Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Aurelllia 21:54, 16 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
kosodrzewinki też posadzone , ale fotki po przymiarce, ta po lewej posadzona jednak koło wozu

Boski ten strumień bardzo pasuje do długiego ogrodu ja bardzo lubię kamienie i wykorzystanie ich w ogrodzie a już przy strumieniu są idealne
gosika67 21:56, 16 mar 2017

Oj nie było mnie kilka dni u Ciebie i już zmiany, bratki ładnie się prezentują, zakupy ,nasadzenia, porządki oj Ty to masz zapał.U mnie zimno teraz i nie chce się nic robić.Dzisiaj przysłali mi róże,myślę w sobotę coś działać.
sylwia_slomc... 21:59, 16 mar 2017

violka171 napisał(a)

wstrzymaj się jeszcze z tym rozkopywaniem,mniejszy ból dla róż jak będą dłużej w kopczykach niż za wcześniej
ja swoje juz podcięłam ale kopczyki zostawiłam

Violu ja do tej pory wcale róż nie kopcowałam , w tym roku pierwszy raz mrozów po - 20 już pewnie nie będzie więc i różom -1 nic nie zrobia gdyby długo padało to mogą zagniwać w kopczykach
sylwia_slomc... 22:00, 16 mar 2017

Monia81 napisał(a)
Sylwia to u Was fajnie, bo ja teraz na termometr patrzę a u mnie -2,2, dalej lekkie przymrozki...

Rano jak wstaje termometr pokazuje 5 na plusie, ale wieje ciągle i oprysków nie mam jak zrobić , a muszę bo mi znowu grzyb tuje złapie
gosika67 22:02, 16 mar 2017

U nas też chłodno, dziś był taki zimny wiatr.
violka171 22:08, 16 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Violu ja do tej pory wcale róż nie kopcowałam , w tym roku pierwszy raz mrozów po - 20 już pewnie nie będzie więc i różom -1 nic nie zrobia gdyby długo padało to mogą zagniwać w kopczykach

aż takie ulewy masz?jak nie masz to sie nie martw
u mnie susza,miało padac dzis i co figa z makiem
sylwia_slomc... 22:09, 16 mar 2017

Radziu2013 napisał(a)
Sylwia a bratki okrywasz czymś na noc? Bo chciałem sobie kupić i nie wiem czy jak już się zahartują to czy jak przyjdzie przymrozek coś się im stanie.

Kapliczka świetna A pod czyim jest wezwaniem ?

Jeszcze jedno pytanko: co to za trawka co tak szybko startuje ?

I jeszcze jedno: W jakim sklepie kupowałaś paprocie i czy ma on stronę internetową? Bo widać że roślinki okazałe

A tak poza tym to super Widać że wióry u ciebie lecą A wiosna zadomowiła się na dobre

Po kolei:
Bratków niczym nie okrywam bo powinny sobie poradzić, sadzone jesienią na grobach całą zimę mają za sobą i nic im nie jest te sadzone dwa dni temu i wczoraj po kilku dniach też się podhartują i będzie ok...... nigdy bratków nie nakrywałam , a zawsze miałam posadzone na 1 kwietnia .... w tym roku wcześniej sadze bo już u nas długo na plusie jest

w kapliczce Jezus w koronie cierniowej....wszystkie cztery kapliczki z podobną figurką są tylko artyści różni rzeźbili

nie mam pojęcia co to za trawka bo dostałam i nie zapisałam, a teraz nawet nie pamiętam od kogo, w sezonie jest żółto zielona, a teraz przyrosty czerwone, ze sposobu wzrostu mozgę przypomina

Paprocie kupiłam w Ler...Merl... po 22 zł, ładne i duże sadzonki

Za komplement dziękuję
sylwia_slomc... 22:11, 16 mar 2017

Aurelllia napisał(a)

Boski ten strumień bardzo pasuje do długiego ogrodu ja bardzo lubię kamienie i wykorzystanie ich w ogrodzie a już przy strumieniu są idealne

jak u Ciebie spacerowałam i zobaczyłam ten placyk na rabatce co kamyki układałaś top mi się od razu z moim strumieniem skojarzyło
Bardzo dziękuję Sporo pracy kosztował, ale warto było dla tego efektu
violka171 22:11, 16 mar 2017

moje bratki juz stoja na parapecie 2 tyg,wiatr nie wiatr,mróz nie mróz,gołębie skaczą po nich a te mimo to z uporem maniaka pchają się na świat
violka171 22:14, 16 mar 2017

Paprocie kupiłam w Ler...Merl... po 22 zł, ładne i duże sadzonki

Wyciepałam chyba z 80 dorodnych okazów po mojej poprzedniczce,nie trawie paproci u siebie
gdybym wiedziała że Ty ech