Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 11:09, 23 cze 2017

Monia81 napisał(a)
Ja Sylwuś bym je trzymała w ryzach, za wysoko bym im nie dała rosnąć, ale to tylko moje zdanie wszystko pięknie kwitniefajne takie porównania, widać jak czasami nie wiele czasu trzeba, żeby tak to wszystko ładnie wyglądało, tylko nam się czasami dłuży

Ja bym zrobiła tak samo .
AgataBC 15:41, 23 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Czyli co? Zbierać nasiona i w łąkę siać?

No baa .
Chociaż skoro mówisz, że sąsiadka ma więc może same do Ciebie przyfruną
sylwia_slomc... 16:43, 23 cze 2017

Katkak napisał(a)

Ja bym zrobiła tak samo .
Ok to już da głosy na mocne cięcie
sylwia_slomc... 16:44, 23 cze 2017

Agcia napisał(a)

No baa .
Chociaż skoro mówisz, że sąsiadka ma więc może same do Ciebie przyfruną

U sąsiadki jest jedna sztuka, a wiatry raczej przeciwne
ElzbietaFranka 16:49, 23 cze 2017

Sylwia jestem na str 2157 piszesz o dziwnym kwiatku u sasiadki u mnie tez poraz pierwszy rosl w zeszlym ruku i w tym roku sie rozsial. I mam ich 10. Kazdy kwiatek kwitnie jeden dzien i zamiera i pozniej przyjmuje postac taka jak na zdjeciu i tworzy dmuchawce.mozesz wziac sobie i zasiac.
Nie wiem jak sie nazywa mam go w moim podpisie tak kwitnie.
Myslalalam najpierw ze to ptaki przyniosly, ale to brzmi tak samo jakby ptaki mlecze roznosily.

Poza tym twoj Em na focie jakis niezadowolony czyli ma ponura mine.

Masz pieknie. Teraz to na szybko zajrzalsm, ale wieczorem sie rozejrze dokladnie.

Powyzszy kwiatek opisywalam juz w moim watku.
Anda 16:51, 23 cze 2017

Kasiek napisał(a)
Parasole kwiatowe zanurzone w ciescie nalesnikowym i tak smazone, to przysmak Bawarczykow I to jaki zdrowy

To nie tylko przysmak bawarczyków, to przysmak ogólnoniemiecki. Naprawdę jest to pyszne Polecam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:54, 23 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ten kolorek ma powodzenie

Śliczny A to jest chaber?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwka 16:55, 23 cze 2017

moja teściowa takie trzmieliny w stożek cięła, ale później już jej się nie chciało i teraz rosną jak chcą
ElzbietaFranka 16:56, 23 cze 2017

Agcia napisał(a)

To któryś kozibród. Łąkowy lub wielki. Piękny duży dmuchawiec. Mam je w domu ususzone. Roślina dwuletnia. Mogłaby się u mnie wysiać, ale coś nie chce. W okolicy jednak kilka sztuk jest więc zrywam.

To nie jest roslina dwuletnia. Zasusza sie i ginie. Zasuszyc dmuchawcy nie da rady. Rozmnaza sie poprzez wlasnie nasionka w dmuchawcach.

Napisze na ktorej stronie u mnie jest zdjecie tego kwiatu. A miniaturka jest obok.

O tym kwiatku pisalam w moim watku na str 6 z 10 grudnia.
sylwia_slomc... 17:12, 23 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia jestem na str 2157 piszesz o dziwnym kwiatku u sasiadki u mnie tez poraz pierwszy rosl w zeszlym ruku i w tym roku sie rozsial. I mam ich 10. Kazdy kwiatek kwitnie jeden dzien i zamiera i pozniej przyjmuje postac taka jak na zdjeciu i tworzy dmuchawce.mozesz wziac sobie i zasiac.
Nie wiem jak sie nazywa mam go w moim podpisie tak kwitnie.
Myslalalam najpierw ze to ptaki przyniosly, ale to brzmi tak samo jakby ptaki mlecze roznosily.

Poza tym twoj Em na focie jakis niezadowolony czyli ma ponura mine.

Masz pieknie. Teraz to na szybko zajrzalsm, ale wieczorem sie rozejrze dokladnie.

Powyzszy kwiatek opisywalam juz w moim watku.

Elu dzięki już wiem , że te dmuchawce zbiorę i w łąkę spróbuję dać Em był zmęczony upałem i bólem kręgosłupa bo go rwa kulszowa brała