donica będzie zamiast starych opon i roślinki mogę posadzić niech już rosną sobie
kerii 21:17, 25 wrz 2016

Donica full wypas z rozmachem od razu wielopoziomowa roślinki będą się czuły w nie jak w apartamencie )
sylwia_slomc... 21:26, 25 wrz 2016

kerii napisał(a)
Donica full wypas z rozmachem od razu wielopoziomowa roślinki będą się czuły w nie jak w apartamencie )

Jeszcze będzie druga ciut mniejsza, ale to dopiero za rok
kerii 21:30, 25 wrz 2016

Jak szaleć to szaleć))
21:40, 25 wrz 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)

Trawa zmasakrowana, trzeba będzie siać od nowa, ale wiosną będzie dookoła donic drobna przeróbka

przygladam sie tej donicy / skrzyni z zaciekawieniem ..bo ona pasuje do twojego stylu

ale oczywiscie widze kłopociki ...ja bym nie siała trawy ...nawet bym wydarła tą co jest ....ten klin miedzy chodnikiem i donicą wyglada nieciekawie ...tzn nie wiem czym będzisz go kosić? ...oraz czym bedziesz kosić wokół tej donicy? ...bo po kosiarce zostana wasy a uzywanie podkaszarki czy kosy spalinowej jest mocno czasochłonnym zajeciem.....nawet sie zastanowiłam przez chwile czy bym wkoło funkji czy bodziszków (albo innych tego typu bezobsługowych roślin) nie posadziła zeby miec spokój z koszeniem.
sylwia_slomc... 21:53, 25 wrz 2016

kerii napisał(a)
Jak szaleć to szaleć))

A co raz się żyje
sylwia_slomc... 21:58, 25 wrz 2016

eee_taam napisał(a)

przygladam sie tej donicy / skrzyni z zaciekawieniem ..bo ona pasuje do twojego stylu

ale oczywiscie widze kłopociki ...ja bym nie siała trawy ...nawet bym wydarła tą co jest ....ten klin miedzy chodnikiem i donicą wyglada nieciekawie ...tzn nie wiem czym będzisz go kosić? ...oraz czym bedziesz kosić wokół tej donicy? ...bo po kosiarce zostana wasy a uzywanie podkaszarki czy kosy spalinowej jest mocno czasochłonnym zajeciem.....nawet sie zastanowiłam przez chwile czy bym wkoło funkji czy bodziszków (albo innych tego typu bezobsługowych roślin) nie posadziła zeby miec spokój z koszeniem.

Bez obaw dookoła donicy planuję na wiosnę obwódkę z kostki i kamyka i ani nie będzie klina, ani problemu z koszeniemtrawę dosiać muszę tu gdzie teraz ziemia poza donicą, bo będzie trochę wyrównane jeszcze ziemią i trzeba wypełnić puste miejsca nasionami
Mira104 22:53, 25 wrz 2016

Ło matko, Sylwia wielka ta donica, masz już plan na jej obsadzenie? Ale pracuś z Twojego męża, co Ty mu dajesz, że ma takie ADHD pracusia. Ja też to chcę dla mojego