Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:16, 29 sie 2015

Katkak napisał(a)
Eee, to jak trawsko nie przeszkadza to luz. Masz rację nie wszystko na raz. Ja ma mokro ogródek w porównaniu do Twojego, a też robię etapami bo kasa, a co dopiero taki gigant. Się wie . No, ten korzeń niesamowity, zgadzam się z Aganią. Ja mam u siebie dwa, ale nie tak ogromne . Jeden już prawie całkiem zarósł bluszczem . Muszę wreszcie przysiąść nad Twoim wątkiem bo ciekawi mnie bardzo, tylko etapami, bo na raz się nie da . Jeśli dobrze pamiętam to Wojtek dziś w domu i pewnie działacie. Buźka

Cieszę się , że podlało troszkę rano bo tracilibyśmy czas na noszenie wody , a tak to jest szansa, że coś się uda zrobić jak nie będzie lało.
Kompost woła o przerzucenie i rozrzucenie tego co już dobre, ziemniaczki do wykopania, kapustkę trzeba wyciąć bo zaczyna podgniwać, łąka kwietna do dokończenia koszeniai obsiec całą granicę czyli jakieś 400 metrów, a jeszcze chciałam zrobić porządek na rabacie starej bylinówce i w przydomowym. Jest co robić bo za tydzień może udałoby się zrobić zjazd z drogi, albo trocinówkę z drugiej strony. Jeszcze coś na dziś planujemy, ale fotki dopiero jak się uda
Katkak 09:22, 29 sie 2015

Tego "coś" jestem najbardziej ciekawa. U mnie też dziś rano podlało, tylko szkoda że przy okazji moje całe pranie .
Gardener27 16:18, 29 sie 2015

M musisz pochwalić za te spontaniczne zakupy Ogród przy takiej powierzchni przyjmie wszystko
Wrzosy bardzo ładne Ja po swoje musze się udać na giełdę bo w szkółkach drogie i brzydkie
Masz już patent na gryzonie, jak będziesz sadzić cebulowe ?
kasiek 19:09, 29 sie 2015

Korzenie... tez je uwielbiam, problem tylko czym przywieźć jak sie nie ma ciągnika
sylwia_slomc... 20:03, 29 sie 2015

Katkak napisał(a)
Tego "coś" jestem najbardziej ciekawa. U mnie też dziś rano podlało, tylko szkoda że przy okazji moje całe pranie .

Dwa razy wyprane
sylwia_slomc... 20:05, 29 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
M musisz pochwalić za te spontaniczne zakupy Ogród przy takiej powierzchni przyjmie wszystko
Wrzosy bardzo ładne Ja po swoje musze się udać na giełdę bo w szkółkach drogie i brzydkie
Masz już patent na gryzonie, jak będziesz sadzić cebulowe ?

Po patent byłam u Ciebie, ale u mnie już raz nie zdał egzaminu, chyba, że masz inny niż dziewczyny bo bardzom ciekawa?
sylwia_slomc... 20:06, 29 sie 2015

kasiek napisał(a)
Korzenie... tez je uwielbiam, problem tylko czym przywieźć jak sie nie ma ciągnika

Problem często nie do przeskoczenia, łatwiej przetransportować takie które można unieść, ale ładniejsze te do których dźwig potrzebny
sylwia_slomc... 20:10, 29 sie 2015

Korzeni u mnie kilka, ale przy tej powierzchni zauważalne nie są
Zbieram wszystkie jakie mi w ręce wpadną, jak nie zapomnę obfocę jutro wszystkie korzenie, chyba że dzieciary będą wymagały ciągłego nadzoru bo ogród jutro przejdzie chrzest bojowy 6 świeżutkich gimnazjalistów - młodszy robi ognisko, a ja muszę pilnować.......żeby roślin nie zdeptali
20:19, 29 sie 2015
mam watpliwość czy upilnujesz ...ale ...może tam u was nowa inna młodzież jest ...taka nowa jakość mi się marzy

Psiamama 22:47, 29 sie 2015

jona napisał(a)

Niezmordowana jesteś. Akumulatory to masz chyba ładujące się słońcem albo nawet ruchem

O to właśnie "niezmordowana". Sylwia mogłabyś mieć taki nick