W ten sam. Podobnie berberysy, krzewuszki, derenie i parę innych krzewów. Poszukam w książce co jeszcze to dokładniej Ci powiem. A, no i bukszpany oczywiście. Z buksami próbowałam i na 5 sadzonek 3 się ukorzeniły.
Berberysy chyba nie takie proste w rozmnażaniu. U mnie też była porażka. Bukszpany ukorzeniałam, niektóre siedziały około roku i dopiero teraz ruszyły . Krzewuszki mam ukorzenione dwie małe sadzonki, na razie jeszcze w doniczkach.
Duży ogród na zdjęciach wygląda wspaniale . Może dla babci ustawić tam krzesełko czy nie za bardzo interesuje się dużym ogrodem?
Berberysy łatwiej z nasion pozyskać niż z ukorzeniania, na ukorzenianie szkoda czasu i zachodu, opróbowałam się uparcie i bez skutku, dlatego szybko się wyleczyłam z pomysłu berberysowych żywopłocików. Wolę trzmielinę
ukorzeniać.
Zdjęcia coraz lepsze! Nowa bylinówka super i jakie kanciki. Kolorki tam będą mieszane czy w jednej kolorystyce ją zrobiłaś?
Korzenie masz niezłe, jak już będziesz mieć więcej cienia, to hosty się gdzieś do nich proszą. Uwielbiam połączenie host i korzeni.
Babcia ma ławeczkę pod gospodą na wprost rabaty z kolorowymi zrębkami, która była robiona dla niej i bardzo lubi tam przesiadywać, a na duży ogród chodzi na spacery, albo po warzywa
A kiedyś na tym polu musiała się ciężko napracować więc teraz ma odmianę
Mnie też z trzmieliną zwłaszcza tą drobnolistną fajnie wychodzi rozmnażanie
Bylinówka nie ma kancików Gosiu, nie jest po prostu niczym otoczona na próbę
tam była po prostu trawa zdejmowana.
Boję sie trochę, że jak zacznę rabaty kancikować to owszem efekt będzie natychmiastowy, ale ilość roboty na takiej powierzchni z kancikami mnie przeraża. Justynka mówiła, że wystarczy je robić 2 razy w sezonie, ale ma pewnie samą czyściutką trawkę, a u mnie masa koniczyny, kurdybanka i innych upierdliwych chwastów, które już po 2 tygodniach na rabatę się pchają, więc te kanciki musiałabym uskuteczniać cały czas
Hosty zamóqwiłam przez neta ogromne i mają się nadać do słońca, ale cuś długo meila z nr konta nie dostaję, a firma bardzo znana i popularna no i sama już ją wypróbowałam, a teraz chyba mają tyle zamówień, że nie ogarniają