Sylwia wow, piękne wrzosowisko wyjdzie, nie wiem gdzie dokładnie pod KRK jesteś, ale giełda i dołoż tam wrzosów. Nie musisz na raz wszystkich, bo wiem trochę kosztują a ty masz areał ale już to widzę i kosodrzewina może, podać Ci gdzie są w miarę tanie..? rozplenica też pasuje.. zobacz u mnie.. tak wygląda na wrzosowisku
W zeszłym roku się pukali, a teraz z ciekawością zaglądają, nawet mi jeden paulownie do posadzenia przywiózł, Kondzio akurat był na drugi dzień jak ją po posadzeniu słonko całkiem upaliło, że kreskę na niej kładłam, wszystkie liście jej odpadły, zaczęła przysychać, ścięłam i sterczał taki chabaź - przy okazji dowiedziałam , że zbudowana jest z takich pustych w środku segmentów- a wczoraj okazało się, że z tego chabazia zaczynają listki wyrastać - znaczy przyjęła się - choć nie wiem czy się cieszę bo nie planowałam jej u mnie
Masz taką dalię( u nas na te wysokie mówi się georginia), bo mogę ci na jesieni jak wykopię spróbować odciąć kawałek, może się uda?
Namiary chętnie, rozplenice u mnie w innym miejscu już posadzonewrzosy jeszcze w tym roku planuję, może za tydzień na małopolskim święcie warzyw, w zeszłym roku tak kupiłam te co teraz takie dorodne, a za to prosto od producenta więc jeszcze taniej