Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:06, 15 wrz 2018

Dorota123 napisał(a)
Masz piękne jeżówki, a tą pełną żółtą to ja pierwszy raz widzę. U mnie te pełne nie zimują, zmarnowałam przez nie sporo kasy. Już się z nich wyleczyłam.

Moje mają jedną zimę za sobą i dały na razie radę. W hot papaya nawet kilka nasio znalazłam, nasypałam w kamyki obok i zobaczymy co będzietylko jak po siewkach rozróżnić, które to będą? Trzeba chyba czekać na kwiaty
daszum 21:52, 15 wrz 2018

Sylwia, jaki Wasz ogród jeszcze kolorowy!!!
Podziwiam ogrom pracy przy rowie, efekt już jest, a za rok, dwa to będzie świetny zakątek. W ogóle oglądając zdjęcia z ogrodu stwierdzam, że stworzyłaś z eM ogród botaniczny, tyle tam różnych roślin, kompozycji, różnych faktur, wzorów i kolorów. Gratuluję nagrody. Piękne zdjęcia robisz.
Doranma 21:54, 15 wrz 2018

U mnie barbula nie przetrwała raczej z powodu wilgoci a nie mrozu, więc u siebie masz szansę na sukces☺
sylwia_slomc... 22:13, 15 wrz 2018

daszum napisał(a)
Sylwia, jaki Wasz ogród jeszcze kolorowy!!!
Podziwiam ogrom pracy przy rowie, efekt już jest, a za rok, dwa to będzie świetny zakątek. W ogóle oglądając zdjęcia z ogrodu stwierdzam, że stworzyłaś z eM ogród botaniczny, tyle tam różnych roślin, kompozycji, różnych faktur, wzorów i kolorów. Gratuluję nagrody. Piękne zdjęcia robisz.

Dziękujemy Ja rośliny do ogrodu wybierałam sercem nie rozumem, pewnie dlatego ogród botaniczny rośnie ale w większości to miłość wzajemna
sylwia_slomc... 22:16, 15 wrz 2018

Doranma napisał(a)
U mnie barbula nie przetrwała raczej z powodu wilgoci a nie mrozu, więc u siebie masz szansę na sukces☺

Moja glina zimą i wiosną bywa zdradliwa, szczególnie jak opady obfite...
tulucy 22:32, 15 wrz 2018

U mnie ta dwuletnia rośnie na suchej glinie, a nowa ma więcej wilgoci na pewno, ale raczej nie mokro... Szkoda by mi jej było, gdyby mi padła
kasiek 07:48, 16 wrz 2018

Ale ognich... U mnie ostatni rok będzie palone w kominku Ale juz czuć w zimie że sąsiedzi nie palą i jest czym oddychać - coś za coś
sylwia_slomc... 09:34, 16 wrz 2018

tulucy napisał(a)
U mnie ta dwuletnia rośnie na suchej glinie, a nowa ma więcej wilgoci na pewno, ale raczej nie mokro... Szkoda by mi jej było, gdyby mi padła

Ślicznie kwitnie też bym chciała żeby się zadomowiła
sylwia_slomc... 09:39, 16 wrz 2018

kasiek napisał(a)
Ale ognich... U mnie ostatni rok będzie palone w kominku Ale juz czuć w zimie że sąsiedzi nie palą i jest czym oddychać - coś za coś

U nas rolnicy często ogniska palą, jak nie śmieci to jest ok. Nie do przeskoczenia temat na wsi bo odpadów zielonych nikt tu nie odbiera, a po ziemniakach badyle czy kłącza ogórków i grochowiny trzeba ogniem zutylizować by się za rok choroby nie panoszyły. Więc wpisane w krajobraz wsi.

Tak sobie myslę, że dla klimatu ognia w domu możesz go potem zamienić w bio kominek
Urszulla 10:14, 16 wrz 2018

Ciekawe co Maja powiedziałaby na Wasz rów będą jeszcze nagrania?