Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Dorota123 21:59, 18 sie 2017

U mnie też baaaaaaardzo sucho i bez widoków na deszcz.

sylwia_slomc... 22:01, 18 sie 2017

Dorotko może się w niedzielę obie doczekamy, podobno załamanie pogody ma być , ale trąby nie chcę , a straszą nimi u nas niestety. Tak źle i tak nie dobrze.
Katkak 22:22, 18 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ha ha ha nawet do piekła razem z Katką pójdziemy

Jaki diabeł by z nami wytrzymał jakbyśmy ciągle o roślinach pitolily .
ElzbietaFranka 23:05, 18 sie 2017

Sylwia rozumie wszystko. Prognozy amerykanskie mowia ze ma byc piekna jesien ale to tez zalezy gdzie. Letnie prognozy sie sprawdzaja, Pomorze bardzo burzowe, srodek Polski i poludnie spokojniejsze.
Juz jestem na miejscu wiec w Wwie nie widac suszy, podobno od czasu cos tam kropi.

Studnia to drogocenna rzecz. Mam głębinowa i tak moge podlewac z wodociagu to lepiej nie mowic ciurka. Oprocz tego mam jeszcze 2 studnie po 5 kregow zbierajace nadmiar wody z rynien i terenu w razie suszy tez sa przydatne.

Jakos musisz rozwiazac ten problem wodny, bo ile mozna nosic tymi wiadrami. Ja mam dzialke 80 m długa i tez tymi wezami sie mocuje ale na szczęscie mam czym podlewac.

Jeszcze odnosnie pompy moze masz za slaba pompe. Bo u mnie to targa jak trzeba cisnienie pelna para.

Czekamy na deszcz moze spadnie.
katel 13:33, 19 sie 2017

U nas też strasznie sucho, ma padać dziś i jutro ale jak narazie 34 stopnie i nawet w ogrodzie nie da się ciągiem pracowaać bo się można usmażyć. Trzymam kciuki za opady (bez burz ) u Was i u nas też .
ElzbietaFranka 14:18, 19 sie 2017

U nas solidnie przed chwila popadalo, nie trzeba podlewac jest chlodniej.
kerii 15:00, 19 sie 2017

U nas to tak ze skrajności w skrajność albo mokro, że woda stoi albo sucho, że wszystko schnie na stojąco, tak źle i tak nie dobrze ale jak to niektórzy mówią taki klimat

Ale mówiąc poważnie nie myślałaś w połowie ogrodu zainstalować jakiś zbiorników na wodę i ze studni pompować do nich wodę a potem z nich resztę podlewać wężem, bo tymi konewkami to się dziewczyno zaharujesz na śmierć.

Ja mam takie dwa plastikowe chyba ok 1000 litrowe na wsi zainstalowane i pomimo dostępu do wody w postaci strumyka to czasem z nich korzystam jak mi się nie chce pompy i węży rozciągać to w tedy z nich podlewam.

Pewnie takie 2000 litrów to pikuś przy Twoich areałach ale zawsze to coś przy takiej suszy i mniej biegania z konewkami.

Urszulla 15:24, 19 sie 2017

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła.....trudno w piekle wyląduję
A kiedy się do mnie wybiera?

Za tydzień po wczasach

U mnie wreszcie pada. Sukcesywnie coraz wicej i o to chodzi. A u Ciebie?
sylwia_slomc... 19:42, 19 sie 2017

Katkak napisał(a)

Jaki diabeł by z nami wytrzymał jakbyśmy ciągle o roślinach pitolily .

I o to chodzi Kochana,albo szybko by nas stamtąd wykopał , albo byśmy piekło zazieleniły Bo przecież Aniołki jesteśmy
Katkak 19:43, 19 sie 2017

I o to chodzi Kochana,albo szybko by nas stamtąd wykopał , albo byśmy piekło zazieleniły Bo przecież Aniołki jesteśmy

Się wie .