Aniu, a gdzie tam, babcia to pokolenie przedwojenne na biedzie wychowana i bez chemii A nas faszerują codziennie we wszystkim, nie mówiąc o naszych dzieciach, w które od małego chemię ładują
A dalia nazywa się albo arabska noc, albo arabska królowa--- skleroza nie boli
Ewcia dziękuję bardzo za miłe słowa. Dalia u mnie sięga mi tak między łokciem a ramieniem - kwiatami oczywiście, a kwiaty duże, gdzieś ok 20 cm- ale nie mierzyłam dokładnie, na oko mówię
Agnieszko ja też takie lubię, a to miejsce gdzie powstaje ogród niesie ze sobą wspomnienia z dzieciństwa i wakacji spędzanych właśnie u babci. Choć kiedyś wyglądało zupełnie inaczej, staram się zachować jego charakter sielskiego spokoju, babcia mi się z tym miejscem wiąże na stałe, to za nią w roku szkolnym najbardziej się tęskniło i za swobodą i poczuciem wolności. Tylko tam to czułam i uwielbiałam te szczere pola - nie było wtedy jeszcze asfaltu tylko zwykła kamienista droga. Ale w mojej dolinie ciągle jeszcze życie toczy się po staremu, dziewczyny, które u mnie były potwierdzą jakie było zaskoczenie dzieciaków, że w toalecie nie ma wody tylko siankiem pościelone
Wodę do domu doprowadziliśmy dopiero w maju tego roku, a łazienki i kuch ni nadal nie ma. Babcia nie bardzo chce, żeby remont robić w domu przy niej bo tak przyzwyczajona, a i nam na razie środków brak. Jak kasa będzie to są rzeczy do zrobienia w pierwszej kolejności, już nawet wannę, muszlę i zlewozmywak mamy, ale nic na siłe robić nie chcę. A w głowie widzę jak będzie kiedyś wyglądała moja kuchnia
Uwielbiam takie klimaty
Witam serdecznie cieszę się z obecności każdego nowego gościa
Papugować można do woli fajnie jak się komuś podoba to co wymyśliliśmy, trzeba się zawsze zastanowić czy warto, bo czasem własny styl nadaje charakter naszemu otoczeniu i sprawia, że staje się niepowtarzalne
Ale nie mam nic przeciwko.
Mnie też się marzy taka kuchnia, super inspiracje i zajawki, też zbierałam zdjęcia, my mieszkamy już 12 lat i widoków na kuchnie nadal nie ma, ale życzę Tobie i sobie, takiej kuchni, marzenia w końcu są po to żeby je spełniać...i śmieję się, bo u nas też czeka wanna na łazienkę
Fajne są twoje opowieści
Widziałam gości w świetnej biesiadnej izbie, klimatycznej fajnie wygląda ogród widziany oczami innych, pomysłów ci nie brakuje, to dobrze, bo tworzysz coś niepowtarzalnego dalią zachwycam się i ja, nazwa adekwatna do jej urody, a kuchenne linki i mnie zachwycają