Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 12:36, 24 kwi 2018

Kasiek napisał(a)
Sylwia, to rozowe cudo o ktore pytalas, to wisnia Taoflora Wystepuje panna w trzech kolorach, bialym, czerwonym i rozowym. Rozowa mi najbardziej przypadla do gustu, biala by u mnie, na tle bialego domu i murow ginela, czerwona...hmm, taka inna czerwien...nie, nie dla mnie, rozowa mnie zakrecila na maksa Poznie Ci ja dokladniej pokaze i opisze, w rankingu moich wisni, tych co mam w ogrodzie, Taoflora stoi na podium

Muszę sobie zapisać, bo piękna...gdzieś jeszcze bym upchnęła
roma2 12:44, 24 kwi 2018

Super spotkanie! Po tym kapelusiku, to bym Cię poznała wszędzie!!! U mnie też nie udałoby się wykopać w ten sposób oczka. Piach! Muszę poszperać w Twoim wątku (3084 stron ), gdzie masz sposób robienia mini oczka w misie. Zajrzyj do mnie na sekundkę. Stoi pierwszy szybki domek dla owadów. Drugi, ten właściwy dopiero się będzie kończył w przyszłym tygodniu. Buzi!
sylwia_slomc... 12:46, 24 kwi 2018

roma2 napisał(a)
Super spotkanie! Po tym kapelusiku, to bym Cię poznała wszędzie!!! U mnie też nie udałoby się wykopać w ten sposób oczka. Piach! Muszę poszperać w Twoim wątku (3084 stron ), gdzie masz sposób robienia mini oczka w misie. Zajrzyj do mnie na sekundkę. Stoi pierwszy szybki domek dla owadów. Drugi, ten właściwy dopiero się będzie kończył w przyszłym tygodniu. Buzi!

Już lecę Gdzie ja mam to oczko w balii kurcze jakieś trzy lata temu, wiosną chyba
Waclaw 15:24, 24 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Szachownica perska, piękne te z Holandii, moja nie ma tak wysokich kwiatostanów

Tam wszystkie kwiaty jak mutanty. Nie wiem co oni robią, jak dbają że tak wielgachne kwiaty rosną. Już w poprzednim zwiedzaniu zwróciłem na to uwagę. W żadnym z polskich ogrodów nie widziałem takich kwiatostanów.

Dziękuję za nazwę szachownicy perskiej. Będę szukał.
Gosialuk 16:12, 24 kwi 2018

Na pewno dokarmiają czymś. Nawet tegoroczne bratki, które stoją na balkonie, bez dokarmiania miały mniejsze kwiaty i kolor też stracił na intensywności. Teraz nawożę przy każdym podlewaniu i są już zupełnie inne.
kasiek 19:46, 24 kwi 2018

Jaka piekna donica sie zrobiła, super te floksiki! oczko piekne powstaje, trzymam kciuki za realizację. Ps gdzie dostałaś korony? Te bordowe?
sylwia_slomc... 21:06, 24 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Tam wszystkie kwiaty jak mutanty. Nie wiem co oni robią, jak dbają że tak wielgachne kwiaty rosną. Już w poprzednim zwiedzaniu zwróciłem na to uwagę. W żadnym z polskich ogrodów nie widziałem takich kwiatostanów.

Dziękuję za nazwę szachownicy perskiej. Będę szukał.

Nie ma za coPiękną relację dałeś z wyjazdu
sylwia_slomc... 21:08, 24 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Na pewno dokarmiają czymś. Nawet tegoroczne bratki, które stoją na balkonie, bez dokarmiania miały mniejsze kwiaty i kolor też stracił na intensywności. Teraz nawożę przy każdym podlewaniu i są już zupełnie inne.

Też tak myślę, że pędzone nieźle, a do tego inny klimat
sylwia_slomc... 21:09, 24 kwi 2018

kasiek napisał(a)
Jaka piekna donica sie zrobiła, super te floksiki! oczko piekne powstaje, trzymam kciuki za realizację. Ps gdzie dostałaś korony? Te bordowe?

Wszystkie cebule Kasiu kupowałam jesienią w LM i Care...ur
Kasiek 21:13, 24 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Muszę sobie zapisać, bo piękna...gdzieś jeszcze bym upchnęła

Upchnelabys, masz duzo miejsca, na amanogawe tez
Pokazalam Ci je jeszcze raz u siebie.