Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 16:24, 16 wrz 2015

Tesska napisał(a)
Sylwus Twoja działka tetni życiem , super jest płotek przecudowny , Babcia jak modelka ,

Dzięki Tereniu jak tam Twoja gunnerka daj jakieś foty na wątek dużo urosła?
sylwia_slomc... 16:29, 16 wrz 2015

Agania napisał(a)

Mnie też się marzy taka kuchnia, super inspiracje i zajawki, też zbierałam zdjęcia, my mieszkamy już 12 lat i widoków na kuchnie nadal nie ma, ale życzę Tobie i sobie, takiej kuchni, marzenia w końcu są po to żeby je spełniać...i śmieję się, bo u nas też czeka wanna na łazienkę

Agatko plan jest taki, że eM postawi ścianki szafek z cegły klinkierowej, a całą resztę zrobimy z desek, dotnie się, oszlifuje, zapuści olejami lub woskiem - nie wiem co do kuchni lepsze. ale to kiedyś - wcześniej trzeba będzie komin przebudować bo ten w kiepskim stanie i do tego stawiany na piecu Na razie gromadzę talerze ręcznie malowane do późniejszej dekoracji mojej kuchni marzeń
sylwia_slomc... 16:31, 16 wrz 2015

Milka napisał(a)
Fajne są twoje opowieści
Widziałam gości w świetnej biesiadnej izbie, klimatycznej fajnie wygląda ogród widziany oczami innych, pomysłów ci nie brakuje, to dobrze, bo tworzysz coś niepowtarzalnego dalią zachwycam się i ja, nazwa adekwatna do jej urody, a kuchenne linki i mnie zachwycają

Mnie też się jej nazwa podoba, cieszę się, że przyjemnie Ci się czyta mój wątek, ogród oczami gości i mnie się podoba bardziej
Milka 16:38, 16 wrz 2015

Trzeba cię podszkolić w fotografii
sylwia_slomc... 16:50, 16 wrz 2015

koniecznie
AsiaK_Z 16:52, 16 wrz 2015

To ja siem też zapisuję na kurs foto

Pozdrawiam
Katkak 17:08, 16 wrz 2015

Sylwuś to wilczomlecz, który Ci dałam. Trochę dostałam od naszej Kasi, a trochę od Agani, więc ma mocno ogrodowiskowy rodowód
Anusia 17:14, 16 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Agnieszko ja też takie lubię, a to miejsce gdzie powstaje ogród niesie ze sobą wspomnienia z dzieciństwa i wakacji spędzanych właśnie u babci. Choć kiedyś wyglądało zupełnie inaczej, staram się zachować jego charakter sielskiego spokoju, babcia mi się z tym miejscem wiąże na stałe, to za nią w roku szkolnym najbardziej się tęskniło i za swobodą i poczuciem wolności. Tylko tam to czułam i uwielbiałam te szczere pola - nie było wtedy jeszcze asfaltu tylko zwykła kamienista droga. Ale w mojej dolinie ciągle jeszcze życie toczy się po staremu, dziewczyny, które u mnie były potwierdzą jakie było zaskoczenie dzieciaków, że w toalecie nie ma wody tylko siankiem pościelone

Wodę do domu doprowadziliśmy dopiero w maju tego roku, a łazienki i kuch ni nadal nie ma. Babcia nie bardzo chce, żeby remont robić w domu przy niej bo tak przyzwyczajona, a i nam na razie środków brak. Jak kasa będzie to są rzeczy do zrobienia w pierwszej kolejności, już nawet wannę, muszlę i zlewozmywak mamy, ale nic na siłe robić nie chcę. A w głowie widzę jak będzie kiedyś wyglądała moja kuchnia
Uwielbiam takie klimaty

https://www.google.com/search?q=kuchnia+rustykalna&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCI6W5tuY-8cCFer-cgodt_gO2g&biw=1366&bih=657#

https://www.google.com/search?q=kuchnia+rustykalna&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CBwQsARqFQoTCI6W5tuY-8cCFer-cgodt_gO2g&biw=1366&bih=657#tbm=isch&q=kuchnia+rustykalna+ciemna&imgrc=nliIcLx1MdWaiM%3A

Moja droga, kuchnia to temat rzeka. Styl rustykalny to mój klimat. Częściowo udało mi się taką stworzyć ale jeszcze brakuje detali, które kosztują. Długo jeszcze na nią będę czekała, także uzbrój się w cierpliwość a i babcia z czasem zmieni zdanie.
AsiaK_Z 17:20, 16 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Sylwuś to wilczomlecz, który Ci dałam. Trochę dostałam od naszej Kasi, a trochę od Agani, więc ma mocno ogrodowiskowy rodowód

Oooo, to jeden z moich "noł nejmów". A więc wilczomlecz hmm
sylwia_slomc... 22:33, 16 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
To ja siem też zapisuję na kurs foto

Pozdrawiam

Irenka chyba będzie musiała pobierać opłaty bo chętnych pewnie będzie więcej