Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Monia81 08:04, 11 wrz 2017

Sylwuś nasionka doszły buziol wielki
sylwia_slomc... 11:35, 11 wrz 2017

Nie ma za co
abiko 12:51, 11 wrz 2017

A mówiłam wczoraj do Ł.że na bank oczko skończyliście. Jestem świadkiem, że jak byłam koło 12:30 to mąż Sylwi stał w dole z łopatą i kopał sobie dołek Tak powiedział, hahah
I nawet w koło zasypaliście żwirkiem?
Ja wam chyba wypożyczę na 3 h to mi cały ogród zrobicie

Sadź wrzosy, ja ci ciąć pomogę

Robotę Ci jeszcze na bank przywiozę, ale co to dla was

Ogród Sylwi jest tak cudowny, że ja się w nim odstresowuję, nawet jak ma chwasty
I zaklepuję niebieskie astry.. moja skarpa woła o pomstę do nieba, taka biedna.

Życzenia przekazałam
sylwia_slomc... 15:05, 11 wrz 2017

abiko napisał(a)
A mówiłam wczoraj do Ł.że na bank oczko skończyliście. Jestem świadkiem, że jak byłam koło 12:30 to mąż Sylwi stał w dole z łopatą i kopał sobie dołek Tak powiedział, hahah
I nawet w koło zasypaliście żwirkiem?
Ja wam chyba wypożyczę na 3 h to mi cały ogród zrobicie

Sadź wrzosy, ja ci ciąć pomogę

Robotę Ci jeszcze na bank przywiozę, ale co to dla was

Ogród Sylwi jest tak cudowny, że ja się w nim odstresowuję, nawet jak ma chwasty
I zaklepuję niebieskie astry.. moja skarpa woła o pomstę do nieba, taka biedna.

Życzenia przekazałam

Po tej stronie nutkajskiego zasypane i niech się trawa rozkładavdo wiosny, Katka mi obiecała swojevhortki rozmnożeć te w ciemnych kolorach, ja mam te uszabrowane, może coś z nich będzie to sobie tam dam plus trawy i jakieś bukietowe jeszcze i będzie jak talala
Wrzosów dosadziłam 12, a jeszcze jak tak policzyłam to ze 14 wejdzie, ale z cięciem trzymam za słowo
Wiesz, że ja chętnie w Twój ogród wpadnę tylko czy efekt będie Ci potem odpowiadał to nie daję gwarancji i nie narzekaj bo masz cudnie, skarpa też w końcu zacznie satysfakcję przynosić, choć przyznaję, że trudny orzech do zgryzienia. Pomyśl, czy jak będzie zmiana w oczku to nie robić kaskady spływającej po skarpie, ja bym zrobiła bo aż żal tego ukształtowania nie wykorzystać
Anda 15:24, 11 wrz 2017

Fajne oczko Takie mini w stosunku do Twojego parku, ale pewnie kiedyś to zmienisz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Urszulla 16:41, 11 wrz 2017

Kaskade też bym puściła i dwa oczka górne i dolne. To byłoby dla Ciebie wzywanie Tak sobie pomyślałam
sylwia_slomc... 16:55, 11 wrz 2017

Anda napisał(a)
Fajne oczko Takie mini w stosunku do Twojego parku, ale pewnie kiedyś to zmienisz

Ewcia plan na duże oczko był od dawna, ale trzeba wcześniej rozwiązać trudności spowodowane rowem....wcześniej remont domu to na pewno.
Na razie muszą nam wystarczyć takie mikro zbiorniczki wodne, które mikroklimat poprawią i są rezerwuarem wody dla ptaków i innych małych mieszkańców ogrodu.
Jak rośliny urosną to będą takie kąciki z wodą
sylwia_slomc... 16:57, 11 wrz 2017

Urszulla napisał(a)
Kaskade też bym puściła i dwa oczka górne i dolne. To byłoby dla Ciebie wzywanie Tak sobie pomyślałam

ula u mnie kaskada niemożliwa bo na dużej działce prądu brak i raczej nie ma za bardzo możliwości, żeby tam był. Ta kaskada o której pisze to propozycja do "Ogródkowych perypetii" Abiko
sylwia_slomc... 17:04, 11 wrz 2017

Nie powiem gdzie byliśmy, ciekawe czy Ktoś rozpozna te miejsca

sylwia_slomc... 17:09, 11 wrz 2017

To tak gdyby ktoś pytał skąd nagła potrzeba większej ilości wody w ogrodzie