Kochana na to pytanie ja mam odpowiedź W zeszłym sezonie dostałam szczawika w gratisie z cebulkami. Posadziłam( w słońcu bo nie było cienia)i rozczarował mnie bo kiepsko wyglądał, a siał się na potęgę, pełno maleńkich cebulek było.
Stwierdziłam, że robię eksperyment bo i tak nie bardzo mi się spodobał i zostawiłam jak było na zimę. Teraz już szczawika nie mam. Zimy nie przetrwał. Ja nie żałuję, ale może w cieniu byłby ładniejszy. Tylko jak pomyślę o wykopywaniu tych maleńkich cebulek to mi słabo na samą myśl. Ale można by spróbować uprawy w pojemniku i na zimę nie wykopywać tylko chować pojemnik.
Tak wyglądały u mnie w czerwcu potem już tylko gorzej.( przy samym obrzeżu posadzone były.
Kurcze, a w tym odcinku był taki piękny i jak dobrze pamiętam rósł w słońcu. Co do zbierania drobnych cebul to też nie mam zamiaru, wystarczy, że wyciągam wciąż cebule szafirków, których nie lubię (chyba teraz naraziłam się). Dzięki za pomoc. Dobrze, że nie wyskoczyłam przed szereg z zakupem i najpierw zapytałam.
Też nie przepadam za lawendą i lubię szafirki. Gusta zmieniają się z czasem. Do niektórych roślin przekonujemy się inne omijamy. Begonii w ogrodzie nie lubie, a
dalie uwielbiam! Są gusta i guściki!
POdziwiam Twoje, Wasze działania. Kibicuję i zaglądam stale. Pozdrawiam
Ja się tak do bodziszków przekonuję, begonie lubię tylko te drobnokwiatowe i tylko w pojemnikachZ traw polubiłam rozplenice i miscanty , reszta może nie istnieć bo u mnie brzydkie