Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Mirka 20:30, 09 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
A te posadzone tej samej wielkości dwa lata wcześniej już takie
WOW jakie ładne brzuzki już masz.To jednak ładne drzewa.W tym roku długo liście trzymają. W zeszłym roku już w październiku miałam łyse.
sylwia_slomc... 20:50, 09 lis 2017

Brzozy to jedne z moich ulubionych drzew
Urszulla 08:06, 10 lis 2017

Niesamowicie szybko te brzozy rosną
roma2 09:32, 10 lis 2017

Krzywym ryjkiem po wyrwaniu zęba mądrości (i co to będzie teraz ze mną???) przesyłam uśmiechy
sylwia_slomc... 10:21, 10 lis 2017

Urszulla napisał(a)
Niesamowicie szybko te brzozy rosną

Też jestem mile zaskoczona, ale podejrzewam o to tempo gnojóweczkę z pokrzyw bo co roku dostają
sylwia_slomc... 10:24, 10 lis 2017

roma2 napisał(a)
Krzywym ryjkiem po wyrwaniu zęba mądrości (i co to będzie teraz ze mną???) przesyłam uśmiechy

Całuję ten krzywy ryjek, dzielna kobieto Mnie rosną wszystkie cztery na raz, z czego górne w stronę gardła na zakrętach szczęki , a dolne grożą złamaniem szczęki bo się nie zmieszczą nijak....powinnam chirurgicznie usunąć , ale siem bojam , bo mam uczulenie na szwy wszelakie, a czymś zeszyć muszą
roma2 10:32, 10 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Całuję ten krzywy ryjek, dzielna kobieto Mnie rosną wszystkie cztery na raz, z czego górne w stronę gardła na zakrętach szczęki , a dolne grożą złamaniem szczęki bo się nie zmieszczą nijak....powinnam chirurgicznie usunąć , ale siem bojam , bo mam uczulenie na szwy wszelakie, a czymś zeszyć muszą

Też się bojałam i bojam dalej, ale moje też się nie mieszczą w paszczy i trzeba w końcu z nimi porządek zrobić, czyli się ich pozbyć, bo mi włóknieją dziąsła przy tych zarazach. Szwy mam, boli. Jeszcze dwa mi zostały. Buuu.
Jutro jadę na działkę i mam nadzieję, że kolejny zapowiadany orkan mnie nie zdmuchnie
sylwia_slomc... 10:40, 10 lis 2017

Nam orkan Grisza połamał kilka słupków w ogrodzeniu na samej górze, eM musi naprawić przed kolejnym....czy zdąży

Truskawki zadołowałam w warzywniku na zimę ,a wiosną pójdą w miejsce docelowe.
rozsypałam wczoraj antydzik dookoła siatki bo na razie zająca nie ma , ale jakby się któremu zachciało zimować u nas to taki zniechęcacz wypróbowuję, może nie będę musiała drzew owijać, bo przybyło znowu tego sporo

Na dziś mam plan podlać kwasoluby octem - z Mai ściągnięte i jak zdążę maliny przytnę. Jutro Cięższe prace bo ekipa będzie Młodych to pomogą. Gunci trzeba zacząć stawiać domek i wymienić wreszcie słupki przy bramie do dużego ogrodu, bo improwizacja pełna była
iwka 10:44, 10 lis 2017

u Was jak zwykle prace pełną parą

karmniczki super, kupiłam kilka gotowych dzwonków a można właśnie samemu coś fajnego zrobić
sylwia_slomc... 11:36, 10 lis 2017

iwka napisał(a)
u Was jak zwykle prace pełną parą

karmniczki super, kupiłam kilka gotowych dzwonków a można właśnie samemu coś fajnego zrobić

Też mam te dzwonki , ale muszę powiedzieć , że w zeszłym sezonie miałam na próbę jeden i jak ptaki objadły pierwszą warstwę trzeba im było pomóc dostać się do następnej bo na wierzchu zostają łupinki słonecznika po wyjedzeniu ziarna i reszta dla nich była niedostępna, dopiero jak zdrapałam łuski to mogły korzystać z nich dalej. Teraz już wiem , ze muszę tego pilnować
No i te domowe szczególnie z kokosa smakują im najbardziej nie chwaląc się