Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:26, 06 maj 2018

dana1s napisał(a)
Podglądam Twoje całokształty i jestem pod wielkim wrażeniem jak Wasz ogród dojrzewa!
Rośnie jak na drożdżach, ale to nie dziwne z taka dawką miłości
Buziaki!

Danuś w tym sezonie wolno to idzie bo susza i roślinom brakuje wody, ale mam nadzieję, że w końcu popada i ruszą
sylwia_slomc... 21:28, 06 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Sylwia fajne masz te ptaki metalowe? Jak Twoja kruszyna żyje? Bo moja kaput.Poczekam jeszcze trochę , ale gałązki są suche i pewnie będę musiała ją wykopać. U nas padało w środę i czwartek, ale już sucho się zrobiło. Ładnie kolorowo u Ciebie,rośliny kipią kolorami, buziaki

Moja kruszyna bardzo ładnie ruszyła, ale szkoda by było Twojej, taka ładna już była
może jeszcze ruszy skoro popadało
sylwia_slomc... 21:30, 06 maj 2018

la_estrellita napisał(a)

Cud, po prostu cud. Jedna z wielu roślin, które chciałabym mieć . Może kiedyś, kiedyś... . Na razie będę podziwiać u Was.

No fakt nie jest to roślina łatwa i bezobsługowa Ale jaka satysfakcja
sylwia_slomc... 21:36, 06 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Obejrzałam wszystkie zaległości. Pięknie i bujnie u ciebie się zrobiło. Klonik przy oczku pasuje w sam raz. Wszyscy czekamy na deszcz, więc tego Wam życzę.

Bardzo by się przydał, oj bardzo. Jak spotkasz to dmuchaj w naszym kierunku
ElzbietaFranka 21:49, 06 maj 2018

Najglrzej to z roslinami z plytkim korzeniem maja sucho i zasjewami trzeba podlewac.
Krzaki to jeszcze daja rade.
Robilismy dzisiaj wewnetrzna melioracje i studnie na 1,2 m wiec wode mam na, poziomie 80 cm od gory. Miesiac temu chkdzilam w błocie. Nie padalo ok 3 tygodni i jest bardzo cieplo i wietrznie.
Tez podlewam ale wezem ze studni. Sylwia trzeba podlewac bo co zrobisz jak nie pada oby tylko woda byla.

Pozdrawiam
sylwia_slomc... 22:01, 06 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Najglrzej to z roslinami z plytkim korzeniem maja sucho i zasjewami trzeba podlewac.
Krzaki to jeszcze daja rade.
Robilismy dzisiaj wewnetrzna melioracje i studnie na 1,2 m wiec wode mam na, poziomie 80 cm od gory. Miesiac temu chkdzilam w błocie. Nie padalo ok 3 tygodni i jest bardzo cieplo i wietrznie.
Tez podlewam ale wezem ze studni. Sylwia trzeba podlewac bo co zrobisz jak nie pada oby tylko woda byla.

Pozdrawiam

W studni jeszcze woda jest, w rowie nie ma od miesiąca. ale juz eM zapowiedziałam, że jak w studni braknie to biorę z kranu i mam w nosie, najwyżej zapłacę
AnnaCh 22:18, 06 maj 2018

Ja leję z kranu i cóż. Mam licznik ogrodowy założony, żeby płacić tylko za wodę, bez ścieków.
sylwia_slomc... 22:21, 06 maj 2018

AnnaCh napisał(a)
Ja leję z kranu i cóż. Mam licznik ogrodowy założony, żeby płacić tylko za wodę, bez ścieków.

U nas ścieków jeszcze nie odbierają więc tego problemu nie mam. dopiero gminę kanalizować zaczynają
AnnaCh 22:23, 06 maj 2018

To tym bardziej, jak będziesz musiała podlewać, to jeden problem mniej. Wiem, że u Ciebie gabaryty ogrodu dużo większe, niż u mnie, ale pewnie wodę masz tańszą, bo u mnie to jakieś szaleństwo.
sylwia_slomc... 22:37, 06 maj 2018

Cena wody do przyjęcia