Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:17, 26 lis 2016

A potem w cztery osoby próbowaliśmy zataszczyć 1/4 tego co muszą pod górę koniki ciągnąć i bardzo im współczułam w tym momencie....4 razy musieliśmy odpoczywać po drodze, ale się udało

i tak wygląda
na razie drugiego koła brak, ale ponoć ma być

Babcia przyszła ocenić efekt
sylwia_slomc... 18:20, 26 lis 2016

Oceńcie sami Ja się cieszę, że nie wpadłam na pomysł ustawienia go na trawie .....kto by to przesuwał do koszenia!!!

yolka 18:28, 26 lis 2016

Pewnie, że lepiej w tym miejscu a nie na trawie, ależ macie zacięcie do roboty, żebym tak chociaż w 25% miała. Gratuluję Wam tego co już udało Wam się zdziałać, czekam na efekty za rok, dwa, trzy...
sylwia_slomc... 18:35, 26 lis 2016

yolka napisał(a)
Pewnie, że lepiej w tym miejscu a nie na trawie, ależ macie zacięcie do roboty, żebym tak chociaż w 25% miała. Gratuluję Wam tego co już udało Wam się zdziałać, czekam na efekty za rok, dwa, trzy...

Jolcia też czekam na ten ogród za dwa trzy lata....bo coś więcej już będzie widać
Rytla 18:45, 26 lis 2016

pot płynie po plecach od samego patrzenia! się nataszczyliście, oby miejsce docelowe, ależ macie zacięcie!
sylwia_slomc... 18:47, 26 lis 2016

Tam zostaje na stałe
Katkak 18:54, 26 lis 2016

Sylwuś, ale genialnie wyszła ta podłoga, musimy na niej jakieś tango walnąć, bo aż się prosi . Wóz wygląda z daleka trochę jak armata, ale może krety się wystraszą . Jak zwykle kawał dobrej roboty i uwinęliście się ze wszystkim migiem. Ja dziś co nieco dziubnęłam w ogródku, ale dużo tego nie było. Oczka wreszcie opróżniłam (wstyd, że dopiero teraz), hortki ogrodowe podsypałam igliwiem z sosen, bo podobno fajnie zakwasza, zebrałam trochę liści suchych, które z traw fruwały i z premedytacją podłożyłam kretom trutkę. Potem Krzysiek mnie straszył, że jak załatwię krety, to będę mieć turkucie, bo że one niby na darmo tak nie ryją. No i bądź tu mądra i pisz wiersze .
sylwia_slomc... 19:18, 26 lis 2016

Katkak napisał(a)
Sylwuś, ale genialnie wyszła ta podłoga, musimy na niej jakieś tango walnąć, bo aż się prosi . Wóz wygląda z daleka trochę jak armata, ale może krety się wystraszą . Jak zwykle kawał dobrej roboty i uwinęliście się ze wszystkim migiem. Ja dziś co nieco dziubnęłam w ogródku, ale dużo tego nie było. Oczka wreszcie opróżniłam (wstyd, że dopiero teraz), hortki ogrodowe podsypałam igliwiem z sosen, bo podobno fajnie zakwasza, zebrałam trochę liści suchych, które z traw fruwały i z premedytacją podłożyłam kretom trutkę. Potem Krzysiek mnie straszył, że jak załatwię krety, to będę mieć turkucie, bo że one niby na darmo tak nie ryją. No i bądź tu mądra i pisz wiersze .

Kasieńka krety to głównie dżdżownice załatwiają
Też nam się z armatą kojarzy i przez to też fajnyZbójnickiego chyba Kasiu bardziej się wpisze w charakter miejsca niż tango
W moim oczku jeszcze mam wodę bo za chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć
czy w zeszłym roku wylewałam czy nie pamiętam, że sprzątałam wiosną i wylewałam wtedy, ale czy jesienią??? Przez zimę i tak nasypie śniegu, a potem roztaje i zamarznie, teraz próbuję roślinki częściowo w nim przezimować - taki eksperyment, zobaczymy co będzie
sylwia_slomc... 19:26, 26 lis 2016

To teraz ciut zimowych widoczków i mrozowych klejnotów

Ogród dzisiaj we mgle nabrał tajemnicy i czaru
sylwia_slomc... 19:29, 26 lis 2016

na taką odległość było widać krajobraz

szczotki na trawach cudne dzisiaj były, a miałam zamiar je ściąć....może w tygodniu, bo żal mi było