Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Milka 05:43, 11 sty 2017

Super ma się twój buczek, liscie podobnie i mój trzymał, ale u ciebie wiecej urósł, zatem gdzies musze go w inne miejsce dać, ale miejsca brak i na razie nic nie wymyślilam. Niemniej tymi zlotymi liśćmi zachwycał.
Hiacynty i mnie kuszą, ale póki mrozy, odpuszczam.
sylwia_slomc... 09:17, 11 sty 2017

Milka napisał(a)
Super ma się twój buczek, liscie podobnie i mój trzymał, ale u ciebie wiecej urósł, zatem gdzies musze go w inne miejsce dać, ale miejsca brak i na razie nic nie wymyślilam. Niemniej tymi zlotymi liśćmi zachwycał.
Hiacynty i mnie kuszą, ale póki mrozy, odpuszczam.

Irenko może dlatego, że mój w słońcu pełnym posadzony i po miesiącu od wsadzenia dostał gnojówki z pokrzyw i skrzypu
Dorota123 10:30, 11 sty 2017

W te zimowe wieczory fajnie ogląda się wspomnienia z letniego ogrodu.

Nowym Roku życzę wszystkiego co najlepsze.
Dziś wstawiłam informację jak można w prosty sposób rozmnożyć różę, może też Cię to zainteresuje.
Milka 10:50, 11 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Irenko może dlatego, że mój w słońcu pełnym posadzony i po miesiącu od wsadzenia dostał gnojówki z pokrzyw i skrzypu

Myślę, że masz rację, mój wciśnięty między inne i się chyba dusił. Może między rodki dam, te pod murem, dumam.
sylwia_slomc... 11:52, 11 sty 2017

Dorota123 napisał(a)
W te zimowe wieczory fajnie ogląda się wspomnienia z letniego ogrodu.

Nowym Roku życzę wszystkiego co najlepsze.
Dziś wstawiłam informację jak można w prosty sposób rozmnożyć różę, może też Cię to zainteresuje.

Dziękuję za życzenia i wzajemnie wszystkiego najlepszego w tym sezonie Na sposoby w sprawie rozmnażania róż zaraz lecę bo na 50 szt udało mi sie z jedną szczepką , a i tak tylko dlatego, że o niej zapomniałam
sylwia_slomc... 11:52, 11 sty 2017

Milka napisał(a)

Myślę, że masz rację, mój wciśnięty między inne i się chyba dusił. Może między rodki dam, te pod murem, dumam.

A on zniesie kwaśną ziemię?
sylwia_slomc... 11:59, 11 sty 2017

Donoszę wszem i wobec, że w Lid....u kupiłam dzisiaj ciemierniki po 12 zł, ładne krzaczki i z pączkami, białe. Ostatnie trzy sztuki wzięłam. Podobno idzie ocieplenie to może uda się posadzić i okryć, a jak nie to poczekają, zima nie będzie wieczna
Katkak 12:02, 11 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Donoszę wszem i wobec, że w Lid....u kupiłam dzisiaj ciemierniki po 12 zł, ładne krzaczki i z pączkami, białe. Ostatnie trzy sztuki wzięłam. Podobno idzie ocieplenie to może uda się posadzić i okryć, a jak nie to poczekają, zima nie będzie wieczna

Dobra kobieto, jak miło, że to napisałaś . Jak Iga wstanie to skoczę . Sylwia przepiękne wspomnienia pokazałaś. Ogród odwdzięcza się za miłość i pracę w niego włożoną i rośnie w oczach. Poważnie mówię, zapierdzielają u Was te roślinki jak na turbodopalaczach . Buziaki .
sylwia_slomc... 12:17, 11 sty 2017

Kasiu nie wiem czy wszędzie, ale u nas były
Gdyby tak gnojóweczkę pokrzywową jako dopalacze u ludzi potraktować....hm opatentowałabym bo specyfik naturalny tylko co z tym smrodkiem zrobić?
A poważnie to uważam, że to w dużej mierze jej zasługa Niby ziemie mamy mieć lessowe, a w całej miejscowości tego lessu na oczy nie widziałam, za to glinę w głębszych i płytszych warstwach w dużej ilości. Czarne ziemie też są , ale też takie zbite i tylko miejscami.
Ja na mojej działce mam taką mieszankę, że głowa mała, środkiem wysokości mam glinę, trochę niżej iły się trafiają, czarna jest w przydomowym, ale tylko tam gdzie kury chodziły i była obora, oraz na samej górze gdzie lasek, reszta to jest to co wypracowane latami nawożenia obornikiem i oraniem ścierniJedna zaleta , ale w mokre lata wada najgorsza długo ilgoć trzyma, ale jak wyschnie podlać jest prawie niemożliwym.
abiko 12:21, 11 sty 2017

Zanim dotrę do L. to już nie będzie Ja tam Sylwuś na twoją gnojówę będę zawsze chętna