Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

kasiek 08:37, 20 sie 2017

No i co? bo u nas leje i leje i dobrze! Widoki masz faktycznie już nieco jesienne, ale za to berberysy będą boskie!
bacowa 08:43, 20 sie 2017

Nareszcie pada u ciebie i bardzo dobrze , już mi cię szkoda było z tym podlewaniem.Ty i rośliny trochę oddechu złapiecie.

U nas 2 lata pod rząd była susza, to znam ten ból z autopsji. Przy wielkim ogrodzie to nie wiadomo co najpierw podlewać, a to podlewanie to tylko trzymanie roślin przy życiu.
Ten rok jest dla mnie super , deszczu mam pod dostatkiem.
sylwia_slomc... 09:51, 20 sie 2017

dominika_ napisał(a)
U mnie od wczoraj pada bez chwili przerwy, ale po tak długiej przerwie bardzo to cieszy.

U nas w nocy zaczęło i pada drobnym gęstym deszczem bez przerw...i nigdzie woda nie stoi, czyli wsiąka w głąb, dla drzew bardzo dobrze, rośliny i zwierzęta szczęśliwe no i temperatura 18 stopni.
Odpadło mi na jakiś czas podlewanie
Jak deszcz minie mogę się skupić wreszcie na innych pracach ogrodowych niż latanie z konewką
sylwia_slomc... 09:55, 20 sie 2017

kasiek napisał(a)
No i co? bo u nas leje i leje i dobrze! Widoki masz faktycznie już nieco jesienne, ale za to berberysy będą boskie!

Pada
Kasiu jesień już w zeszłym sezonie miałam niezłąW zeszłym sezonie skupiałam się na tym późniejszym lecie bo ono najsłabsze u mnie, w połowoie sie udało , bo hortensję w pary miejscach robotę zrobiły , ale jeżówki miały bardzo ciężko, mokra wiosna i teraz sucho na beton, słabe są Za to werbena patagońska -super , że jej nie wyplewiłam , bo zdobi , a róże choć zasłoniła to i tak teraz po tych upałach marne.

Natomiast urzekła mnie i zaskoczyła werbena hastata
Super jest
sylwia_slomc... 09:57, 20 sie 2017

bacowa napisał(a)
Nareszcie pada u ciebie i bardzo dobrze , już mi cię szkoda było z tym podlewaniem.Ty i rośliny trochę oddechu złapiecie.

U nas 2 lata pod rząd była susza, to znam ten ból z autopsji. Przy wielkim ogrodzie to nie wiadomo co najpierw podlewać, a to podlewanie to tylko trzymanie roślin przy życiu.
Ten rok jest dla mnie super , deszczu mam pod dostatkiem.

Dla mnie i roślin super był ubiegły sezon, a w tym spełniły się najgorsze obawy....no wiatry i burze nas omijały...mogło być gorzej
Tylko ten co ma wielki ogród zrozumie ogrodnika w czasie suszy i jego walkę o przetrwanie roślinTy mnie rozumiesz
sylwia_slomc... 10:01, 20 sie 2017

Już było tragicznie sucho teraz rośliny odżyją i zaczną wschodzić wysiane chwasty

na tym zdjęciu świetnie widać ile roboty przed nami
Chłopaki w trakcie strzelania z łuku
sylwia_slomc... 10:05, 20 sie 2017

To było miejsce gdzie pod włókniną i trocinami zachowało się odrobina wilgoci, reszta wyschła

Rudbekie od Gabrysi świecą w suchej łące

Domki w łące mają mieszkańców
Katkak 10:05, 20 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Już było tragicznie sucho teraz rośliny odżyją i zaczną wschodzić wysiane chwasty

na tym zdjęciu świetnie widać ile roboty przed nami
Chłopaki w trakcie strzelania z łuku

a tam roboty, ja tam widzę jak wisteria drugą bramę oplata .
sylwia_slomc... 10:11, 20 sie 2017

Korzeń z wiśni co w drodze nam rosła wylądował w "lesie"

koło szałasu prócz krzewów chwasty, ale tu rośliny mimo sucha miały jednak trochę cienia

Hakonka od Irenki mimo podzielenia na dwie, ładnie przyrosła bo podlewana
sylwia_slomc... 10:12, 20 sie 2017

Katkak napisał(a)

a tam roboty, ja tam widzę jak wisteria drugą bramę oplata .

Oplata i to bardzo fajnie , ale o dziwo musieliśmy jej na początku pomagać bo nie wiedziała jak ma to zrobić