Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

kasia1 17:49, 15 paź 2017

Sylwia super masz ogród. Najbardziej podobają mi się te detale. Właściwie na każdym zdjęciu coś zaskakuje, przyciąga uwagę. Aniołki, kurczaczki, gąski. Ale to wszystko u Ciebie tak fajnie gra, tak pasuje ...
I z ciekawości, bo nie dam już rady nadrobić wszystkich stron, czy jak sadzisz nowe rośliny, to kierujesz się jakimś wcześniejszym planem, czy po prostu kupujesz i sadzisz, jeśli coś Ci się podoba?

kasiek 18:36, 15 paź 2017

O - chyba podgoliłaś judaszowca? I super
Twój jałowcowy bonsai jest przepiękny. Tarasik przy bacówce wyszedł superaśnie
sylwia_slomc... 18:44, 15 paź 2017

kasia1 napisał(a)
Sylwia super masz ogród. Najbardziej podobają mi się te detale. Właściwie na każdym zdjęciu coś zaskakuje, przyciąga uwagę. Aniołki, kurczaczki, gąski. Ale to wszystko u Ciebie tak fajnie gra, tak pasuje ...
I z ciekawości, bo nie dam już rady nadrobić wszystkich stron, czy jak sadzisz nowe rośliny, to kierujesz się jakimś wcześniejszym planem, czy po prostu kupujesz i sadzisz, jeśli coś Ci się podoba?

Ogólny zarys ogrodu rozrysowałam ze trzy lata temu, ale trochę w między czasie pozmieniałam bo mi bardziej pasowało
Ja kupuję roślinę jeśli mi się podoba, albo jak to mówię do mnie gada i nie pozwoli przejść obojętnie
A potem idę po ogrodzie, aż mi w którymś momencie przypasuje, bo często w sklepie widzę ją w innym miejscu, a w ogrodzie okazuje się , że jednak nie tam Bardziej na wyczucie idę i trochę komponuję jak obraz lub bukiet , czyli musi się kolor w ogrodzie powtarzać
sylwia_slomc... 18:48, 15 paź 2017

kasiek napisał(a)
O - chyba podgoliłaś judaszowca? I super
Twój jałowcowy bonsai jest przepiękny. Tarasik przy bacówce wyszedł superaśnie

Wiosną podgalałam go dlatego pytałam czy swojego golisz od dołuBonsai w tym sezonie tylko wiosną cięty bo potem już nie zdążyłam i chyba mu na dobre wyszłoBardzo się cieszę , że ten mordor przy bacówce już zlikwidowany i rośliny na docelowych miejscach. Łubiny poszły w łąkę i tak sobie myślę , że wiosną jeszcze ich tam dosieję
Anda 19:35, 15 paź 2017

Świetne miejsce do posiedzenia Pięknie będzie to wyglądać z czosnkami i narcyzami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 19:40, 15 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jolu dzisiaj była znajoma co się zna i powiedziała, że to jednak nie opieńka bo za duże, blaszki coś tam... no i podobne zaczęły się w trawie pojawiać....choć może są inne...

Na zdjęciu, kurcze, wyglądały na opieńki Na żywo na pewno można zobaczyć wiecej szczegółów. Opienki mogą różnie wygladac w różnym środowisku. Jedne maja takie grube nóżki, drugie cienkie W każdym razie trzeba mniec zawsze 100% pewność. U nas rosną na drzewach i w trawach w miejscach gdzie były wczesniej wycinki drzew.
Twoja znajoma oglądała je z bliska wiec na pewno ma rację. Szkoda, bo mialabys przyjemność jedzonka pysznosci
sylwia_slomc... 19:41, 15 paź 2017

Anda napisał(a)
Świetne miejsce do posiedzenia Pięknie będzie to wyglądać z czosnkami i narcyzami

Jeszcze pewnie wiosną upcham coś , żeby jesienią pusto nie było....na razie myślę co Choć może nie będzie trzeba bo pewnie naparstnice się wysieją.
Rumianka 19:43, 15 paź 2017

Sylwia, obiecałam Ci brzozowe serduszka w zbliżeniu, są u mnie...
sylwia_slomc... 19:43, 15 paź 2017

jolanka napisał(a)

Na zdjęciu, kurcze, wyglądały na opieńki Na żywo na pewno można zobaczyć wiecej szczegółów. Opienki mogą różnie wygladac w różnym środowisku. Jedne maja takie grube nóżki, drugie cienkie W każdym razie trzeba mniec zawsze 100% pewność. U nas rosną na drzewach i w trawach w miejscach gdzie były wczesniej wycinki drzew.
Twoja znajoma oglądała je z bliska wiec na pewno ma rację. Szkoda, bo mialabys przyjemność jedzonka pysznosci

Ryzykować nie będę, ale robią świetną jesienna dekoracjęJa jestem kompletnym laikiem, na grzybach kompletnie się nie znam.
sylwia_slomc... 19:44, 15 paź 2017

Rumianka napisał(a)
Sylwia, obiecałam Ci brzozowe serduszka w zbliżeniu, są u mnie...
Już lecę