Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:45, 16 wrz 2015

anabuko1 napisał(a)
Cudna dalia, takiej ciemnej jeszcze nie widziałam
Oj, do późnej starości i do takiego odpoczynku to jeszcze nam brakuję.ale czy dożyjemy, to druga sprawa

Aniu, a gdzie tam, babcia to pokolenie przedwojenne na biedzie wychowana i bez chemii A nas faszerują codziennie we wszystkim, nie mówiąc o naszych dzieciach, w które od małego chemię ładują

A dalia nazywa się albo arabska noc, albo arabska królowa--- skleroza nie boli
sylwia_slomc... 10:46, 16 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

u mnie pigwy od 2010 ...kwitną i owocują ..mają się dobrze ... w tym roku za sucho to owoce mniejsze....nie lubię ich bo kłują ...ale nalewki są całkiem dobre

no to na wiosnę będę cięła
sylwia_slomc... 10:50, 16 wrz 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Sylwia, niespożyta jesteś w pomysłowości i nie brak Ci energii. Miejsce do biesiadowania świetne. Kawał pracy zrobione.

Babcia ma cudną twarz i figurę.

A to zdjęcie powyżej jest niesamowite.

Jak wysoka jest ta dalia bordowa i jak duży ma kwiat? Masz może jeszcze jej zdjęcia?

Ewcia dziękuję bardzo za miłe słowa. Dalia u mnie sięga mi tak między łokciem a ramieniem - kwiatami oczywiście, a kwiaty duże, gdzieś ok 20 cm- ale nie mierzyłam dokładnie, na oko mówię
sylwia_slomc... 11:12, 16 wrz 2015

abiko napisał(a)
Sylwia ta dalia to faktycznie cudo kolor lubie takie ogrody jak Twój, Pszczółki itp. a i mojej mamy..takie prawdziwie ogrodowe..

Lansujesz babcię?

Agnieszko ja też takie lubię, a to miejsce gdzie powstaje ogród niesie ze sobą wspomnienia z dzieciństwa i wakacji spędzanych właśnie u babci. Choć kiedyś wyglądało zupełnie inaczej, staram się zachować jego charakter sielskiego spokoju, babcia mi się z tym miejscem wiąże na stałe, to za nią w roku szkolnym najbardziej się tęskniło i za swobodą i poczuciem wolności. Tylko tam to czułam i uwielbiałam te szczere pola - nie było wtedy jeszcze asfaltu tylko zwykła kamienista droga. Ale w mojej dolinie ciągle jeszcze życie toczy się po staremu, dziewczyny, które u mnie były potwierdzą jakie było zaskoczenie dzieciaków, że w toalecie nie ma wody tylko siankiem pościelone

Wodę do domu doprowadziliśmy dopiero w maju tego roku, a łazienki i kuch ni nadal nie ma. Babcia nie bardzo chce, żeby remont robić w domu przy niej bo tak przyzwyczajona, a i nam na razie środków brak. Jak kasa będzie to są rzeczy do zrobienia w pierwszej kolejności, już nawet wannę, muszlę i zlewozmywak mamy, ale nic na siłe robić nie chcę. A w głowie widzę jak będzie kiedyś wyglądała moja kuchnia
Uwielbiam takie klimaty

https://www.google.com/search?q=kuchnia+rustykalna&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCI6W5tuY-8cCFer-cgodt_gO2g&biw=1366&bih=657#

https://www.google.com/search?q=kuchnia+rustykalna&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCI6W5tuY-8cCFer-cgodt_gO2g&biw=1366&bih=657#tbm=isch&q=kuchnia+rustykalna+ciemna&imgrc=nliIcLx1MdWaiM%3A
sylwia_slomc... 11:19, 16 wrz 2015

olga80 napisał(a)
Zawitałam do twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem, cudowny ogród z klimatem, podziwiam taką pomysłowość , na każdym kroku jest coś co zachwyca, wątek zaznaczam i będę odwiedzać bo u Ciebie jest tak pięknie, swojsko i można coś ciekawego z papugować. Teren też imponujący a ogród wtopiony w sielskie widoki za płotem

Witam serdecznie cieszę się z obecności każdego nowego gościa
Papugować można do woli fajnie jak się komuś podoba to co wymyśliliśmy, trzeba się zawsze zastanowić czy warto, bo czasem własny styl nadaje charakter naszemu otoczeniu i sprawia, że staje się niepowtarzalne
Ale nie mam nic przeciwko.
Dominika11 11:45, 16 wrz 2015

Witam serdecznie trafiłam do Ciebie z watku Pauliny
przepiękne kwiaty, a dalie to mają kolor rozbrajający
Będę zaglądać
Tesska 11:55, 16 wrz 2015

Sylwus Twoja działka tetni życiem , super jest płotek przecudowny , Babcia jak modelka ,
Agania 13:09, 16 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Agnieszko ja też takie lubię, a to miejsce gdzie powstaje ogród niesie ze sobą wspomnienia z dzieciństwa i wakacji spędzanych właśnie u babci. Choć kiedyś wyglądało zupełnie inaczej, staram się zachować jego charakter sielskiego spokoju, babcia mi się z tym miejscem wiąże na stałe, to za nią w roku szkolnym najbardziej się tęskniło i za swobodą i poczuciem wolności. Tylko tam to czułam i uwielbiałam te szczere pola - nie było wtedy jeszcze asfaltu tylko zwykła kamienista droga. Ale w mojej dolinie ciągle jeszcze życie toczy się po staremu, dziewczyny, które u mnie były potwierdzą jakie było zaskoczenie dzieciaków, że w toalecie nie ma wody tylko siankiem pościelone

Wodę do domu doprowadziliśmy dopiero w maju tego roku, a łazienki i kuch ni nadal nie ma. Babcia nie bardzo chce, żeby remont robić w domu przy niej bo tak przyzwyczajona, a i nam na razie środków brak. Jak kasa będzie to są rzeczy do zrobienia w pierwszej kolejności, już nawet wannę, muszlę i zlewozmywak mamy, ale nic na siłe robić nie chcę. A w głowie widzę jak będzie kiedyś wyglądała moja kuchnia
Uwielbiam takie klimaty

https://www.google.com/search?q=kuchnia+rustykalna&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCI6W5tuY-8cCFer-cgodt_gO2g&biw=1366&bih=657#

https://www.google.com/search?q=kuchnia+rustykalna&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCI6W5tuY-8cCFer-cgodt_gO2g&biw=1366&bih=657#tbm=isch&q=kuchnia+rustykalna+ciemna&imgrc=nliIcLx1MdWaiM%3A

Mnie też się marzy taka kuchnia, super inspiracje i zajawki, też zbierałam zdjęcia, my mieszkamy już 12 lat i widoków na kuchnie nadal nie ma, ale życzę Tobie i sobie, takiej kuchni, marzenia w końcu są po to żeby je spełniać...i śmieję się, bo u nas też czeka wanna na łazienkę
Milka 15:23, 16 wrz 2015

Fajne są twoje opowieści
Widziałam gości w świetnej biesiadnej izbie, klimatycznej fajnie wygląda ogród widziany oczami innych, pomysłów ci nie brakuje, to dobrze, bo tworzysz coś niepowtarzalnego dalią zachwycam się i ja, nazwa adekwatna do jej urody, a kuchenne linki i mnie zachwycają
sylwia_slomc... 16:23, 16 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
Witam serdecznie trafiłam do Ciebie z watku Pauliny
przepiękne kwiaty, a dalie to mają kolor rozbrajający
Będę zaglądać

Witaj u mnie Dominiko cieszę się , że Ci się spodobało w moim mlodziutkim ogrodzie