Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

07_Rene 14:06, 21 sie 2015

Twoja liriope duże taka. U mni też zbiera się do kwitnienia ale kepki takie zbite, z krotkimi liśćmi. inne jakieś. ...
Katkak 21:24, 21 sie 2015

Sylwuś cieszę się, że jutro Cię poznam . Co do ogrodu - jestem pod wrażeniem ile pracy wykonaliście. Fajnie, że emuś Ci pomaga i razem tworzycie ogród. Więcej o ogrodzie pisać nie będę bo nie udało mi się wątku przejrzeć tak dokładnie jakbym chciała, a ściemniać nie będę . Przejrzę to napiszę coś więcej. W każdym razie fajne masz pomysły - to na pewno . To do jutra .
sylwia_slomc... 22:45, 21 sie 2015

Karolu tak to ścieżka z piasku, ale chyba tylko na razie bo nie bardzo wygodna, chyba, ze na bosaka to w zasadzie takie ścieżki sensoryczzne u mnie bo trawa- a jak trawa to i rosa, drewno, piasek, kamień można by się pokusić latać na bosaka i nawet raz mi się zdarzyło

Pszczółko nie mam takich róż o jakich piszesz, za to mam liliowce więc je rozmnażam bo są bezproblemowe i bardzo dobrze u mnie rosną, a nie można by tak podsadzić te liliowce rozchodnikiem? bo zamierzałam moje wiosna troszkę podzielić? Może do rozchodnika dać jeszcze coś co kwitnie wiosną tylko co?

Renia moje liriope rośnie w cieniu orzecha włoskiego, ale pod ziemią jest folia która nie pozwala orzechowi zabrać jej składników pokarmowych i wody. To jest stanowisko przy moim oczku wodnym, często podlewam tam rośliny

Kasia ja też się cieszę bo zaglądam do Cię od jakiegoś czasu
Mariusz 20:40, 22 sie 2015

Sylwia, ale sprawdź czy te nasiona lotosów są pełne, bo w naszym klimacie to raczej same wydmuszki zawiązują, ale kto wie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2498-nelumbo-lotos?page=18#post_8
21:10, 22 sie 2015
Sylwio fajnie, że znów się spotkaliśmy ...tylko dlaczego ciągle ktoś za szybko ucieka?
sylwia_slomc... 21:41, 22 sie 2015

Mariusz napisał(a)
Sylwia, ale sprawdź czy te nasiona lotosów są pełne, bo w naszym klimacie to raczej same wydmuszki zawiązują, ale kto wie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2498-nelumbo-lotos?page=18#post_8

Spróbować nie zaszkodzi, a nóż widelec się uda
sylwia_slomc... 21:44, 22 sie 2015

eee_taam napisał(a)
Sylwio fajnie, że znów się spotkaliśmy ...tylko dlaczego ciągle ktoś za szybko ucieka?

Też się cieszę, ze spędziliśmy dzień w tak miłym towarzystwie.... Od Kondzia uprowadziła nas Alinka...... u mnie mieliście tylko przelot..... a dzisiaj kto pierwszy przychodzi pierwszy wychodzi żal a ściana jeszcze całkiem nie rozkuta bo trudności cd. .... trzeba będzie kibelek rozbierać buuuuu
22:00, 22 sie 2015
poradzicie sobie
sylwia_slomc... 22:07, 22 sie 2015

eee_taam napisał(a)
poradzicie sobie

noooo.....pójdziemy pod krzaczek
sylwia_slomc... 22:13, 22 sie 2015

Wspaniale spędzony dzień, we wspaniałym ogrodzie, w wspaniałym towarzystwie, u wspaniałej ogrodniczki