Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:13, 05 maj 2018

pawel_snopek napisał(a)
Widać że już lato masz

Chyba po raz pierwszy trawa nie doczeka lata, zaczyna usychać.
Rośliny się na galop włączyły.....
sylwia_slomc... 23:18, 05 maj 2018

sylwia_slomc... 23:25, 05 maj 2018

Katkak 05:30, 06 maj 2018

Aaaale przepięknie, bujnie i soczyście . Niesamowicie ogród rośnie i zmienia się z roku na rok. Wasza miłość to najlepszy eliksir dla niego . W oczach rośnie. Faktycznie już zakamarki się porobiły fajowe. Zawsze wprawdzie były, ale dawniej to architektura ogrodowa głównie je tworzyła i grała pierwsze skrzypce, a teraz ona powoli zatapia się w zieleni i na prowadzenie wychodzą rośliny . Niesamowita pracowitość, upór, konsekwencja i determinacja - no i jak Was tu nie podziwiać Słomeczki moje .
Magleska 06:41, 06 maj 2018

ślicznie ...wszystko masy nabiera ,gąsżcz roślin ......za chwilę tabliczki z nazwami roślin będziesz robić ,bo tyle odmian u Ciebie

.. jakie fajne fotki robali

zdjęcia robisz świetne i ogród też wygląda świetnie ,a klonika nie znalazłam
gąszcz roślin ,to pewnie się zgubił

buziaki
yolka 09:24, 06 maj 2018

Coraz piękniej, jestem zachwycona klimatem rancza
sylwia_slomc... 09:41, 06 maj 2018

Katkak napisał(a)
Aaaale przepięknie, bujnie i soczyście . Niesamowicie ogród rośnie i zmienia się z roku na rok. Wasza miłość to najlepszy eliksir dla niego . W oczach rośnie. Faktycznie już zakamarki się porobiły fajowe. Zawsze wprawdzie były, ale dawniej to architektura ogrodowa głównie je tworzyła i grała pierwsze skrzypce, a teraz ona powoli zatapia się w zieleni i na prowadzenie wychodzą rośliny . Niesamowita pracowitość, upór, konsekwencja i determinacja - no i jak Was tu nie podziwiać Słomeczki moje .

A jak sobie pomyslę ile na wzroście w tym sezonie tracimy przez suszę.....Bardzo bym chciała, żeby ziemia się napiła wody, bo jeszcze nawóz się od początku marca nie rozpuścił....nie miał w czym, a chciałam za chwilkę gnojóweczką z pokrzyw podlewać, boję się, że jak się nałoży na siebie to rośliny spali.

Ale to prawda, że coraz bardziej widoczne to o co mi chodziło i zaczyna zasłaniać ciut od pól
sylwia_slomc... 09:48, 06 maj 2018

Magleska napisał(a)
ślicznie ...wszystko masy nabiera ,gąsżcz roślin ......za chwilę tabliczki z nazwami roślin będziesz robić ,bo tyle odmian u Ciebie

.. jakie fajne fotki robali

zdjęcia robisz świetne i ogród też wygląda świetnie ,a klonika nie znalazłam
gąszcz roślin ,to pewnie się zgubił

buziaki

Madzia nie zdążyłam go jeszcze zgrać sorki, muszę się poprawić, ale wczoraj miałam gości dziś mam kolejnych i czas mnie w piętkę goni
Wczoraj zdążyliśmy tylko dalie posadzić i trochę podlać. no i kostka na obwódki przyjechała

Z obserwacji własnych dalie kopane i nie otrzepywane z ziemi, przetrwały bez problemu, natomiast z tych co dostałam od dziewczyn wypłukane z ziemi dwie wygniły, a dwie prawie skwarki, mam nadzieję , że jak wody napiją to ruszą.
Teraz wiosna łatwiej karpy podzielić bo się luzy robią i ładnie puszczają tylko wiosną nigdy nie wiem, która jest która przy tej ilości
Sadzę na pałę

Wniosek:
Dali nie należy wypłukiwać bo gorzej zimują
sylwia_slomc... 09:48, 06 maj 2018

yolka napisał(a)
Coraz piękniej, jestem zachwycona klimatem rancza

Nabiera rozpędu i to cieszy
09:50, 06 maj 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)

A jak sobie pomyslę ile na wzroście w tym sezonie tracimy przez suszę.....Bardzo bym chciała, żeby ziemia się napiła wody, bo jeszcze nawóz się od początku marca nie rozpuścił....nie miał w czym, a chciałam za chwilkę gnojóweczką z pokrzyw podlewać, boję się, że jak się nałoży na siebie to rośliny spali.

Ale to prawda, że coraz bardziej widoczne to o co mi chodziło i zaczyna zasłaniać ciut od pól

u mnie nawóz tez lezy pod tujami od miesiaca prawie ...pod rh i hortkami tez i pod wiekszościa krzewów(( ....podlewam codziennie z węza ....rano i wieczorem.
W tym tygodniu maja mi przyjsc wodomierz ogrodowy załozyc (w zeszłym roku zmodernizowali siec i dorobili nowe ujecia dla wesołego miasteczka ...to i wodomierze ogrodowe pozwlaja zakładac....bo jeszcze 2 lata temu nie było szans na to) wodomierz mi koszty wody dwukrotnie zmniejszy bo woda u nas niecałe 4zł za m3 a kanały 8 ...rachunek za wode kwietniu moze byc porównywalny z poprzedniki latami ale w lipcu ....susza w kwietniu to cos nowego dla naszego klimatu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies