Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:14, 16 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Oj nie było mnie kilka dni u Ciebie i już zmiany, bratki ładnie się prezentują, zakupy ,nasadzenia, porządki oj Ty to masz zapał.U mnie zimno teraz i nie chce się nic robić.Dzisiaj przysłali mi róże,myślę w sobotę coś działać.

Też się modlę, żeby w sobotę było ładnie, choć deszczem straszą niestety.....może się im prognoza nie sprawdzi Ja róże marketowe już posadziłam w grunt. Po 5 zł kupowałam to jak by co nie będzie dużej straty.
ale obstawiam, że wszystko będzie ok i jeszcze mnie w tym roku kwiatami ucieszą
sylwia_slomc... 22:15, 16 mar 2017

gosika67 napisał(a)
U nas też chłodno, dziś był taki zimny wiatr.

Gdyby nie wiało to do słonka cieplutko by było, a tak to człowieka telepie
babka 22:17, 16 mar 2017

Róże już ciąć ? U mnie jeszcze przymrozki niewiem czy lepiej nie poczekać jeszcze. Róże i magnolię w kopczykach też jeszcze trzymam. Błąd ?
sylwia_slomc... 22:18, 16 mar 2017

violka171 napisał(a)

aż takie ulewy masz?jak nie masz to sie nie martw
u mnie susza,miało padac dzis i co figa z makiem

U mnie wystarczy niewielki deszcz bo glina dłuuuugo wodę trzyma....mam jeszcze tak mokro, że na rabatach ziemi nie wzruszę bo nie wlezę, a i z kretówkami też jeszcze nic się nie da zrobić wnerwiają mnie okropnie
sylwia_slomc... 22:18, 16 mar 2017

violka171 napisał(a)
moje bratki juz stoja na parapecie 2 tyg,wiatr nie wiatr,mróz nie mróz,gołębie skaczą po nich a te mimo to z uporem maniaka pchają się na świat

Bratki są twardeI śliczne
Nowalijka 22:19, 16 mar 2017

babka napisał(a)
Róże już ciąć ? U mnie jeszcze przymrozki niewiem czy lepiej nie poczekać jeszcze. Róże i magnolię w kopczykach też jeszcze trzymam. Błąd ?

Ja nie dość, że swoje już cięłam to odkryłam z kopczyków i.... posadziłam nowe. Krótko mówiąc, zaszalałam ale wydaje mi się, że za szybko.
sylwia_slomc... 22:21, 16 mar 2017

violka171 napisał(a)

Paprocie kupiłam w Ler...Merl... po 22 zł, ładne i duże sadzonki

Wyciepałam chyba z 80 dorodnych okazów po mojej poprzedniczce,nie trawie paproci u siebie
gdybym wiedziała że Ty ech

Violu wtedy jeszcze nie miałabym gdzie ich dać dopiero w sobotę mamy zamiar stworzyć pierwszą rabatę leśną z runemPóki co runo będzie wyższe od drzew w lesie
violka171 22:24, 16 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Violu wtedy jeszcze nie miałabym gdzie ich dać dopiero w sobotę mamy zamiar stworzyć pierwszą rabatę leśną z runemPóki co runo będzie wyższe od drzew w lesie

uf...
co do runa, wyższe od lasu ??? oj coś czuję stworzysz bajkę mmmmm
sylwia_slomc... 22:25, 16 mar 2017

babka napisał(a)

Może nie, u nas przymrozków nie było i nie ma od momentu jak śnieg stopniał
Trawa zaczyna się zielenić i lilaki liście puszczać , a na wszystkim pączki. Róże zaczynają u mnie rosnąć więc muszę zacząć przycinać, zawsze tnę jak widzę, że ruszyły
Maleńkich magnoli na dużym ogrodzie jeszcze nie odkrywam, ale te kilkuletnie w przydomowym z dnia na dzień pąki mają większe
violka171 22:25, 16 mar 2017

Nowalijka napisał(a)

Ja nie dość, że swoje już cięłam to odkryłam z kopczyków i.... posadziłam nowe. Krótko mówiąc, zaszalałam ale wydaje mi się, że za szybko.

a moczyłaś te nowe róze w wodzie parę godzin ?