Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Pszczelarnia 11:26, 30 lis 2015

Sylwia, jak chłopcy ustawili bramki do nogi, to teraz już będą dbać o angielską murawę na boisku i tym sposobem odpada Ci kawałek ogrodu do pielęgnacji.

Ja na zające nakładałam - owijałam drzewka workami od cebuli - to najtańsze mi się wydawało - pnie i korony jak małe).
sylwia_slomc... 11:27, 30 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
wiatraczek super
prace w toku - podziwiam
I Sylwia pokazała swe oblicze fajnie

Nie można się kryć jak się z ludźmi rozmawia ja większość znam z fotek , albo realu to potem na spotkaniach ułatwia identyfikację

A jak zamorduję zająca i list gończy za mną puszczą to powiecie znam ją to ta
sylwia_slomc... 11:34, 30 lis 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, jak chłopcy ustawili bramki do nogi, to teraz już będą dbać o angielską murawę na boisku i tym sposobem odpada Ci kawałek ogrodu do pielęgnacji.

Ja na zające nakładałam - owijałam drzewka workami od cebuli - to najtańsze mi się wydawało - pnie i korony jak małe).

Ewuś zrobiłam tak samo , ale jeszcze muszę dokupić bo mi brakło na sosenki, świerki i jodełki, choć rok temu świerków nie ruszył całą zimę to mu może nie smakują
Chłopcy mają dbać o murawę w przydomowym bo tam elektryczną kosiarką ...dużo mniejszą się kosi, a na duży ogród spalinówą wjeżdżam to już się całość po kolei harata Nie ma żaden osiemnastki jeszcze, a producent ostrzega, na wsiach najwięcej takich wypadków to nie chcę statystyki podnosić. Jest opcja , że od nowego sezonu za kosiarą będzie już latał eMuś bo ja do pracy idę od nowego roku Dlatego większość manewrów kosiarkowych umiejscowione w trocinowej, żeby nie zesiekł
malgorzata_s... 11:38, 30 lis 2015

Fajnie Cię zobaczyć znowu Zajca nie zazdroszczę bo to szkodnik. Trzymam kciuki że wiatrak da radę odstraszyć.Kapustę za płotem widzę a on woli co innego pałaszować paskudnik. Widać w bajkach kłamali Buziam Sylwuś
Dominika11 11:38, 30 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie można się kryć jak się z ludźmi rozmawia ja większość znam z fotek , albo realu to potem na spotkaniach ułatwia identyfikację

A jak zamorduję zająca i list gończy za mną puszczą to powiecie znam ją to ta
hahaha
kamila66 11:47, 30 lis 2015

więcej nie mam

Inna perspektywa Pola, pola, pola
Faktycznie jak u Ciebie wszystko urośnie to będzie jak oaza na pustyni
waldek727 12:06, 30 lis 2015

Macham do wszystkich którzy są nam wsparciem i dobrze życzą
Moje jedyne zdjęcie w ogrodzie zrobione naszym aparatem

O! Siema Sylwia.
Miło mi Cię poznać.
Mów mi Waldek.
Pszczelarnia 12:16, 30 lis 2015

Zająca na pasztet.
Sylvana 12:26, 30 lis 2015

Nie wiem czy się nie wściekniesz, bo wyczytałam u Ciebie, że na zająca już się szykujesz w celach kulinarnych, ale pomyślałam sobie, że skoro ona (zającowa) jest tak oswojona i nie boi się Was, to raczej dobrowolnie też nie pójdzie....więc może by jej zrobić w jednym miejscu jakiś karmnik - marcheweczka, jabłuszko i takie tam....może to by jej bardziej smakowało, a jak by miała brzuszek pełny to spać by poszła i tyle...hę

To tylko taka myśl....pewnie naiwna.....a może nie
sylwia_slomc... 16:21, 30 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajnie Cię zobaczyć znowu Zajca nie zazdroszczę bo to szkodnik. Trzymam kciuki że wiatrak da radę odstraszyć.Kapustę za płotem widzę a on woli co innego pałaszować paskudnik. Widać w bajkach kłamali Buziam Sylwuś

Ano szkodnik i przez tego szkodnika wiatrak do naprawy po dzisiejszej wichurze wiatr go przerzucił o jakieś 4 metry A miało zająca płoszyć.....jedno śmigło połamane