Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:58, 24 lut 2017

pawel_snopek napisał(a)
Tak też chcę aby zarosła wszystkim tylko nie zielskiem Już nie będę zasypywał Ciebie moimi dziwnymi pomysłami

Lubie wszelakie pomysły bo czasem coś można dla siebie wykorzystać jako inspirację
Katkak 21:00, 24 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zamawiałaś Go? Jaki koszt???

Tak, zamawiałam.
Agania 21:00, 24 lut 2017

anka_ napisał(a)
Sylwio jak wysięgnika nie da rady tam wpuścić to trzeba ciąć po kawałku i spuszczać na linie- raz widziałam jak tak cieli. Albo pogadaj ze strażakami- u nas ci z ochotniczej czasami wyjeżdżają do takich akcji w ramach rozruchu.

Ja mam pomału taki sam problem...żeby tylko rośliny ucierpiały, może być dużo gorzej....z sąsiadami czas porozmawiać, niech dojrzewają do decyzji, przycinanie formujące i prześwietlające byłoby konieczne.

Widoczki cudne
kamila66 21:03, 24 lut 2017

Sylwia do mnie do pracy przyjechała ekipa wyciąć też takie duże drzewo, było uschnięte. Koszt wycięcia to około 700 zł netto. Ucinali po kawałku od góry. Może zlecenie przycięcia gałęzi profesjonalistom byłoby dobrym rozwiązaniem. Oni mają odpowiedni sprzęt oraz tak pokierują gałęzie, że nie spadną na zabudowania.
pawel_snopek 21:12, 24 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Lubie wszelakie pomysły bo czasem coś można dla siebie wykorzystać jako inspirację
Myślałem aby zamiast tych tarasów zrobić ścieżkę i dać ją po łuku aby rośliny się mocno wylewały na nią i tworzyły naturalistyczne przejście do dalszego ogrodu Takie moje wolne myślenie
sylwia_slomc... 22:01, 24 lut 2017

Agania napisał(a)

Ja mam pomału taki sam problem...żeby tylko rośliny ucierpiały, może być dużo gorzej....z sąsiadami czas porozmawiać, niech dojrzewają do decyzji, przycinanie formujące i prześwietlające byłoby konieczne.

Widoczki cudne

No właśnie. Tylko u mnie nie ma z Kim porozmawiać bo od kilku lat się sąsiad nie pokazuje, za granicą siedzi i nie obchodzą go drzewa skoro nie interesuje Go nawet, że dom się zawala Ale jak na dużym ogrodzie zaczynałam swoje drzewa sadzić to zadzwonił, że sobie nie życzy, żeby korzenie z moich drzew do niego przerastały, ale jak poruszyłam temat orzecha koroną do połowy mojej działki sięgająca to już nic nie odpowiedział
sylwia_slomc... 22:03, 24 lut 2017

kamila66 napisał(a)
Sylwia do mnie do pracy przyjechała ekipa wyciąć też takie duże drzewo, było uschnięte. Koszt wycięcia to około 700 zł netto. Ucinali po kawałku od góry. Może zlecenie przycięcia gałęzi profesjonalistom byłoby dobrym rozwiązaniem. Oni mają odpowiedni sprzęt oraz tak pokierują gałęzie, że nie spadną na zabudowania.

Do zastanowienia , tylko , że na działkę nie moją musieliby wjeżdżać , a sąsiada nie ma.....nie wiem czy by wpuścił
sylwia_slomc... 22:05, 24 lut 2017

pawel_snopek napisał(a)
Myślałem aby zamiast tych tarasów zrobić ścieżkę i dać ją po łuku aby rośliny się mocno wylewały na nią i tworzyły naturalistyczne przejście do dalszego ogrodu Takie moje wolne myślenie

Wiesz, że przyklasnę temu pomysłowi bo ja takie klimaty lubię najbardziej
Ale ta ścieżka z podkładów też mi się bardzo spodobała Nie mam obaw jak zrobisz tak będzie ładnie, w końcu obecny ogród jest tego dowodem
roma2 22:09, 24 lut 2017

Nie ogarniam moim ogrodowo małym umysłkiem oczym Ty z Pawłem wirtualnie rozmawiasz, ale znając Wasze ogrody, wszystkiemu przytakuję
sylwia_slomc... 22:14, 24 lut 2017

roma2 napisał(a)
Nie ogarniam moim ogrodowo małym umysłkiem oczym Ty z Pawłem wirtualnie rozmawiasz, ale znając Wasze ogrody, wszystkiemu przytakuję

Romeczko w skrócie Paweł zaczyna w tym sezonie tworzyć własny ogród i deliberujemy nad Jego wizją i planami