Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Agania 19:05, 29 lis 2015

Spóźniłam się na połowę tysiączka, ale gratuluję i cieszę się, że humory dopisują, i jak szalejecie ogrodowo...super pogoda dopisała pomimo halnego, ja też w ogrodzie dużo podziałałam
Wizytówka przepiękna i widzę na niej bardzo wesoły i ciekawy ogród
Buziaki
Rumianka 19:06, 29 lis 2015

Sylwia, do odstraszania niechcianych "gości" w ogrodzie możesz stosować foliowe wstążeczki. Najzwyklejszą reklamówkę potnij w paski i zawiąż w ogrodzie, na czym się tylko da. Wiatr będzie ruszał wstążeczkami i intruzów powinno zniechęcić do brojenia. Takie wstążeczki stosuję u siebie w patio, bo ptaszki przylatywały, tam robiły sobie posiadówy na belkach, robiąc jednocześnie kupkę na stół i ławki... i ciągle latałam ze szmatą i myłam te ptasie kupy...
sylwia_slomc... 19:18, 29 lis 2015

Gardener27 napisał(a)
Sylwio spóźnione gratki zostawiam Wątek pędzi i Twój ogród dynamicznie się rozwija
Widzę że wiatrak ustawiony i łapie wiatr w ,,żagle,,
Wiesz jak zwabić pomocników do ogrodu ... boisko do nogi

Boisko to nagroda za pomoc w tym sezonie W zeszłym roku była dziupla nad warsztatem.
Tu ma być boisko do nogi i do siatkówki.
Siatkę do siatkówki maja , a siatkę do bramki musimy wymyślić z czego , żeby była tania , a wytrzymała
sylwia_slomc... 19:24, 29 lis 2015

Agania napisał(a)
Spóźniłam się na połowę tysiączka, ale gratuluję i cieszę się, że humory dopisują, i jak szalejecie ogrodowo...super pogoda dopisała pomimo halnego, ja też w ogrodzie dużo podziałałam
Wizytówka przepiękna i widzę na niej bardzo wesoły i ciekawy ogród
Buziaki

Dzięki Agatko staramy się , ale lekko nie jestBo ja jestem taką wesołą realistką.....choć chłopaki mówią , że pesymistką......a ja uważam , że to doświadczenia życiowe po prostu mnie nauczyły przewidywać pewne rzeczy......choć naiwna nieraz jestem okropnie i sama się za tą cechę nie lubię Ale ja wierzę w ludzi.....a potem jestem zawiedziona i tak w kółko
Rumianka 19:25, 29 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Siatkę do siatkówki maja , a siatkę do bramki musimy wymyślić z czego , żeby była tania , a wytrzymała
Popytaj w sklepie wędkarskim, może siatka rybacka o małych oczkach będzie się nadawała?
sylwia_slomc... 19:28, 29 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Sylwia, do odstraszania niechcianych "gości" w ogrodzie możesz stosować foliowe wstążeczki. Najzwyklejszą reklamówkę potnij w paski i zawiąż w ogrodzie, na czym się tylko da. Wiatr będzie ruszał wstążeczkami i intruzów powinno zniechęcić do brojenia. Takie wstążeczki stosuję u siebie w patio, bo ptaszki przylatywały, tam robiły sobie posiadówy na belkach, robiąc jednocześnie kupkę na stół i ławki... i ciągle latałam ze szmatą i myłam te ptasie kupy...

Jak się nie uda z wiatrakiem to chyba będę zmuszona , choć chciałam uniknąć takich foliowych dekoracji to może się nie udać .....rośliny są ważniejsze. ale jak wiosną zrobię tego stracha to mu u ramion wstążki uwiążę i to chyba czerwone bo to podobno jeden z niewielu kolorów , które widzą zwierzęta
sylwia_slomc... 19:29, 29 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Popytaj w sklepie wędkarskim, może siatka rybacka o małych oczkach będzie się nadawała?

Myślałam trochę o dzianinie cieniującej......bo chyba taniej nic nie kupię
ag_zie 20:49, 29 lis 2015

Fajnie Cię zobaczyć Składam spóźnione gratki na 5setkę
sylwia_slomc... 20:55, 29 lis 2015

ag_zie napisał(a)
Fajnie Cię zobaczyć Składam spóźnione gratki na 5setkę

Miło mi i dziękuję
ryska 21:14, 29 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

W nowym roku 4 wskoczy z przodui Dziękuję za życzenia ja jestem z 13 kwietnia a Ty?

Moja wskoczy 12 listopada