Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:44, 08 kwi 2018

dana1s napisał(a)
Sylwuś ależ z Was pracusie!
Podziwiam zaangażowanie Synów, moich trudno zagonić chociaż ostatnio Duży pomógł mi wsadzić wszystkie nowe nabytki i sprzątał po wycinaniu traw. Taka pomoc jest niezastąpiona, prawda?
Coraz piękniej masz w ogrodzie, przepraszam Macie.
Wiosna rozgościła się na dobre, tez tak masz że nie chce Ci się wracać do domu?
Ja najchętniej zostałabym w ogrodzie na stałe
Buziaki!!

Danusiu też mi się wracać nigdy nie chce, ale cóż zrobić jak trzebaMoże kiedyś uda się tam zamieszkać, czego Sobie i Tobie życzę
18:49, 08 kwi 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)

Takie skrzynie z balii planuję wzdłuż rowu na truskawki
W warzywniku nie chcę bo musiałabym dużo częściej podlewać.
Ścieżki są po to żeby się przy podlewaniu wąż i buty nie brudziły, i bez względu na pogodę mogę po warzywa wejść, a nie utopię się po kostki

skrzynie to podlewanie ....i tego nie ominiesz ...to akurat jest utrudnienie jak wody pod reka brak .

ścizki w warzywniku potrzebne ja mam plastikowa trwe miedzy skrzyniami ...koszmarna jest po 3 zimie ...i jeszcze ma góry i doliny zryte prze nornice ...musze tez cos wymysleć ...marzy mi sie cegła ....ale to chyba jeszcze nie w tym roku ....bo trawy nie mysle tam siac bo nie wiade tam kosiarka
sylwia_slomc... 18:55, 08 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

skrzynie to podlewanie ....i tego nie ominiesz ...to akurat jest utrudnienie jak wody pod reka brak .

ścizki w warzywniku potrzebne ja mam plastikowa trwe miedzy skrzyniami ...koszmarna jest po 3 zimie ...i jeszcze ma góry i doliny zryte prze nornice ...musze tez cos wymysleć ...marzy mi sie cegła ....ale to chyba jeszcze nie w tym roku ....bo trawy nie mysle tam siac bo nie wiade tam kosiarka

Danusia z ogrodu "U Dany" ma sporo cegły. U mnie po dwóch zimach cała się rozsypuje
18:59, 08 kwi 2018

Danusia z ogrodu "U Dany" ma sporo cegły. U mnie po dwóch zimach cała się rozsypuje

zwykla palona tania cegla moze sie rozsypywac bo jednak chłonie wilgoć i jak mogra zamarznie to ma prawo sie pokruszyc ...czasem i beton od mrozu sie kruszy jak nie ma dodatków chemicznych.

może ona klinkierke ma w ogrodzie ? popatrze sobie
violka171 19:11, 08 kwi 2018

Violu jak miło znowu Twoją buźkę zobaczyć

buziam mocno
sylwia_slomc... 19:17, 08 kwi 2018

violka171 napisał(a)

buziam mocno

Szafirki wszystkie mają pączusie
Katkak 19:36, 08 kwi 2018

Sylwuś masz najpiękniejszy, najbardziej osobliwy warzywnik na O. Brawo Wy. Ciekawe czy juki zakwitną.
sylwia_slomc... 19:38, 08 kwi 2018

Katkak napisał(a)
Sylwuś masz najpiękniejszy, najbardziej osobliwy warzywnik na O. Brawo Wy. Ciekawe czy juki zakwitną.

Dzięki Kasiu Też jestem ciekawa czy już w tym sezonie czy dopiero za rok.
Gardener27 20:43, 08 kwi 2018

Sylwia nie ma szans, u Ciebie nie nadrobię zaległości. Twój wątek tak pędzi jak Ty z pracami w ogrodzie. Wiosna przyszła nie da się ukryć, roboty pełno, nie wiadomo w co ręce włożyć ?
Widzę że warzywnik w nowej odsłonie będzie bardzo praktyczny, alejki ułatwią korzystanie z niego.
Guncie już wyszła ? Tropiki zapowiadają na ten tydzień.
sylwia_slomc... 20:46, 08 kwi 2018

Gardener27 napisał(a)
Sylwia nie ma szans, u Ciebie nie nadrobię zaległości. Twój wątek tak pędzi jak Ty z pracami w ogrodzie. Wiosna przyszła nie da się ukryć, roboty pełno, nie wiadomo w co ręce włożyć ?
Widzę że warzywnik w nowej odsłonie będzie bardzo praktyczny, alejki ułatwią korzystanie z niego.
Guncie już wyszła ? Tropiki zapowiadają na ten tydzień.

Przemuś u mnie w skrócie to wygódka odnowiona, śmietnik stoi warzywnik widziałeś....chyba tyleRobota mi rośnie w oczach tyle się jej nasiało z ugoru sąsiada