Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 12:10, 21 cze 2018

eee_taam napisał(a)
aaa klona tez bym nie skracała ...nie wiem co ci do głowy za kudłate myśli przyszły ...lepiej juz mniejszego kupić

T jak przewozi drzewa osobowym autem to jeżdzi sam bo inaczej załadowanie ich do auta osobowego jest nie mozliwe ...a ma kombi i jest stosunkowo długie.... Nigry pawie 3m miały z donicą weszły bez problemu a jak je posadzilismy na rabate to ledwo je widać ...wymoczki straszne

Dla niego byłam w stanie skrócić nawet o połowę, nigdzie go nie mogę dostać, a tam był tylko jeden egzemplarz i to taki prawie 2,5-3 metrowy
12:21, 21 cze 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)

Noram w ziemi w każdej wolnej chwili i niestety nie wszędzie udaje mi się zajrzeć
W starych wątkach rzadko jestem bo jakoś nie potrafię do nich dotrzeć, a jak docieram to się okazuje, że w gruncie rzeczy są martwe Do takich wcale nie zaglądam Lubie rozmawiać z ludźmi

Dzięki za linki w wolnej chwili zerknę

tu masz fragment z Maji o bani ... było chyba w akademi ogrodnika

http://majawogrodzie.tvn.pl/205,kapielowa-bania,porada.html

watek martwy nie martwy ...ja za czym załozyłam swój watek miałam rozczytane forum oprócz watków nasze ogrody to jeszcze watki tematyczne o roslinach i ogrodach w polsce i na swiecie ...wszystkie artykuły ze stony głównej ))

po tem wraz z rozrostem forum nastał rozrost 3-4 wiekszy ciałkotu przestałam czytac wiec teraz z czytaniem róznie wychodzi .....mam tylko kilka watków które czytam ...bo w wiekszości jest ciałkot albo jeczenie i narzekanie na pogode i zadnej wiedzy ogrodowej nie ma ...zdjec tez nie zabardzo tylko portrety ...a ja jednak lubie ogladac szerokie kadry ...i całe rabaty ...wtedy widać co sie dzieje w danym ogrodzie ..... u ciebie tez nie czytam ....dawno dałam sobie spokój bo jest tyle ciałkotu ze głowa by pękła jakby chciał to ktoś od deski do deski rozczytac

zimowa pora tez nie nadrobisz bo u ciebie nie ma zimowej przerwy od ogrodu ...no ale moze po łebkach te stare watki jakoś ogarniesz
12:36, 21 cze 2018
http://blog.tendom.pl/2013/12/tendomowe-candy-wiankowe-z-maja-w.html

a tu masz jeszcze bloga tej kasi sasiadki i jeszcze sklep

http://www.tendom.pl/

PS. umartwinie watków jest naturalna koleja rzeczy mój tez juz mocno przyhamowany bo i tak mało kto czyta ze zrozumieniem to co ja tam pisze ....wiec mi sie nie chce pisac byle pisać zwłaszcza ze wiekszośc osób nie wyrabia z robotami w ogrodzie to i na forum zaglada o tyle o ile ...z tendencja nie zaglada

ludzie sie zmieniaja i zdaja sobie sprawe ze nie mozna życ tylko chwastami i noraniem w ziemi z głowa spuszczoną w dół ...warto tez jeszcze świat zobaczyć i zyć innymi atrakcjami tego świata nie tylko ogrodem ...zwłasza że ogród to skarbonka bez dna))) wkładasz grosiki i wkładasz i nic nie wyciągasz ....Anka dobrze napisała fanaberia))

PS. Ogrodem głownie zyja ci dla których to jest praca zarobkowa ...choc po pracy zazwyczaj maja tez inne pasje czy wyzwania

sylwia_slomc... 14:10, 21 cze 2018

eee_taam napisał(a)

tu masz fragment z Maji o bani ... było chyba w akademi ogrodnika

http://majawogrodzie.tvn.pl/205,kapielowa-bania,porada.html

watek martwy nie martwy ...ja za czym załozyłam swój watek miałam rozczytane forum oprócz watków nasze ogrody to jeszcze watki tematyczne o roslinach i ogrodach w polsce i na swiecie ...wszystkie artykuły ze stony głównej ))

po tem wraz z rozrostem forum nastał rozrost 3-4 wiekszy ciałkotu przestałam czytac wiec teraz z czytaniem róznie wychodzi .....mam tylko kilka watków które czytam ...bo w wiekszości jest ciałkot albo jeczenie i narzekanie na pogode i zadnej wiedzy ogrodowej nie ma ...zdjec tez nie zabardzo tylko portrety ...a ja jednak lubie ogladac szerokie kadry ...i całe rabaty ...wtedy widać co sie dzieje w danym ogrodzie ..... u ciebie tez nie czytam ....dawno dałam sobie spokój bo jest tyle ciałkotu ze głowa by pękła jakby chciał to ktoś od deski do deski rozczytac

zimowa pora tez nie nadrobisz bo u ciebie nie ma zimowej przerwy od ogrodu ...no ale moze po łebkach te stare watki jakoś ogarniesz

Nie czuje potrzeby ogarniania wszystkiego, jestem tu dla przyjemności, a nie z obowiązku dołączyłaś na początku , a ja po kilku latach gdzie już bardzo dużo było napisane, czytam to co mnie interesuje
Nikogo nie zmuszam do czytania u mnie, zaglądają Ci co mają ochotę.
sylwia_slomc... 14:13, 21 cze 2018

eee_taam napisał(a)
http://blog.tendom.pl/2013/12/tendomowe-candy-wiankowe-z-maja-w.html

a tu masz jeszcze bloga tej kasi sasiadki i jeszcze sklep

http://www.tendom.pl/

PS. umartwinie watków jest naturalna koleja rzeczy mój tez juz mocno przyhamowany bo i tak mało kto czyta ze zrozumieniem to co ja tam pisze ....wiec mi sie nie chce pisac byle pisać zwłaszcza ze wiekszośc osób nie wyrabia z robotami w ogrodzie to i na forum zaglada o tyle o ile ...z tendencja nie zaglada

ludzie sie zmieniaja i zdaja sobie sprawe ze nie mozna życ tylko chwastami i noraniem w ziemi z głowa spuszczoną w dół ...warto tez jeszcze świat zobaczyć i zyć innymi atrakcjami tego świata nie tylko ogrodem ...zwłasza że ogród to skarbonka bez dna))) wkładasz grosiki i wkładasz i nic nie wyciągasz ....Anka dobrze napisała fanaberia))

PS. Ogrodem głownie zyja ci dla których to jest praca zarobkowa ...choc po pracy zazwyczaj maja tez inne pasje czy wyzwania

Dla mnie ogród był marzeniem, nie fanaberią
Niewiele marzeń mi się spełniło, więc to pielęgnujęNie każdy może podróżować daleko, ja nie mogę ze wzgl. na stan zdrowia. Niech każdy spędza czas wolny tak jak ma na to ochotę, nie wnikam
Waclaw 14:57, 21 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Warto się wybrać po inspiracje, mnie się nie wszystko podobało, ale jest cała masa pięknych miejsc i aranżacji
I nie zapomnij , że są dwa ogrody stary i nowy do zobaczenia, blisko siebie

Tak, zauważyłem, Twoja fotorelacja też obejrzana w całości również na wątku z inspiracjami
BKosimkArt 15:55, 21 cze 2018

Jej jak tam piękne!!! Zazdroszczę wizyty u Kapiasów, ja sobie marzę po cichu, może kiedyś q końcu mąż mnie zabierze a jak nie to sama pojadę

Sylwia dziękuję za przesyłkę!
Posadziłan, może będzie żyć
sylwia_slomc... 16:13, 21 cze 2018

Waclaw napisał(a)

Tak, zauważyłem, Twoja fotorelacja też obejrzana w całości również na wątku z inspiracjami

sylwia_slomc... 16:14, 21 cze 2018

BKosimkArt napisał(a)
Jej jak tam piękne!!! Zazdroszczę wizyty u Kapiasów, ja sobie marzę po cichu, może kiedyś q końcu mąż mnie zabierze a jak nie to sama pojadę

Sylwia dziękuję za przesyłkę!
Posadziłan, może będzie żyć

Cieszę się, że dotarła bo nie do wszystkich mimo priorytetu już doszły.
sylwia_slomc... 16:33, 21 cze 2018

Po trzech miesiącach czekania przyszły do mnie w końcu żylistki wysmukłe variegata

Ładne rośliny problem w tym, że miały być w marcu posadzone w łące wzdłuż ścieżki, a teraz łąka powyżej pasa i nie ma jak sadzić będą się kisić w doniczkach do września
A mogłyby już fajnie rosnąć.
W ramach przeprosin zapłaciłam za nie tylko połowę ceny
I lawendę dostałam w prezencie