Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Marga 18:14, 22 wrz 2015

Ja też czekam z sadzeniem cebulowych. Ma być podobno jeszcze ciepło
Sylwia, kupiłaś już derenia jadalnego? Ja kupiłam jednego, ale straszna mizerota i nie wiem czy przeżyje
Zakupy WOW! Zaszalałaś Jak jesteś zadowolona to proszę podziel się namiarem. potrzebuję białe liliowce
sylwia_slomc... 20:18, 22 wrz 2015

Milka napisał(a)

Ku przypomnieniu
Lista długa, ale na twoje włości to kropla w morzu. Posadź te, za rok znowu coś i będzie sadź sensownie, żeby cię potem liście tulipanów nie wkurzały, mnie to wkurzało strasznie, ty możesz tego uniknąć.
Nowy nabytek kasztan, ani się obejrzysz, a będzie wielki i dojdzie kolejna robótka dla Wojtka

Irenko wiem, że powinnam mieć tego ze 20 razy więcej wszystkiego;( co najmniej, ale budżet nie puszcza. Co roku trochę i pomału zapełnię jak mi norniki nie wyżreją z doniczek. Szaleją na trocinowych okropnie. No i na nowo uaktywniły się krety, ze zdwojoną siłą. Jakby czekały na deszcz, aż ziemia zmięknie. Czemu nie mogą ryć na działkach sąsiadów gdzie już po żniwach i szkód by nie było
Cebule ulokowane na bylinówce, gdzie mi się już ciasno zaczyna robić, wiosną to one zagrają pierwsze skrzypce, a potem liście utoną w bylinach. Przyszły sezon pokarze czy dobrze to wyszło, ciekawa jestem efektu
sylwia_slomc... 20:31, 22 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
sadzisz juz cebule?

ja czekam aż sie ochłodzi ...a i teraz nornica u mnie szaleje .... dzis musi dostać kolejną porcje karmy

Justynka już wszystko wsadzone u mnie nornice mimo karmienia trutką mają się świetnie więc żadna różnica czy wsadzę teraz czy potem, a potem to ja będę mieć robotę z ocieplaniem roślin i sprzątaniem ogrodu, w przydomowym już lecą liście, a do tego z drzew od sąsiada też
malgorzata_s... 20:32, 22 wrz 2015

Nie od razu Kraków zbudowano Przy Twoim areale to troszkę potrwa zapełnianie ale będzie pięknie już wiosną
sylwia_slomc... 20:34, 22 wrz 2015

Marga napisał(a)
Ja też jeszcze czekam z sadzeniem cebulowych. Ma być podobno jeszcze ciepło
Sylwia, kupiłaś już derenia jadalnego? Ja kupiłam jednego, ale straszna mizerota i nie wiem czy przeżyje

Dereń jadalny posadziłam w zeszłym roku i też marniutko rośnie, ale może potrzeba mu czasy na ukorzenienie, powinno się sadzić przynajmniej dwie sztuki, ale ja mam pestki to spróbuję drugiego do zapylania wyhodować sama
sylwia_slomc... 20:45, 22 wrz 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nie od razu Kraków zbudowano Przy Twoim areale to troszkę potrwa zapełnianie ale będzie pięknie już wiosną

Gosia jak nie zeżreją to powinno być ładnie
sylwia_slomc... 22:11, 22 wrz 2015

niedawno zaczęta rabata trocinowa

Milka 22:13, 22 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Irenko wiem, że powinnam mieć tego ze 20 razy więcej wszystkiego;( co najmniej, ale budżet nie puszcza. Co roku trochę i pomału zapełnię jak mi norniki nie wyżreją z doniczek. Szaleją na trocinowych okropnie. No i na nowo uaktywniły się krety, ze zdwojoną siłą. Jakby czekały na deszcz, aż ziemia zmięknie. Czemu nie mogą ryć na działkach sąsiadów gdzie już po żniwach i szkód by nie było
Cebule ulokowane na bylinówce, gdzie mi się już ciasno zaczyna robić, wiosną to one zagrają pierwsze skrzypce, a potem liście utoną w bylinach. Przyszły sezon pokarze czy dobrze to wyszło, ciekawa jestem efektu

Sylwia...ja wszystko rozumiem i podziwiam cie ..no
Milka 22:13, 22 wrz 2015

No i dubel, ale dzięki temu coś nowego dojrzałam
sylwia_slomc... 22:14, 22 wrz 2015

Ognicho
i brama, a na niej rdestówka zakwitła