Karolu nie ma z nią najmniejszego problemu jako roślina okrywowa jest świetna tyle , że mocno idzie na boki , więc potrzebuje dużo miejsca, albo mocnego cięcia Mam od sąsiadki która swoją po trzech latach ogoliła w tym roku do zera i odbiła prześlicznie
Czytałam dziś artykuł w piśmie ogrodowym o ogrodzie naszej Kasi z Ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek cudne fotki i pięknie opisane powstawanie i miłość do ogrodu
Bo to Aniu taki szałas młodzieżowy kształt jeszcze ulegnie zmianom delikatnym
A wiesz, że pierwszy plan był taki , żeby go zrobić z wsadzonych witek wierzbowych? Tylko moje chłopaki tak urosły w tym roku, że nie było nigdzie na tyle długich witek. I plan uległ zmianie
A ja dopiero teraz miałam czas usiąść , a i to nie bardzo bo się sterta prasowania prosi
Cały dzień dzisiaj znowu z dzieckiem na szpitalu, niby na godzinę konkretną a czekaliśmy trzy
Ale ponieważ nie mam czasu specjalnie na dekoracje domowo ogrodowe to sobie w tym roku trochę sprawę ułatwiłam
Nie wytrzymuje już tej szarugi i postanowiłam przyspieszyć wiosnę ......posiałam dziś w doniczki trawki
Spartanę grzebieniastą i rozplenicę black beauty od Irenki, oraz tą moją czerwona jednoroczną z wrzosowiska penisetum setaceum dwarf rubrum
doniczki brzydkie ,ale tylko takie miałam pod ręką