Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Gardenarium 22:17, 03 sty 2019

Miałaś pracowity rok, jak ja w poczatkach Ogrodowiska. Bywało, że w każdy weekend mieliśmy gdzieś zlot Wtedy się mówiło zlot Ogrodowiska. Teraz to bardziej kameralne i lokalne imprezy

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 22:32, 03 sty 2019

Powiem Ci Danuś, że te spotkania nas tak napędzały i dodawały energii, to był trudny dla nas rok pod wieloma względami. Susza umęczyła nas i rośliny. W zimie tylko trzy razy mieliśmy odrobinę tak do 5-10cm śniegu w lutym ostatni raz( jeśli dobrze pamiętam, a potem pierwszy deszczyk dopiero jakoś w maju i to nie za duży, potem znowu susza, przerywana trzy razy do jesieni przez króciutkie, ale bardzo gwałtowne opady. Posadowienie ogrodu jest jakie jest i rów trzy razy wylewał, dół był zalany, a na reszcie ogrodu betonowa susza.
Do tego dochodziła presja by ogród dobrze wypadł na nagraniach, które były dla nas niesamowitym zaskoczeniem tego roku. Masa pracy wykonane, gdyby nie pomoc przyjaciół i te spotkania nie wiem jak dalibyśmy radę. Po nagraniach jechaliśmy na ostatnich oparach sił. Dobrze, że zdrowie dopisywało w tym czasie.
Jeszcze mamy nagrywać w tym miesiącu i w kolejnym, a potem zacznie się wiosna może już w normalnym tempie Martwiłam się, że zima i do wiosny daleko, a wychodzi na to, że nie będę się nudzić, bo życie znowu za nas zaplanowało przyszłość
Dzięki Ci za to Forum, niesamowicie zmieniło na plus nasze życie
gogo 22:50, 03 sty 2019

Dobrze, że w telefonie jest pamięć, już wpisałam datę.
Zadzwoni i nie przegapię odcinka
Pomysł z podsumowaniem spotkań ogrodowiskowych super, ale nie wszystkich kojarzę / tu prośba o pisanie, kto jest na zdjęciach /.
sylwia_slomc... 22:55, 03 sty 2019

Ciągle zapominam, że jak ja znam to nie znaczy, że dla innych to oczywiste, postaram się poprawić w przyszłym roku
dana1s 06:55, 04 sty 2019

Sylwuś, rok miałaś bardzo intensywny, nie dość że mnóstwo pracy wykonane to jeszcze towarzysko się angażowałaś.
Datę emisji zapisałam
Wiolka5_7 10:05, 04 sty 2019

Oj działo się u ciebie Sylwio w zeszlym roku...dużo pracy, zmian, spotkań... ogród pięknie się zmienia dzięki waszej pracy i włozonemu sercu
Muszę zapisać datę emisji ,żeby nie przegapić

Pozdrawiam i życzę tak samo udanego roku
sylwia_slomc... 10:35, 04 sty 2019

dana1s napisał(a)
Sylwuś, rok miałaś bardzo intensywny, nie dość że mnóstwo pracy wykonane to jeszcze towarzysko się angażowałaś.
Datę emisji zapisałam

Danusiu zleciał przez to nie wiadomo kiedy. Choć taki dziwny ewenement bo śmignęło raz dwa , a jednak mieliśmy wrażenie, że jest niezwykle długie lato i nigdy się nie skończy( chyba przez to podlewanie)
sylwia_slomc... 10:37, 04 sty 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Oj działo się u ciebie Sylwio w zeszlym roku...dużo pracy, zmian, spotkań... ogród pięknie się zmienia dzięki waszej pracy i włozonemu sercu
Muszę zapisać datę emisji ,żeby nie przegapić

Pozdrawiam i życzę tak samo udanego roku

Działo się bardzo dużo i w napięciu trochę żyliśmy, ale nie zawsze było kolorowo, to był rok wielu pożegnań ....zbyt wielu...
Więc niech się powtórzy tylko to co dobreDziękujemy
Magleska 19:47, 04 sty 2019

Ale świetne podsumowanie roku ...... Wow ....jestem pod wrażeniem
Tęskno mi Za Wami bardzooooo .....ale od wiosny mam nadzieję ,że ponadrabiamy zaległości i ruszymy podbijać świat ,a raczej ogrody ......
Buziaki ogromne

Ps.... jeszcze mnie tu mało ,ale wracam coraz częściej
sylwia_slomc... 22:06, 04 sty 2019

Magleska napisał(a)
Ale świetne podsumowanie roku ...... Wow ....jestem pod wrażeniem
Tęskno mi Za Wami bardzooooo .....ale od wiosny mam nadzieję ,że ponadrabiamy zaległości i ruszymy podbijać świat ,a raczej ogrody ......
Buziaki ogromne

Ps.... jeszcze mnie tu mało ,ale wracam coraz częściej
Madzia każdy twój powrót jest wyczekiwany KochanaTeż bardzo nam już się cni za Tobą za dziewczynami no i chłopakami oczywiście też