Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:07, 25 mar 2018

Magleska napisał(a)
Dzień dobry
napracowałaś się wczoraj "D ...ale to przyjemnie ,tak w ogrodzie sie styrać

..brzózki w brzeziniaku jak tylko troszkę podrosną ,będzie piękny biało-zielony lasek
krokusowa łączka śliczna
kwiczołów zazdraszczam .....może opuchlaki zbierały ,albo inne robale
wiosennie już .....ślicznie

A Dzień dobry Jak miło Cię gościć z samego ranaJuż się normalnie nie mogę doczekać tych białych pieńków w brzeziniakuNo ale muszę się w cierpliwość uzbroić i poczekać pewnie ze 3-4 lata.

Ktoś mi powie po ilu latach takie malizny się wybielą???

Za to mogę Wam pokazać jak wygląda wybielony w ciemnym pomieszczeniu kwiat porzeczki krwistej , która nawet w ziemie wsadzona nie była bo to balot

wysiliła się bidulka
sylwia_slomc... 10:13, 25 mar 2018

Katkak napisał(a)
Sylwia to nie jest placyk pod domek dla owadów- to jest arcydzieło dziewczyno!. Coś pięknego po prostu. Aż szkoda go domkiem zasłaniać, no ale przecież ścieżki jeszcze będą to niech robaczki mają. Jestem w zachwycie po prostu. Jak te wszystkie drzewka porosna to bedzie napiękniejszy ogród świata . Mam wielki szacunek dla Waszej ciężkiej pracy i pomysłowości jak wiesz i bezustannie Was podziwiam i niezmienie uwielbiam. Wieeeeeelki buIak. Zegarek przestawilaś?

Kasieńka, ale Emuś będzie dumny z siebie jak mu przeczytam
Zaczął od jęczenia , że Mu nie pozwoliłam układać jak chodnika, potem się okazało, że On kompletnie nie pamięta jak to miało iść( choć dwa dni przeglądał projekty)a ja kartek nie wzięłam
Ale w końcu udało się wczoraj choć tyle
Placyk na tyle duży, żeby na nim stanął domek, stołek, doniczka jakaś i konewka z wodą
Zejdzie mu z Tymi ścieżkami pewnie ze trzy tygodnie( weekendami) więc jest szansa na uprawę ziemi i sianie warzyw gdzieś końcem kwietnia dopieroTrudno, coś za coś

Ścieżki są robione na włókninie, żeby w razie czego móc je zdemontować
Urszulla 10:46, 25 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasieńka, ale Emuś będzie dumny z siebie jak mu przeczytam
Zaczął od jęczenia , że Mu nie pozwoliłam układać jak chodnika, potem się okazało, że On kompletnie nie pamięta jak to miało iść( choć dwa dni przeglądał projekty)a ja kartek nie wzięłam
Ale w końcu udało się wczoraj choć tyle
Placyk na tyle duży, żeby na nim stanął domek, stołek, doniczka jakaś i konewka z wodą
Zejdzie mu z Tymi ścieżkami pewnie ze trzy tygodnie( weekendami) więc jest szansa na uprawę ziemi i sianie warzyw gdzieś końcem kwietnia dopieroTrudno, coś za coś

Ścieżki są robione na włókninie, żeby w razie czego móc je zdemontować

Wow
Przy kawie poczytałam wszystko gorzej z oglądaniem w ciemnościach wieczornych
Monia81 11:53, 25 mar 2018

Sylwuś piękny ten placyk pod domek dla owadów, super wyszedł i jeszcze jak dojdą ścieżki w warzywniku to będzie cud, malina a zagajnik brzózkowy ekstra słonecznej i ciepłej niedzieli życzę
Radziu2013 11:59, 25 mar 2018

WOW Sylwia, całą brygadę hartujesz SUPER!!!

Kolorki przy ścieżce cieszą Widać u Ciebie wiosnę Pora najwyższa!!! Bo za tydzień święta, a Wielkanoc ze śniegiem to nic fajnego

Ale gnacie z robotą...podoba mi się placyk pod owadzi hotel...powiedz, czy pomiędzy kamieniami itd. jest jakaś betonowa wylewka czy nie? Bo nie widzę dokładnie...

sylwia_slomc... 13:11, 25 mar 2018

Urszulla napisał(a)

Wow
Przy kawie poczytałam wszystko gorzej z oglądaniem w ciemnościach wieczornych

No cóż wcześniej czasu cyknąć nie było bo była robota, dziś cyknę lepsze
sylwia_slomc... 13:13, 25 mar 2018

Monia81 napisał(a)
Sylwuś piękny ten placyk pod domek dla owadów, super wyszedł i jeszcze jak dojdą ścieżki w warzywniku to będzie cud, malina a zagajnik brzózkowy ekstra słonecznej i ciepłej niedzieli życzę

Piękne słonko, ale ziąb wiatr północny wieje.
Na zagajnik bardzo liczę, że wytłumi wiatr na samej górze
sylwia_slomc... 13:15, 25 mar 2018

Radziu2013 napisał(a)
WOW Sylwia, całą brygadę hartujesz SUPER!!!

Kolorki przy ścieżce cieszą Widać u Ciebie wiosnę Pora najwyższa!!! Bo za tydzień święta, a Wielkanoc ze śniegiem to nic fajnego

Ale gnacie z robotą...podoba mi się placyk pod owadzi hotel...powiedz, czy pomiędzy kamieniami itd. jest jakaś betonowa wylewka czy nie? Bo nie widzę dokładnie...

Nie ma ani grama betonu zasypane jest klińcem....trochę się obawiam o kreta, ale nie ma wyjścia na dużym ogrodzie betonu nie mogę użyć niestety
Poganiam robotę bo sporo jej na starcie sezonu, a warzywnik tez trzeba będzie odpalić
sylwia_slomc... 13:19, 25 mar 2018

Jakbym miała za mało roboty to dokupiłam wczoraj liliowców

Anda 13:32, 25 mar 2018

O prosze, u Ciebie tez liliowce Ja jeszcze nie mam, ale bede musiala je u siebie posadzic w tym roku

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies