Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:21, 28 sie 2015

Mirellka tak to trociny

Obalam mit trocin, rośliny nie chorują i nie tracą na wzroście jeśli doda się im w pierwszym roku nawozu azotowego, w następnym sezonie są już trochę przekompostowane, zaczynają zmieniać się w próchnice , a to dla roślin super sprawa. Wypróbowałam na tej rabatce na której kwitną mi obecnie wrzosy, roślinki sadzone rok temu maleńkie, urosły 10 krotnie przez jeden sezon
Agania 22:24, 28 sie 2015

Wrzosowiska lubię, czemu, go nie rozbujasz....fajowską masz tę karpę korzeń na rabacie...chyba szyszkowej...jak ją nazywasz...bardzo ją lubię
sylwia_slomc... 22:26, 28 sie 2015

jona napisał(a)
Sylwia, czy Ty w ogóle miewasz dni bez ogrodu?

Joasiu przy takim areale to się zdarza tylko jak chora jestem, na szczęście niezbyt często choruję. Chcąc by jakoś to wyglądało nie mogę sobie pozwolić na błogie lenistwo. W niedzielę nie pracuję w ogrodzie, wyjątkiem jest podlewanie jak taka susza, bo wtedy eM może mi pomóc z wodą
sylwia_slomc... 22:34, 28 sie 2015

Agania napisał(a)
Wrzosowiska lubię, czemu, go nie rozbujasz....fajowską masz tę karpę korzeń na rabacie...chyba szyszkowej...jak ją nazywasz...bardzo ją lubię

Agatka no właśnie usiłuję go rozbujać, ale mój ogród powstaje dopiero rok, na wszystko trzeba czasu i kasy, po trochę dokupuję wrzosy i wrzośce, ale jeszcze pewnie trochę czasu upłynie nim będę mieć komplet

Korzeń uratowany od spalenia i przywieziony ciągnikiem bo nikt nie miał siły go podnieść- ciągnik oczywiście kolegi bo swojego nie mam.
Rabatę nazywam trocinową, ale kiedyś powiem, że wrzosowisko
Mnie też pomału zaczyna się podobać
sylwia_slomc... 22:41, 28 sie 2015

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eM zrobił dzisiaj zakupy ogrodowe całkiem spontanicznie i bez mojej skromnej obecności......... w szoku jestem na razie............kupił cebulki śnieżnika i bulwki zawilca po 10 szt.....no to mam zagwozdkę gdzie to wsadzić?
Pewnie na dużym ogrodzie bo w przydomowym wiosną kolory kipią, a on jeszcze w przyszłości do całkowitej przebudowy to trochę mi szkoda.

Może mu się częściej będzie zdarzać zrobić podobne zakupy
Tylko mógłby wcześniej spytać co potrzeba
jona 22:54, 28 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Joasiu przy takim areale to się zdarza tylko jak chora jestem, na szczęście niezbyt często choruję. Chcąc by jakoś to wyglądało nie mogę sobie pozwolić na błogie lenistwo. W niedzielę nie pracuję w ogrodzie, wyjątkiem jest podlewanie jak taka susza, bo wtedy eM może mi pomóc z wodą

Niezmordowana jesteś. Akumulatory to masz chyba ładujące się słońcem albo nawet ruchem
sylwia_slomc... 22:57, 28 sie 2015

jona napisał(a)

Niezmordowana jesteś. Akumulatory to masz chyba ładujące się słońcem albo nawet ruchem

Chciałabym takie mieć, na razie ładuję się jak widzę efekty swojej pracy, to cieszy i daje nadzieję, że kiedyś to miejsce będzie takie jak sobie wymarzyłam
07_Rene 08:37, 29 sie 2015

Mi też się bardzo podoba ten duży korzeń
Podziwiam Twój entuzjazm i niezmordowanie
Katkak 09:05, 29 sie 2015

Eee, to jak trawsko nie przeszkadza to luz. Masz rację nie wszystko na raz. Ja ma mokro ogródek w porównaniu do Twojego, a też robię etapami bo kasa, a co dopiero taki gigant. Się wie . No, ten korzeń niesamowity, zgadzam się z Aganią. Ja mam u siebie dwa, ale nie tak ogromne . Jeden już prawie całkiem zarósł bluszczem . Muszę wreszcie przysiąść nad Twoim wątkiem bo ciekawi mnie bardzo, tylko etapami, bo na raz się nie da . Jeśli dobrze pamiętam to Wojtek dziś w domu i pewnie działacie. Buźka
sylwia_slomc... 09:10, 29 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Mi też się bardzo podoba ten duży korzeń
Podziwiam Twój entuzjazm i niezmordowanie

Renia ja jeden przytachałam własnoręcznie przez pół wsi bo mi się podobał , a szkoda było zostawić