Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:03, 16 lip 2017

cała masa ich było, ale uciekają jak się podchodzi

sylwia_slomc... 23:07, 16 lip 2017

lilie też są oblegane

ten inny, ale bardziej ruchliwy

23:09, 16 lip 2017
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kompostownia pewnie odbiera. Gdyby u nas chcieli odbierać to zostaliby zasypani odpadami warzywnymi z pól
Nigdy nie mogłam zrozumieć, że rolnik jak towaru nie sprzedał to wolał przywieźć z powrotem i wywalić na wałach lub na polu niż oddać do jakiejś jadłodajni, Domu dziecka, czy nawet do Zoo. Niesamowite ilości płodów rolnych się marnują u nas A na świecie tylu ludzi głoduje

juz dawno temu afera w telewizji (chyba w uwadze nawet) była jak piekarz oddal chleb do domu dziecka albo jakiej podobnej instytucji ...i kare zapłacił za to ...ja nawet nie wiem czy nie zbankrutował ....takie przepisy glupkowate sa ...chyba ze juz zmienili ..nie wiem

w Niemczech we Francji i innych cywilizowanych krajach wyglada to inaczej tam zbieraja żywnośc z supermarketow bez konsekwencji prawnych ...u nas markety wyrzucaja ..bo oddanie za darmo było nielegalne.

PS. zalecam wycieczki do wójta/burmistrza ...albo zmienic goscia ...mysmy wychodzili u naszego burmistrza kontenery na zielone odpady bo kilka lat temu nie było warto tez chodzic na spotkania z sołtysem ......nasz słucha wnikliwie i działa ...małymi kroczkami ale jednak ..widzimy że jest i cos robi ...choc roznie mu wychodzi albo nie wychodzi nawet ...sam sołtys wielu rzeczy by nie wymyslił ...warto z nim rozmawiac o oczekiwaniach i potrzebach
sylwia_slomc... 23:12, 16 lip 2017

różowa i biała

sylwia_slomc... 23:13, 16 lip 2017

sylwia_slomc... 23:16, 16 lip 2017

eee_taam napisał(a)

juz dawno temu afera w telewizji (chyba w uwadze nawet) była jak piekarz oddal chleb do domu dziecka albo jakiej podobnej instytucji ...i kare zapłacił za to ...ja nawet nie wiem czy nie zbankrutował ....takie przepisy glupkowate sa ...chyba ze juz zmienili ..nie wiem

w Niemczech we Francji i innych cywilizowanych krajach wyglada to inaczej tam zbieraja żywnośc z supermarketow bez konsekwencji prawnych ...u nas markety wyrzucaja ..bo oddanie za darmo było nielegalne.

PS. zalecam wycieczki do wójta/burmistrza ...albo zmienic goscia ...mysmy wychodzili u naszego burmistrza kontenery na zielone odpady bo kilka lat temu nie było warto tez chodzic na spotkania z sołtysem ......nasz słucha wnikliwie i działa ...małymi kroczkami ale jednak ..widzimy że jest i cos robi ...choc roznie mu wychodzi albo nie wychodzi nawet ...sam sołtys wielu rzeczy by nie wymyslił ...warto z nim rozmawiac o oczekiwaniach i potrzebach

Na razie zakazu nie ma chyba....nic mi na ten temat nie wiadomo.....wiec nie ma problemu, ale gdyby się pojawił to z samej naszej łąki trzeba by z 10 kontenerów wywieźć, a gdzie reszta?
O sołtysie nie napiszę bo szkoda słów
dominika_ 23:19, 16 lip 2017

O drogi już spory kawałek przybył U mnie wczoraj grad
sylwia_slomc... 23:22, 16 lip 2017

Wczoraj ostro wzięliśmy się do pracy, ale ani jedna płytka nie dołożona

co innego trzeba było najpierw zrobić

trzeba było podebrać skarpę, żeby wjazd poszerzyć

sylwia_slomc... 23:26, 16 lip 2017

potem zdjąć resztę płyt

wykopać jeden pas malin i jeden stary spory korzeń po wiśni
sylwia_slomc... 23:30, 16 lip 2017

wykopać dołki