Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Gardener27 15:39, 16 wrz 2018

Widzę że u Ciebie też podlało, susza w ogrodzie niemiłosierna w tym sezonie, ręce odpadają od podlewania.

Rów melioracyjny ciekawie zaadaptowany, kładka mi się strasznie podoba.
Nie boicie się o ten grys że go woda porwie gdy się stan w korycie podniesie ?
sylwia_slomc... 19:30, 16 wrz 2018

Gardener27 napisał(a)
Widzę że u Ciebie też podlało, susza w ogrodzie niemiłosierna w tym sezonie, ręce odpadają od podlewania.

Rów melioracyjny ciekawie zaadaptowany, kładka mi się strasznie podoba.
Nie boicie się o ten grys że go woda porwie gdy się stan w korycie podniesie ?

Dzięki To rzeczny żwirek na szczęście tani Od strony podwórka nie porwie bo tam wysoko....gdyby tam woda sięgała to nie mam ogrodu od ogniska pod sam dom i żwirek byłby najmniejszym problemem wtedy
A od strony łąki bardzo cieniutko dałam, żeby mi w razie czego nie było tak żal. Jeśli wyleje i żal będzie to bardziej włożonej roboty i ewentualnie roślin niż żwirku tak myślę, ale tfu tfu tfu, może już po przeróbkach nie wyleje....
Gabriela 22:06, 16 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
[img

[img

Jaki to miły widok, te dalie wsparte na płocie, tak gęsto rosnące i te doniczki, świetny klimat. Dorosłam do tego, że dalie też trzeba podpierać, bo po deszczach większych rozkładają sie niemiłosiernie. Prawie wszystko wyższe trzeba podpierać, niestety.

Jestem też pod wrażeniem prac nad kanałem wodnym, wszystko potraficie zrobić sami, zrobić i wymyślić.
sylwia_slomc... 22:16, 16 wrz 2018

Gabriela napisał(a)

Jaki to miły widok, te dalie wsparte na płocie, tak gęsto rosnące i te doniczki, świetny klimat. Dorosłam do tego, że dalie też trzeba podpierać, bo po deszczach większych rozkładają sie niemiłosiernie. Prawie wszystko wyższe trzeba podpierać, niestety.

Jestem też pod wrażeniem prac nad kanałem wodnym, wszystko potraficie zrobić sami, zrobić i wymyślić.

Gabrysiu staramy się jak umiemyDalie do tej pory miałam tylko wspierane na płocie i nie kładły się w tym sezonie wszystko leżało po wichurach dwa razy, połamane bardzo, ale się nie dały, już na przyszły rok mam plan jak temu zapobiec
popcorn 22:56, 16 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

No tak, na szczęście startowałam od ornego pola i nie musiałam się mierzyć z podagrycznikiem, ale wycinka, perz i pokrzywy nie są mi obce, a i podagrycznik w podwórku się pojawił, przelazł od sąsiada. Wiosną mam łany mlecza, jesienią nawłocie

no tak, jak nie urok, to...
pozdrawiam!
gosika67 23:07, 16 wrz 2018

Pięknie, soczyście i kolorowo u Was, Sylwia kiedy to wszystko obrabiać? Brakuje dnia,dzień coraz krótszy.Dobrze,że u Was popadało, u nas trochę kropiło, ja jeszcze podlewam.Pozdrawiam Cię serdecznie.
sylwia_slomc... 23:17, 16 wrz 2018

popcorn napisał(a)

no tak, jak nie urok, to...
pozdrawiam!

Każdy się z czymś zmaga Karola Życie próżni nie lubi.
sylwia_slomc... 23:18, 16 wrz 2018

gosika67 napisał(a)
Pięknie, soczyście i kolorowo u Was, Sylwia kiedy to wszystko obrabiać? Brakuje dnia,dzień coraz krótszy.Dobrze,że u Was popadało, u nas trochę kropiło, ja jeszcze podlewam.Pozdrawiam Cię serdecznie.
U nas na razie dość wilgotno nawet. Podlewanie póki co tylko tego co świeżutko sadzone nad rowem, reszta sobie poradzi teraz czas plewienia i koszenia....no i cebulowe jeszcze sadzę bo znów dokupiłam
abiko 10:06, 17 wrz 2018

Barbaula przezimuje jak jej okryjesz korzeń.. to wystarczy, na razie masz młodą sadzonkę. Tylko ona późno startuje.. bardzo więc się nie ma so stresować i ścinasz nisko. Tyle
sylwia_slomc... 10:10, 17 wrz 2018

Ok Aguś tak zrobię, a wiesz, że nie wiem czy ta sadzoneczka barbuli od Ciebie z zeszłego roku czasem spod ziemi nie wyszła, znalazłam cos co bardzo mi barbulę przypomina w tamtym miejscu, miałam spytać jak byłaś i mi uciekło z głowy...na razie to hoduję, bo myślę, że ona, ale wyszłaby z ziemi dopiero końcem lata. Możliwe to? Przez tą suszę?