Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:18, 25 paź 2016

Witam Cię Olgo Starmy się działać , żeby ubywało nie ogarniętych tematów i zmieniało się na lepsze w miarę naszych sił, możliwości czasowych i oczywiście środków. Rośliny kupuję małe bo taniej , a potem staram się, żeby szybko urosły i dzielę
Teren do zagospodarowania spory, Staramy się tez wykorzystać materiały z odzysku, żeby było taniej.....czasem się to udaje, a czasem nie
Dzisiaj już wiem , że obwódka z piór boazeryjnych to była porażka i wytrzymały tylko jeden sezon.....ale on wystarczył by trawa buksików nie pożarłaNa wiosnę muszę tam wymyślić coś innego
yolka 18:26, 25 paź 2016

Śliczności masz, wpraszam się za 2-3 lata, będzie dużo do oglądania i podziwiania, oczywoście u mnie goście też mile widziani
OlgaKol 18:39, 25 paź 2016

Przynajmniej macie tą satysfakcję, że sami wszystko robicie - człowiek bardziej to docenia i szanuje.

Niedaleko ode mnie jedni ludzie zrobili sobie ogród - firma wpadła i w ciągu dwóch dni był cały ogród. Za każdym razem, gdy tamtędy przechodzę, to niby wszystko ładne, ale czegoś brakuje - wydaje mi się, że pasji i miłości roślin. Spojrzy się i pierwsza myśl, że fima zrobiła ogód a nie jaki piękny mają ogród.

U Was natomiast widać tą pasję i to jest najważniejsze

Gardener27 18:48, 25 paź 2016

Biesiadne pomieszczenie bardzo fajne, coś w stylu knajpki na Kazimierzu
Widzę że sąsiedni ogród czerpie inspirację z Twojego, podobne zabiegi pod względem nasadzeń i rabat
Wiele ludzi marzy o dużym ogrodzie z pięknymi roślinami Nawet sobie nie wyobrażają ile poświęceń i ciężkiej pracy wymaga realizacja tego snu
violka171 18:58, 25 paź 2016

Podziwiam z zachwytem te Twoje pola,pieknieją z dnia na dzień
zarażasz koleżankę i bardzo dobrze,może w koło wszystkich zarazicie
ale by to było
sylwia_slomc... 19:31, 25 paź 2016

yolka napisał(a)
Śliczności masz, wpraszam się za 2-3 lata, będzie dużo do oglądania i podziwiania, oczywoście u mnie goście też mile widziani

Dziękuję i oczywiście zapraszam serdecznie
sylwia_slomc... 19:41, 25 paź 2016

OlgaKol napisał(a)
Przynajmniej macie tą satysfakcję, że sami wszystko robicie - człowiek bardziej to docenia i szanuje.

Niedaleko ode mnie jedni ludzie zrobili sobie ogród - firma wpadła i w ciągu dwóch dni był cały ogród. Za każdym razem, gdy tamtędy przechodzę, to niby wszystko ładne, ale czegoś brakuje - wydaje mi się, że pasji i miłości roślin. Spojrzy się i pierwsza myśl, że fima zrobiła ogód a nie jaki piękny mają ogród.

U Was natomiast widać tą pasję i to jest najważniejsze

Bardzo dziękuję
Wydaje mi się, że wszystko od firmy zależy, od tego jak wybada gusta gospodarzy i na ile gospodarze ogrodu poczują się potem ogrodnikami.
Kondzio też zaczynał od firmy, a zobacz jak teraz wygląda jego ogród . Jeden z najpiękniejszych i rozpoznawalnych na forum, bo włożył w niego duszę i serce i stworzył go od nowa po swojemu Oddaje charakter i upodobania ogrodnika Ma klimat
Dużo zależy od właścicieli. Nie jest sztuką zapłacić , sztuka jest potem samemu zadbać o rośliny i zdobywać wiedzę na ich temat i znać każdą z imienia i czasem jej słówko jakie szepnąć.
Zawsze z daleka widać czy ogródek choćby najmniejszy ma swojego kochającego pasjonatę - ogrodnika
Choć bardziej oko ściągają ( przynajmniej moje)ogrody zakładane samodzielnie, bo nie są takie schematyczne
sylwia_slomc... 19:46, 25 paź 2016

Gardener27 napisał(a)
Biesiadne pomieszczenie bardzo fajne, coś w stylu knajpki na Kazimierzu
Widzę że sąsiedni ogród czerpie inspirację z Twojego, podobne zabiegi pod względem nasadzeń i rabat
Wiele ludzi marzy o dużym ogrodzie z pięknymi roślinami Nawet sobie nie wyobrażają ile poświęceń i ciężkiej pracy wymaga realizacja tego snu

Przemuś zawsze lepiej korzystać z cudzego doświadczenia niż uczyć się na własnej skórze.
Dziewczyna pyta co się sprawdza u nas , obserwuje , widzi jak sobie i roślinom życie można ułatwić przy tej powierzchni, a ja się cieszę, że mogę pomóc. Fajna jest, bardzo się polubiłyśmy no i w przyszłości będziemy sąsiadkami Część moich roślin też do Niej powędrowało i cieszę się, że mają dobrą opiekę.
A marzenia i sny......są po to by je spełniać..... w końcu życie ma się tylko jedno
sylwia_slomc... 19:48, 25 paź 2016

violka171 napisał(a)
Podziwiam z zachwytem te Twoje pola,pieknieją z dnia na dzień
zarażasz koleżankę i bardzo dobrze,może w koło wszystkich zarazicie
ale by to było

Wiem jeszcze o trzech innych ogrodach , które powstają na terenie naszej gminy i mają podobną powierzchnię Nawet się śmiałyśmy , że nowy trend zapoczątkowałyśmy we wsi
Ale jeszcze tamtych nie widziałam, na razie ludzie mówią, muszę kiedyś wybrać się na daleki spacer
Rumianka 20:10, 25 paź 2016

Gardener27 napisał(a)

Odniosłam identyczne wrażenie, że sąsiadka wzoruje się na Twoim ogrodzie...ale to tylko powód do radości, że komuś też się podoba i może kopiować...