Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 00:42, 10 lip 2018

Pamiętacie jak trzy lata temu ...nie pamiętacie na bank ....ukorzeniałam gałązkę glicynii od sąsiadki?

Postanowiła mi już zakwitnąć To przykład na to co susza robi z roślinami
Mam jeden kwiat
uwierzyć nie mogłam

i jak jechałyśmy do Katki pierwszy bociek jakiego w tym roku widziałam

sylwia_slomc... 00:47, 10 lip 2018

Ketmia już na całego kwitnie

i nawet na fotce nie widać, że cała w mszycy...nie mogę sobie z nimi w tym roku poradzić

czemuś nie mógł odlecieć

sylwia_slomc... 00:51, 10 lip 2018

mirabelka owocuje

śliwowiśnia też

sylwia_slomc... 00:54, 10 lip 2018

sylwia_slomc... 00:56, 10 lip 2018

sylwia_slomc... 00:59, 10 lip 2018

Efffa napisał(a)
Lilie cudne

Uwielbiam te trąbkowe i stanowczo za mało ich mam, mus dokupić
05:49, 10 lip 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pamiętacie jak trzy lata temu ...nie pamiętacie na bank ....ukorzeniałam gałązkę glicynii od sąsiadki?

Postanowiła mi już zakwitnąć To przykład na to co susza robi z roślinami
Mam jeden kwiat
uwierzyć nie mogłam

to nie susza ))

to taka natura tej rośliny ....moje wszystkie trzy sztuki pierwsze kwitnienie miały własnie letnie pojedynczymi kwiatkami....i tak było napisane na kartkach z informacja o niej jak ja pielegnować itp. ( bo ja kupiłam gdzieś w necie chyba na allegro ) one powtarzają kwitnienie co rok normalnie początkiem sierpnia ...w tym roku szybciej i zwykle kwitną w 3-5 roku jeśli sa ukorzenione ...siewki w 10 a nawet i później i nie koniecznie powtarzaja cechy matki

tnij ją ...nie oszczędzaj nożyc ...cięcie pobudza kwitnienie ...zaraz jak przekwitnie jest dobry czas

najładniejsza jak dla mnie jest rózowa ...fioletowa najgorsza bo ona zazwyczaj kwitnie razem z liścmi i tych kwiatów jest zawsze duzo mniej mysle ze nawet o 1/3 mniej niz na rózowej.
hanka_andrus 07:51, 10 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ogórecznik w łące kwitnie

Sylwio, to nie ogórecznik. to żywokost. Ogórecznik ma błękitne kwiatki.Pozdrawiam
sylwia_slomc... 09:48, 10 lip 2018

eee_taam napisał(a)

to nie susza ))

to taka natura tej rośliny ....moje wszystkie trzy sztuki pierwsze kwitnienie miały własnie letnie pojedynczymi kwiatkami....i tak było napisane na kartkach z informacja o niej jak ja pielegnować itp. ( bo ja kupiłam gdzieś w necie chyba na allegro ) one powtarzają kwitnienie co rok normalnie początkiem sierpnia ...w tym roku szybciej i zwykle kwitną w 3-5 roku jeśli sa ukorzenione ...siewki w 10 a nawet i później i nie koniecznie powtarzaja cechy matki

tnij ją ...nie oszczędzaj nożyc ...cięcie pobudza kwitnienie ...zaraz jak przekwitnie jest dobry czas

najładniejsza jak dla mnie jest rózowa ...fioletowa najgorsza bo ona zazwyczaj kwitnie razem z liścmi i tych kwiatów jest zawsze duzo mniej mysle ze nawet o 1/3 mniej niz na rózowej.

Już ją cięłam w tym sezonie dwa razy, wiem, że powtarzają, ale nie spodziewałam się już w tym roku kwiatówPatyk pobrałam trzy lata temu w lecie, myślałam, że jeszcze przyjdzie mi poczekać. Jak masz różową ukorzeń mi gałązkę po cięciu jeśli możesz
sylwia_slomc... 09:51, 10 lip 2018

hanka_andrus napisał(a)

Sylwio, to nie ogórecznik. to żywokost. Ogórecznik ma błękitne kwiatki.Pozdrawiam

Oczywiście Haniu, że żywokost ciągle mam problem bo przez lata całe myślałam, że to właśnie jest ogórecznik. Żywokost mam od Agusi, a ostatnio ogórecznik od Gosi dostałamPoprawiaj mnie jeszcze jakby co, może w końcu zapamiętam