Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 00:55, 08 gru 2015

Sylvana napisał(a)
No proszę, to i figurka własnego autorstwa.....co Wy ludzie jeszcze potraficie....a raczej czego nie potraficie

Figurka ma być od rzeźbiarza z rodziny Trzeba czekać
sylwia_slomc... 00:57, 08 gru 2015

Sylvana napisał(a)
Czytam.....stołek superaśny....trzeba tylko papierkiem ściernym pomachać...co by jakaś zaderka w d...e nie weszła.

Gratulacje...chopak na medal....a mojemu tylko zabawa w głowie....mam nadzieję, że kiedyś z tego wyrośnie.

Mój w lutym 14 latek już ....kiedy to zleciało??? Starszy zaraz 17 będzie miał Życie przed nimi i świat u stóp
sylwia_slomc... 01:00, 08 gru 2015

Sylvana napisał(a)
Przejrzałam zdjęcia szałasu....i nie chcę Cię urazić...i mam nadzieję, że nie zrozumiesz mnie źle, ale ta konstrukcja jest za delikatna.
Elementy konstrukcyjne są za cienkie, jak dołożycie do tego dach to...nie wiem czy nie runie Wam na głowę.
Jak mocniej powieje...a zdarza się to ostatnio często (szałas jest jeszcze bardziej narażony ze względu na lokalizację na wzniesieniu), to wszystko się zacznie bujać.
Powinniście całość usztywnić.

Ale i tak uważam, że elementy pionowe są za wiotkie.

Przepraszam za szczerość, ale to z troski bo bardzo Was lubię i cenię.

Spoko spoko usztywnienia będą jeszcze trzeba dach dorobić , a wszystko będzie matą kryte więc powinno taki ciężar utrzymać

Dni krótkie wiecej sie w sobotę nie udało zdziałać.
Milka 14:15, 08 gru 2015

Chyba tak, jak Sylwia powiem, ciut za delikatne, przy większych wichurach może nie wytrzymać, trzeba jednak wzmocnić i odboje puścić np metalowe jakieś.
sylwia_slomc... 14:30, 08 gru 2015

Irenko wszystko co piszecie biorę pod uwagę, to co Sylwia wyrysowała będzie na pewno bośmy nie zdążyli. 15 lat temu takim samym materiałem robiliśmy pergolę trejaż pod wisterię i tato mówił połamie się i nie wytrzyma, po dwóch latach jak musiałam miejsca ustąpić w ogrodzie rodzicom daliśmy ją sąsiadce i do dzisiaj stoi i nic się nie stało , a glicynia się pnie tamte łaty były sosnowe te są z modrzewia , konstrukcja lekka bo i materiał wykończeniowy będzie stosunkowo lekki- maty wiklinowe, nie będzie zamkniętych ścian więc wiatr przeleci na wylot.....nie mogę tam cięższego i droższego materiału zastosować bo się przyczepią , że działka rolna

pod bacówkę planowana jest konstrukcja ze stemli, ale będzie niżej i mniej widoczna , niby mam na zasadzie siedliska i problemu nie ma , ale wiesz jak jest
Milka 15:20, 08 gru 2015

A, to teraz rozumiem
Będę śledzić dalej poczynania
Sylvana 19:04, 08 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Figurka ma być od rzeźbiarza z rodziny Trzeba czekać

Cała rodzina uzdolniona, fajnie macie
Sylvana 19:17, 08 gru 2015

Mój w lutym 14 latek już ....kiedy to zleciało??? Starszy zaraz 17 będzie miał Życie przed nimi i świat u stóp

Mój dopiero się urodził a już ma 5 lat
Twoi to już mężczyźni...jeszcze trochę i synowe będziesz miała do pomocy
Sylvana 19:19, 08 gru 2015

Spoko spoko usztywnienia będą jeszcze trzeba dach dorobić , a wszystko będzie matą kryte więc powinno taki ciężar utrzymać

Dni krótkie wiecej sie w sobotę nie udało zdziałać.

Spoko...to działajcie....teraz trochę zimniej...ale mrozu jeszcze nie ma...ja też jeszcze się krzątam
Sylvana 19:21, 08 gru 2015

Irenko wszystko co piszecie biorę pod uwagę, to co Sylwia wyrysowała będzie na pewno bośmy nie zdążyli. 15 lat temu takim samym materiałem robiliśmy pergolę trejaż pod wisterię i tato mówił połamie się i nie wytrzyma, po dwóch latach jak musiałam miejsca ustąpić w ogrodzie rodzicom daliśmy ją sąsiadce i do dzisiaj stoi i nic się nie stało , a glicynia się pnie tamte łaty były sosnowe te są z modrzewia , konstrukcja lekka bo i materiał wykończeniowy będzie stosunkowo lekki- maty wiklinowe, nie będzie zamkniętych ścian więc wiatr przeleci na wylot.....nie mogę tam cięższego i droższego materiału zastosować bo się przyczepią , że działka rolna

pod bacówkę planowana jest konstrukcja ze stemli, ale będzie niżej i mniej widoczna , niby mam na zasadzie siedliska i problemu nie ma , ale wiesz jak jest

Teraz wszystko jasne