juz dawno temu afera w telewizji (chyba w uwadze nawet) była jak piekarz oddal chleb do domu dziecka albo jakiej podobnej instytucji ...i kare zapłacił za to ...ja nawet nie wiem czy nie zbankrutował ....takie przepisy glupkowate sa ...chyba ze juz zmienili ..nie wiem
w Niemczech we Francji i innych cywilizowanych krajach wyglada to inaczej tam zbieraja żywnośc z supermarketow bez konsekwencji prawnych ...u nas markety wyrzucaja ..bo oddanie za darmo było nielegalne.
PS. zalecam wycieczki do wójta/burmistrza ...albo zmienic goscia ...mysmy wychodzili u naszego burmistrza kontenery na zielone odpady bo kilka lat temu nie było warto tez chodzic na spotkania z sołtysem ......nasz słucha wnikliwie i działa ...małymi kroczkami ale jednak ..widzimy że jest i cos robi ...choc roznie mu wychodzi albo nie wychodzi nawet ...sam sołtys wielu rzeczy by nie wymyslił ...warto z nim rozmawiac o oczekiwaniach i potrzebach
Na razie zakazu nie ma chyba....nic mi na ten temat nie wiadomo.....wiec nie ma problemu, ale gdyby się pojawił to z samej naszej łąki trzeba by z 10 kontenerów wywieźć, a gdzie reszta?
O sołtysie nie napiszę bo szkoda słów
Wczoraj ostro wzięliśmy się do pracy, ale ani jedna płytka nie dołożona
co innego trzeba było najpierw zrobić
trzeba było podebrać skarpę, żeby wjazd poszerzyć