Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 21:12, 10 gru 2015

O, ja chyba takiego samego cyprysika od Filipka dostałam, prawda?
sylwia_slomc... 21:14, 10 gru 2015

A tu wsadziłam .....nie wiem co , za to pamiętam na jakiej zasadzie .....gdzieś ułamałam kawałek i wetknęłam do wiaderka z daturami na zasadzie zapomnieć i puściło korzenie.......tylko ja też zapomniałam co to ukradłam , ale na razie rośnie, dzisiaj dałam do doniczki

Dowiem się jak urośnie, albo i nie, jak mi się nie przypomni poproszę o identyfikację

A to lilie tygrysie dla Reni zebrałam cebulki przybyszowe i obdzieliłam Gosię , a te sobie Renia zaklepała i mam nadzieję, że wreszcie będzie miała powód by się wiosną u mnie zjawić

Poszły dziś do światła bo stały na podłodze......mam w mieszkaniu tylko dwa małe parapety.....i wyciągnęło je troszkę.......ale to i tak na razie chodzi o to by cebulki przybyszowe podrosły
sylwia_slomc... 21:15, 10 gru 2015

Zamiast parapetów wykorzystuję pralkę w łazience bo pod oknem stoi

A dzisiaj przyniosłam gałązkę śnieguliczki.....próbował ktoś z patyka rozmnożyć??? dałam do wody....na zasadzie zapomnij o mnie razem z bluszczem trójklapowym.....zobaczymy co będzie. Jeszcze sobie przywiozłam nasionko myślałam , że rokitnika , mam już dwa drzewka , ale żeńskie chyba i chciałabym męskie , żeby mieć owoce ......ale okazuje się , że to chyba oliwnik wąskolistny - spod szpitala w Prokocimiu......może Kasia będzie wiedzieć Też fajnie bo takiego drzewa nie mam jeszcze
sylwia_slomc... 21:28, 10 gru 2015

Katkak napisał(a)
O, ja chyba takiego samego cyprysika od Filipka dostałam, prawda?

Tak mi się wydaje uważaj bo lubi przemarzać , na zimę trzeba otulić ja moje owijam workiem siatkowym po jarzynce i śnieg odgarniam pod ich korzenie.....nie lubią suszy fizjologicznej, a tak to widziałaś u mnie wzdłuż chodnika przed warsztatem i gospodą między żurawkami
Karol99 21:35, 10 gru 2015

Śnieguliczka się rozmnaża jak chwast, tylko że nie wiem, czy w domu da radę.
sylwia_slomc... 22:00, 10 gru 2015

Karol99 napisał(a)
Śnieguliczka się rozmnaża jak chwast, tylko że nie wiem, czy w domu da radę.

Kupiłam na wiosnę taki badylek w donicy i niestety padła mi od razu, teraz próbuję z patyka sama....jak się uda pójdzie wiosną do ogrodu
Gabriela 22:01, 10 gru 2015

Śliczne bombki wyszły, oglądałam tutoriale, się przymiezam.
sylwia_slomc... 22:04, 10 gru 2015

Gabrysiu Warto spróbować ....to w sumie łatwe tylko czas sobie rezerwuj....to też wciąga
sylwia_slomc... 22:17, 10 gru 2015

Kurcze dzisiaj w Hucie szczena mi opadła i aż się wróciłam sprawdzić czy wzrok mnie nie myli...połowa grudnia , a w ogródku kwitły chabry górskie niesamowite wrażenie bo nie jeden dwa tylko kilkanaście szt. I widać było , że dobrze im tam......to na pewno grudzień??? Żałowałam , że nie miałam aparatu
margaretka3 23:10, 10 gru 2015

O, szkoda, że nie miałaś aparatu
U mnie niestety cebulki tygrysiej chyba jednak padły, nadal listeczków nie mają.
5 dni na poczcie były dla nich zabójcze, zwłaszcza że miały już korzonki Śnieguliczkę też mam w planie z patyka rozmnożyć, ale to dopiero na wiosnę będę robić