Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:28, 09 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

sylwia_slomc... 22:30, 09 wrz 2015

Anusia napisał(a)
Spóżnione gratki na drugą setkę zostawiam
Dzieje się u Ciebie, pięknie.

Dziękuję bardzo
AnnaCh 22:34, 09 wrz 2015

No chwilę mnie nie było, a tu już 200
To i ja spóźniona: GRATULUJĘ !!!
sylwia_slomc... 22:36, 09 wrz 2015

Dzięki Aniu, matko jak to leci nie myślałam
sylwia_slomc... 20:38, 10 wrz 2015

Wycięta śliwka spowodowała odrobinę porządku w nasadzeniach
czyli chaos ciut ogarnięty

Pomysłów dużo tylko z realizacją trzeba będzie poczekać,
ale na wszystko przyjdzie czas
Gardener27 19:07, 11 wrz 2015

Sylwio mam u Ciebie bardzo dużo do nadrobienia Gratki na drugą seteczkę zostawiam
Podczas wręczania nagród mieliście nieciekawą pogodę ale było warto czekać Jak miło jak inni doceniają Twoją pracę a do tego jeszcze wręczają prezenty Fiu fiu
Rabaty nabierają u Ciebie ładnego kształtu Ściółkowanie wiórkami to dobry pomysł Jest elegancko
Wrzosów zazdroszczę Muszę znaleźć trochę czasu by wybrać się na giełdę ale ostatnio inne sprawy na głowie
Pozdrawiam serdecznie
sylwia_slomc... 20:31, 11 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Sylwio mam u Ciebie bardzo dużo do nadrobienia Gratki na drugą seteczkę zostawiam
Podczas wręczania nagród mieliście nieciekawą pogodę ale było warto czekać Jak miło jak inni doceniają Twoją pracę a do tego jeszcze wręczają prezenty Fiu fiu
Rabaty nabierają u Ciebie ładnego kształtu Ściółkowanie wiórkami to dobry pomysł Jest elegancko
Wrzosów zazdroszczę Muszę znaleźć trochę czasu by wybrać się na giełdę ale ostatnio inne sprawy na głowie
Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję bardzo wreszcie się objawiłeś, te inne sprawy mocno cię pochłonęły bo u Siebie dawno Cię nie było

Nad kolejną rabatą mam zamiar jutro popracować, u mnie trociny lepsze od kory bo mi ich chociaż wiatr tak nie wywiewa, z kory wysypanej wiosną niewiele zostało
margaretka3 20:38, 11 wrz 2015

Sylwio, byłaś w botanicznym? Ja dziś zajrzałam na ich stronę, na której napisali, co będzie m.in. na wyprzedaży. Jak zobaczyłam, że większość to rośliny nie do ogrodu, to mi się odechciało.
sylwia_slomc... 20:44, 11 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)
Sylwio, byłaś w botanicznym? Ja dziś zajrzałam na ich stronę, na której napisali, co będzie m.in. na wyprzedaży. Jak zobaczyłam, że większość to rośliny nie do ogrodu, to mi się odechciało.

Gosia byłam trochę kupiłam, stanowiska są dwa jedno w szklarni z roślinami do mieszkania, a drugie na zewnątrz z roślinami do ogrodu, mieli malutkie drzewka różne, krzewy, sporo bylin, zależy kto na co poluje.
Gardener27 20:44, 11 wrz 2015

Na początku swojej przygody z ogrodnictwem też stosowałem trociny Jak są świeże świecą na rabatach ale później nabierają fajnej patyny Kory u siebie również nie stosuję z tych samych powodów co u Ciebie Przy każdym mocniejszym wietrze śmieciły mi trawnik i było z tym sporo kłopoty Lubię jak na rabatach jest goła ziemia okryta bujną roślinnością
Owszem, ostatnio rzadko bywam na forum co spowodowane jest remontem garażu i jeszcze trochę to potrwa Dziś mogę sobie pozwolić na odwiedzenie zaprzyjaźnionych ogrodów a wkrótce pewnie i odezwę się u siebie