Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:36, 13 paź 2015

Gardenarium napisał(a)
Buuu, zima sieje straszne zniszczenia Bardzo współczuję. Podniesiemy się

Wpadłam do Ciebie Danusiu na winko to mi się poprawi
roma2 10:37, 13 paź 2015

Jak nie urok to s.....a. U mnie susza! Wczoraj trochę pomżyło i tyle! Zimno jak diabli i martwię się, bo w czwartek i piątek sadziłam roślinki od Małej Mi. U mnie na działce wygwizdów i rośliny zważone od mroźnych wiatrów. Jesieni tyle co nic. Od razu szaro-buro!
sylwia_slomc... 10:41, 13 paź 2015

Agania napisał(a)

Sylwia, ja całą noc prawie nie spałam, serce się ściska tak żal mi roślin, tyle śniegu spadło też w październiku w 2011 roku, trzymam kciuki za nasze ogrody, mam nadzieję, że przynajmniej drzewa się wypionują
buziak

U mnie jeszcze roślinki w większości małe - może sobie poradzą, ale Twoje to okazy były szkoda straszna. Ja się pocieszam, że nie grad jak przed dwoma laty bo wtedy mi z roślin sieczkę zrobiło dokumentną...........ale i tak rośliny dały radę i to jakby chciały odrobić straty z taką siłą. Teraz przez zimę odpoczną to wiosną jak aura będzie łaskawa, powinny dać radę, liście spadną gałązki powinny ciut się podnieść, gorzej z iglastymi...........będziemy niwaki robić
sylwia_slomc... 10:42, 13 paź 2015

mirkaka napisał(a)
Oj, Wszyscy jęczą że zima, nie martw się śnieg się stopi jeszcze będzie ładnie, a pod śniegiem Twój ogród bardzo ładnie się prezentuje To i tak czas zamierania wszystkiego, trudno, pozostał nam kominek i kolorowe zdjęcia z lata, i będzie czas na planowanie nowych nasadzeń Ja też nienawidzę zimy ale jakoś musimy ją przetrwać

Natura pokory uczy, nic nic jest nam dane na stałe, ale za wcześnie te śniegi .............za wcześnie
sylwia_slomc... 10:46, 13 paź 2015

Rumianka napisał(a)
Jak patrzę na ten Twój zaśnieżony ogród, to mam aż wyrzuty sumienia, że dopiero wczoraj wysłałam Ci paczkę z roślinami, ale wczesniej nie mogłam. Tak naprawdę przy normalnym układzie pogodowym, nie byłoby za późno na sadzenie. Pewnie jeszcze będzie ładnie, ale puki co humory popsute...

Nie tylko Roślinki od Ciebie będą czekać A jak się wkurzę to ten śnieg wyodwalam i będę sadzić na przekór pogodzie, gdzieś muszę ten nerw wyrzucić, a zawsze mnie ogród uspokaja to kto wie
Ale chyba jeszcze nie było takiego wariata na O co by w śniegu rośliny sadził?.................no to bardzo możliwe, że będzie
sylwia_slomc... 10:49, 13 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Sylwia pozdrowienia przesyłam. Wiem, że wszystkiego szkoda, ale łąką i bylinami się nie przejmuj, bo w przyszym sezonie znowu bedę śliczne. Szkoda tego miskanta przy ognisku
Gorzej z drzewami Ja się właśnie zastanawiam, czy nadgięte mokrym śniegiem gałęzię same się wyprostują? czy mam im pomagać.
Pozdrowienia ślę

Byliny i łąka to pikuś Reniu, drzewa gorsze, żal mi strasznie magnolii bo pięknie w tym roku urosły , a tak im teraz dowaliło, Też trzymam kciuki za Twój ogród......Agania zrzucała wczoraj śnieg z drzewek , a i tak się łamały Może stopnieje miało dzisiaj być już cieplej
sylwia_slomc... 10:50, 13 paź 2015

Marga napisał(a)
Ale Cię Sylwia przysypało! Współczuję zdewastowanych roślinek

Trza się wziąć do kupy i działać dalej na naturę nie ma mocnych
sylwia_slomc... 10:51, 13 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, u nas nie było nawet przymrozków poza jednym z ok. -0,5. Wszystko mam jeszcze w donicach na zewnątrz. Rozmaryny zabiorę do środka. Dalie siedzą w gruncie. A ja sadzę żywopłoty, drzewa i krzewy. Tylko bardzo zimno jest.
Czekam na opady deszczu.

Cieszę się Ewcia, że chociaż u Was oszczędziło, u mnie balkon pod śniegiem i z tego co widzę znowu najlepiej ma się bakopa..................żelazna roślina suszę przetrwała i atak zimy też
sylwia_slomc... 10:53, 13 paź 2015

roma2 napisał(a)
Jak nie urok to s.....a. U mnie susza! Wczoraj trochę pomżyło i tyle! Zimno jak diabli i martwię się, bo w czwartek i piątek sadziłam roślinki od Małej Mi. U mnie na działce wygwizdów i rośliny zważone od mroźnych wiatrów. Jesieni tyle co nic. Od razu szaro-buro!

Jak nie staje u nas to czeka mnie sadzenie roślin w śniegu, bo paczki poprzychodzą Damy radę .......musimy
margaretka3 13:13, 13 paź 2015

Ja też właśnie odebrałam paczkę z roślinkami. Jakby co, to nie będziesz jedyną wariatką