Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

mira 22:39, 23 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
To balia osypana ziemią i obsadzona roślinami, wodę zmieniam tylko na wiosnę jak startuje z roślinami i rybką , a potem tylko czasem ubiorę ciut do podlania tych roślinek w pobliżu i uzupełniam świeżą , ale to tak z 5 10 litrów tylko i tak raz czasem dwa w miesiącu.....bo tam żadnych filtrów nie ma , ani natleniania poza roślinami.....wiosną wyłapuję i wpuszczam do niej kijanki bo wodę biorę z rowu i żal mi ich wyrzucać potem mam pełno malusich żabek za to nie mam wylęgarni komarów Nie mam problemu z utrzymaniem wody w czystości.....drugi rok zdaje egzamin

tak zapytałam bo też taką mam
sylwia_slomc... 22:56, 23 lis 2015

mira napisał(a)

tak zapytałam bo też taką mam

To wykorzystaj w ogrodzie.
U Przemka chyba widziałam posadzone w balii hosty i ustawione na rabacie też ładnie wyglądało
Rumianka 23:06, 23 lis 2015

Miodzio będzie dopiero jak roślinki podrosną i zrobią zasłonę tam króluje gunnera , hortki i hosty....jak dojdzie pergola będzie kącik do posiedzenia w cieniu pnączy z widokiem na hortki, liliowce i kapliczkę, a jesienią berberysy, od wiosny odurzać będą zapachy bylin na rabacie obok
Jak to wszystko się rozszaleje, to będzie wówczas extra, bardzo extra miodzio...
Rumianka 23:08, 23 lis 2015

To wykorzystaj w ogrodzie.
U Przemka chyba widziałam posadzone w balii hosty i ustawione na rabacie też ładnie wyglądało
Ja miałam taką zamówioną, ale gdy powiedziałam do czego, to już jej nie dostałam...
sylwia_slomc... 23:17, 23 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Jak to wszystko się rozszaleje, to będzie wówczas extra, bardzo extra miodzio...

Dzięki ....jak do wiosny przetrwają bo u mnie nornice i krety oszalały po prostu......zwłaszcza krety....dziś nawet gunnerę podkopał jeden
sylwia_slomc... 23:19, 23 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Ja miałam taką zamówioną, ale gdy powiedziałam do czego, to już jej nie dostałam...

Trzeba się było nie przyznawać i naściemniać coś.....bo w necie tanie nie są
Milka 05:50, 24 lis 2015

Też popatrzylam na linki, fajne pomysly i nie zabijaja ceną
sylwia_slomc... 11:17, 24 lis 2015

Milka napisał(a)
Też popatrzylam na linki, fajne pomysly i nie zabijaja ceną

Fajne prawda
sylwia_slomc... 17:31, 24 lis 2015

Udało mi się poobcinać rdestówkę.....zostawiłam jej tylko te najgrubsze pędy owinięte wokół słupa cała reszta na ognisku, a i to nie wiem czy czasem nie za dużo zostawiłam....okaże się wiosną.....zastanawiałam się czy rdest można rozmnażać z patyka.....bo gdyby ktoś chciał to u mnie leży cała sterta i mogę patyki wziąć

Jak szłam do ogrodu to nagle z rowu wyskoczył mi kozioł sarny, ale nim aparat wyjęłam to tylko tylne kopyta z daleka już ujrzałam.....widać rów robi za wodopój Jak wracałam z kolei z kapusty wyleciał zając...ale już było za ciemno na foty.....a bażanty mi się na wiśni na noc usadowiły i nawet próbowałam im z pod drzewa fotkę cyknąć , ale już ciemnawo było i nic nie widać

Wyszło na to , że tylko z aparatem latałam .....a ja ciężko się opracowałam....po ocieplałam to i owo....raczej więcej niż mniej.....i wyplewiłam z chwastu , głównie wschodzącej trawy trocinówkę po lewej i doszłam z tym plewieniem do pierwszych wrzosów.....więcej nie zdążyłam bo mi trociny zamarzły.....i paluszki też ...zaraz idę się moczyć do gorącej wody bo nie tylko paluszki mi zmroziło
Dominika11 17:35, 24 lis 2015

toś robotę odwaliła kochana i to w taką zimnicę - żebyś się nie rozłożyła.

To gości masz niesamowitych - ja to bym chyba się ze strachu z..... jakby mi tak z Nienacka coś wyskoczyło