Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 19:55, 13 lip 2017

Ales Sylwuś fajne miejsca klonom znalazła. Fajnie będzie się kiedyś przechadzać alejką pod ich koronami . Ba - już jest fajnie . Droga bardzo mi się podoba, choć namęczyć się musicie nie mało. My jutro planujemy zacząć z altaną, o ile pogoda pozwoli .
Magleska 19:58, 13 lip 2017

fajnie ta droga wychodzi ,ciężka praca,ale efekt jest kloniki tez piękne
sylwia_slomc... 21:42, 13 lip 2017

Milka napisał(a)
Dzięki serdeczne za relację wielką radość mi sprawiłaś, bo tyle detali zwróciło Twoją uwagę
Goście super, dzieje się u Was.
No i droga, będzie pięknie.
Klony dostały super miejscówkę.
U nas ciągle leje, liście żółte lecą, normalnie, jak jesień, fajnie że w niedzielę nam się udało
Wczoraj było leczo z cukinii, ogórasy wyjedzone mniam.

Ale się cieszę , że Ci się spodobała moja relacja Zawsze to inne spojrzenie na to co widzimy codziennieCieszę się, że smakowało
sylwia_slomc... 21:45, 13 lip 2017

anka_ napisał(a)
Sylwio jak macie osy i wiesz gdzie jest gnazdo to polecam BI - trzeba rozrobić i polać ziemię późnym wieczorem.

Aniu wiem z którego kopca wylatują , ale w jakim kierunku korytarz idzie i jak głęboko gniazdo jest nie mam pojęcia. Dużo nafukałam i od razu zatkałam i efektu nie ma więc chyba daleko i głęboko siedzą , a tu wylatują
Dziś było jakby mniej , a i my już z chodnikiem pod bramką to nam nie przeszkadzały
sylwia_slomc... 21:48, 13 lip 2017

Agcia napisał(a)
Szukam w swojej okolicy tego klona esk sunset. Dużo zapłaciłaś? ładne drzewka kupiłaś, kibicuje dalszej pracy, pozdrawiam

Agatko po 40zł za drzewko, wzięłam najniższe bo do samochodu koleżanki by się wyższe nie zmieściły. Maja też katalpy szczepione w kulę po 40 zł , więc wiem gdzie kiedyś za dom kupię....tylko kiedy to będzie, a tak to resztę roślin maja po 10 zł, tuje szmaragdy powyżej metra po 13 zł, katalpy nie szczepione też po 10.....raczej tania szkółka, ale rośliny słabo opisane lub wcale.
sylwia_slomc... 21:50, 13 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)

O taaaak, Domiś ma dynamit w "siedzeniu" i dlatego tak fruwa. Miło również "poznać" Mamę Dominiki. Spotkania ogrodowiskowe zawsze są udane

No nie mogło być inaczej było super
Sylvana 21:51, 13 lip 2017

Sylwuś.... doła ogrodowego dostaję jak się tak napatrzę jak to wszystko u Was furkocze i gna do przodu....przeglądać nie nadążam tak zasuwacie...kiedy Wy ludzie jecie i śpicie ( nawet nie wspominam o innych obowiązkach i przyjemnościach)....toż to nie przyzwoite tak tyrać....
Żartowałam....i szczerze podziwiam....szkoda, że jesteście tak daleko, bo bym wpadła pobuszować z Wami.
Pozdrowienia zostawiam i dziękuję za pamięć
sylwia_slomc... 21:54, 13 lip 2017

Katkak napisał(a)
Ales Sylwuś fajne miejsca klonom znalazła. Fajnie będzie się kiedyś przechadzać alejką pod ich koronami . Ba - już jest fajnie . Droga bardzo mi się podoba, choć namęczyć się musicie nie mało. My jutro planujemy zacząć z altaną, o ile pogoda pozwoli .

ufff bo nie byłam pewna czy tam czy nie na tle tui
Droga już nam uszami wychodzi, dzisiaj płytki przywieziono i chłopcy 150 szt przełożyć musieli, a one grube jak diabli.
jutro kolejny kamień przyjedzie i ruszamy dalej
Trzymam kciuki za altankę i za pogodę, też mi potrzebna
sylwia_slomc... 21:57, 13 lip 2017

Magleska napisał(a)
fajnie ta droga wychodzi ,ciężka praca,ale efekt jest kloniki tez piękne

Dzisiaj był dylemat jak połączyć z tą częścią w podwórku, ale chyba się udało
sylwia_slomc... 22:03, 13 lip 2017

Sylvana napisał(a)
Sylwuś.... doła ogrodowego dostaję jak się tak napatrzę jak to wszystko u Was furkocze i gna do przodu....przeglądać nie nadążam tak zasuwacie...kiedy Wy ludzie jecie i śpicie ( nawet nie wspominam o innych obowiązkach i przyjemnościach)....toż to nie przyzwoite tak tyrać....
Żartowałam....i szczerze podziwiam....szkoda, że jesteście tak daleko, bo bym wpadła pobuszować z Wami.
Pozdrowienia zostawiam i dziękuję za pamięć

Kochana teraz jak robimy drogę to Babcia gotuje obiad i to jeszcze jak dogadzaA na serio to ma zajęcie, nie nudzi się i czuje się potrzebna, a że jest sprawna fizycznie to mamy więcej czasu na robotę
Dom stoi odłogiem dosłownie bo tylko w nim śpimy teraz Rodzice są na miejscu to zajmują się podwórkiem , a my naszą górę pewnie na święta znowu odgruzowywać będziemy
Zawsze na odpust okna myłam i zmieniałam firany....w tym sezonie są nie myte
Droga to priorytet teraz, dla babci też , bo ta co była po deszczu śliska i nierówna, a w Jej wieku to ważne bo idzie i nie patrzy pod nogi