Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:24, 15 lis 2016

kasiek napisał(a)
O faktycznie u Ciebie dalmatyńczyk sniegowy Ale kolorki wrzosów i róż jeszcze sliczne

Świetne porównanie Wrzosy są superowe
sylwia_slomc... 20:28, 15 lis 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

ja kolderki porobilam przejsciowo klonom i rozom na wczorajsza temp.minus 7 w nocy dzis po pracy kolderki zdjelam

spowrotem opatule pewnie w grudniu bo wtedy wieksze mrozy w nocy widze

pozdrowka zostawiam

U nas dziś jeszcze zimniej niż wczoraj Różom w przydomowym zapodałam dziś kopczyki i okryłam agro hortki ogrodowe, zostały jeszcze te na dużym ogrodzie.
10:26, 16 lis 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)

U nas dziś jeszcze zimniej niż wczoraj Różom w przydomowym zapodałam dziś kopczyki i okryłam agro hortki ogrodowe, zostały jeszcze te na dużym ogrodzie.

o kurcze

Ale ma sie jeszcze ocieplic,może jeszcze w niedizele podziałam ostatni raz w tym sezonie w ogrodzie bo ma byc ok.9 stopni a przekopywania tyłu działki mam jeszcze w tzw.cholerę
sylwia_slomc... 11:16, 16 lis 2016

Też mam jeszcze roboty od groma
Nie będę już odwijać bo za moment będzie już tylko zimniej, raczej nie cieplej, a potem bym nie zdążyła
sylwia_slomc... 20:40, 16 lis 2016

Nie wiem czy coś widać, ale drewno zaimpregnowane

teraz się suszy
na bajzel nie zwracajcie uwagi , posprzątam jak wóz wyjedzie i będzie się można po warsztacie swobodnie poruszać

Sylvana 20:47, 16 lis 2016

Oooo...czytam, że już roślinki okrywałaś....podobno trzeba dopiero jak przez kilka dni jest -5....bo inaczej im ciepło i pobudzasz wegetację.

Napracowałaś się z tym wozem, ale do ogrodu będzie pasował idealnie.
Wiesz już gdzie go postawisz?
sylwia_slomc... 20:47, 16 lis 2016

Dostałam dzisiaj dwie paczki
Przyszły rośliny od Karoli i trawki od Irenki
Pan buk purpurowy pendula

i 3 Panienki Little princess

fotka jednej z nich, a przy sadzeniu jedna miała ukorzenioną gałązkę i mam teraz 4
Jeszcze zawilce, ale fotki nie ma bo już ciemno się robiło jak poleciałam sadzić

Rozplenice black beauty posadziłam nad górnym biegiem strumienia.

Buczek jest koło bacówki nad strumieniem razem z jedną z tawuł...reszta na rabacie , która powstanie nad strumieniem pod drzewami tam gdzie wyląduje wóz
sylwia_slomc... 20:49, 16 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Oooo...czytam, że już roślinki okrywałaś....podobno trzeba dopiero jak przez kilka dni jest -5....bo inaczej im ciepło i pobudzasz wegetację.

Napracowałaś się z tym wozem, ale do ogrodu będzie pasował idealnie.
Wiesz już gdzie go postawisz?

Stanie nad strumieniem
Nie zdążyłabym potem wszystkiego poowijać i byłoby po ptokach, u mnie nie ma takiego zacisza jak u Ciebie, czego zazdraszczam
Sylvana 20:55, 16 lis 2016

Ale ja nie mam zacisza....jak w lecie powiało to poleciała z korzeniami jedna sosna i wierzba, obie duże i dorodne.
Też już się biłam z myślami owijać czy nie....nie wiem czy tym gdybaniem nie uśmierciłam magnolii i oxytree....okaże się wiosną.

Śliczny ten buczek pendula....ja w tym roku zachorowałam na wszysko co ma w nazwie pendula...tylko, że już nie mam gdzie drzew sadzić
sylwia_slomc... 21:33, 16 lis 2016

Sylvana napisał(a)
Ale ja nie mam zacisza....jak w lecie powiało to poleciała z korzeniami jedna sosna i wierzba, obie duże i dorodne.
Też już się biłam z myślami owijać czy nie....nie wiem czy tym gdybaniem nie uśmierciłam magnolii i oxytree....okaże się wiosną.

Śliczny ten buczek pendula....ja w tym roku zachorowałam na wszysko co ma w nazwie pendula...tylko, że już nie mam gdzie drzew sadzić

Masz dorodny drzewostan w takim towarzystwie zawsze maluszkom cieplej i przytulniej niż pod chmurkąTeż lubię wszystko co w drzewach płaczące, a w Animals długowłose i kudłate