Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:49, 06 lis 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Tym normalnym czasem jest czas zimowy. I on właśnie jest zgodny z podziałem kuli ziemskiej na strefy czasowe. Czas letni był sztucznie wprowadzony dla wydłużenia dnia wiosną i latem.

Oj to mnie nie pocieszyłaś
AniazUroczyska 01:05, 07 lis 2018

Piękna ta pięknotka koloru fioletowego- pierwszy raz widzę taki krzew. Trochę o niej doczytałam i ...zachorowałam
waldek727 02:58, 07 lis 2018

Gabriela napisał(a)
Nie wiedziałam, że pięknotka ma takie śliczne różowe liście o tej porze. Moim zdaniem rekompensuje to brak owoców.
Piękne turkusowe i niebieskie owoce ma winnik zmienny, to śliczne pnącze.

Nie ma owoców, bo nie ma pana do towarzystwa. Jak Sylwia dokupi sobie ,,pięknota" to będzie się cieszyć z drobnych jagodowych kuleczek porozwieszanych na gałązkach.
Katkak 06:17, 07 lis 2018

Sylwuś przydomowy jest już piękny i dojrzały. A jak byłam u Was pierwszy raz- w 2015r, to wszystko było jeszcze malemkie i w oczy rzucały się głównie kolorowe zrębki. I kto ni powie, że rośliny wolno rosną,? One galopują, szczeólnie w Szmaragdowej.
abiko 09:02, 07 lis 2018

Oj tam nie narzekajcie.. Pamiętacie taką ładną jesień? Już dawno nic byście w ogrodzie nie robiły
Czas zimowy jest tym właściwym i ja się szczerze lepiej przy nim czuję, więc dla mnie jest ok. A że wieczór szybko zapada.. bo zima idzie kochane
Dotarła róża Sylwia.. w końcu posadzę i normalnie ma listki zielone.

I zmieniam przedogródek.. Będą róże, róże, róże i tak powinno być, bo dobrze się z nimi czuję i tyle
sylwia_slomc... 09:50, 07 lis 2018

AniazUroczyska napisał(a)
Piękna ta pięknotka koloru fioletowego- pierwszy raz widzę taki krzew. Trochę o niej doczytałam i ...zachorowałam

Jest bardzo delikatna w budowie i świetnie znosi cięcie, zawsze ją wczesną wiosną przycinam
sylwia_slomc... 09:52, 07 lis 2018

waldek727 napisał(a)

Nie ma owoców, bo nie ma pana do towarzystwa. Jak Sylwia dokupi sobie ,,pięknota" to będzie się cieszyć z drobnych jagodowych kuleczek porozwieszanych na gałązkach.

Walduś a skąd mam wiedzieć czy ta co mam to pani czy pan? Kwitnie drobniusieńkimi różowymi kwiatuszkami ta moja. Nie wiedziałam, że muszę mieć dwa krzewy.
Muszę spytać Kasi z Ogrodu Złudzeń czy Ona ma dwa, bo w koraliki co roku ubrana ta Jej.
sylwia_slomc... 09:54, 07 lis 2018

Katkak napisał(a)
Sylwuś przydomowy jest już piękny i dojrzały. A jak byłam u Was pierwszy raz- w 2015r, to wszystko było jeszcze malemkie i w oczy rzucały się głównie kolorowe zrębki. I kto ni powie, że rośliny wolno rosną,? One galopują, szczeólnie w Szmaragdowej.

Kasia Wy jak pierwszy raz u mnie byliście to w przydomowym ledwie wystartowałam, a na dużym było lotnisko Do dziś zachodzę w głowę skąd wzięłam tyle odwagi by Was zaprosić do oglądania tego niczego
sylwia_slomc... 09:58, 07 lis 2018

abiko napisał(a)
Oj tam nie narzekajcie.. Pamiętacie taką ładną jesień? Już dawno nic byście w ogrodzie nie robiły
Czas zimowy jest tym właściwym i ja się szczerze lepiej przy nim czuję, więc dla mnie jest ok. A że wieczór szybko zapada.. bo zima idzie kochane
Dotarła róża Sylwia.. w końcu posadzę i normalnie ma listki zielone.

I zmieniam przedogródek.. Będą róże, róże, róże i tak powinno być, bo dobrze się z nimi czuję i tyle

Cieszę się, że zdążysz posadzić jeszcze za ciepłych dni masz rację nie raz już śniegiem sypało i mroziło o tej porze.
No to się szykuje mega zmiana przed domemTo się nazywa mieć nie wiele miejsca i cały czas tworzyć. Róże Ci pięknie rosną i kwitną i bardzo do Ciebie pasują. Przedogródek zwiąże się z resztą ogrodu
abiko 10:58, 07 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cieszę się, że zdążysz posadzić jeszcze za ciepłych dni masz rację nie raz już śniegiem sypało i mroziło o tej porze.
No to się szykuje mega zmiana przed domemTo się nazywa mieć nie wiele miejsca i cały czas tworzyć. Róże Ci pięknie rosną i kwitną i bardzo do Ciebie pasują. Przedogródek zwiąże się z resztą ogrodu

Tak mi się właśnie wydaje. Trochę późno to olśnienie mi przyszło, ale bardzo mi pasuje ten pomysł. Normalnie cieszę się jak dziecko