Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:15, 19 gru 2015

renatamama3 napisał(a)
Widzę ,że firany wyprane ,powieszone to duży sukces ,nie lubię prasować firan ,ogólnie nie lubię prasować ,bombeczki piękne ,fajny taki prezent ,mnie by ucieszył pozdrawiam

Mocnośmy się napracowali dzisiaj bo dom był ciągle odsuwany na plan dalszy.....zawsze ogród wygrywał, ale już widać , że święta idą
22:17, 19 gru 2015
listek po listku by mnie wykończył ja ten kwiatek mam zaplatany w kulkę w donicy wbity bambus i wokół niego....mycie prysznicem bezproblemowe jest

myłam żaluzje z kurzu przez 30-40min gdzieś ....listewka po listewce (mam aż 1 szt ) i już myślę o jej demontażu

ostatnio dużo myślę o tym aby rzeczy materialne nie okradały mnie z czasu na życie ...eliminuje gadżety.....zamiast ścierania kurzu i pucowania chętniej bym się widziała na nartach jak Ania

sylwia_slomc... 22:22, 19 gru 2015

Justynka ja tak listek po listku lecę tylko na święta......poza tym okresem mało jestem w domu to nawet kurz na liściach mi nie wadziByle z grubsza brudem chałupa nie zarosła......generalne porządki tylko na święta bo podwójnie trzeba robić Chłopaki wczoraj ubierali u babci tą choinkę co jej zatargałam ......stwierdziłam , że babcia nigdy nie miała tak dużej i ładnej choinki.....zawsze tylko jakiś chabaź.....teraz ma i choinkę i wianek
Warmia 22:29, 19 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Justynka ja tak listek po listku lecę tylko na święta......poza tym okresem mało jestem w domu to nawet kurz na liściach mi nie wadziByle z grubsza brudem chałupa nie zarosła......generalne porządki tylko na święta bo podwójnie trzeba robić Chłopaki wczoraj ubierali u babci tą choinkę co jej zatargałam ......stwierdziłam , że babcia nigdy nie miała tak dużej i ładnej choinki.....zawsze tylko jakiś chabaź.....teraz ma i choinkę i wianek

Ty Sylwuś masz niespożytą energię. Mi już powoli się nie chce, a jeszcze czeka mnie gotowanie i pieczenie.
Katkak 22:30, 19 gru 2015

A my jutro piernikujemy. Dziś odgruzowałam pokój mojego dziecięcia. Odgruzowałam to dobre słowo .
sylwia_slomc... 22:31, 19 gru 2015

Warmia napisał(a)

Ty Sylwuś masz niespożytą energię. Mi już powoli się nie chce, a jeszcze czeka mnie gotowanie i pieczenie.

Pieczenie i gotowanie też jeszcze przede mną Dziś upiekłam tylko pieczeń rzymską chłopakom, a tak to pieczenie czeka mnie podwójnie bo chłopaki bezglutenowe...wiec trzeba dla nich i dla nas .....gotowanie zresztą też
sylwia_slomc... 22:33, 19 gru 2015

Katkak napisał(a)
A my jutro piernikujemy. Dziś odgruzowałam pokój mojego dziecięcia. Odgruzowałam to dobre słowo .

Moi też dziś odgruzowywali pokój .....w zasadzie to już trzeci dzień walczyli , a do ideału jeszcze im brakuje.....może do świąt zdążą
Katkak 22:43, 19 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Moi też dziś odgruzowywali pokój .....w zasadzie to już trzeci dzień walczyli , a do ideału jeszcze im brakuje.....może do świąt zdążą

Sylwuś spadam, bo oczy już mi się same zamykają. Buziaki . Ale jeszcze zdjęcia bluszczu Ci wrzucę, żebyś zobaczyła jak fajnie, gęsto porasta. I fajnie można nim różne miejsca rozjaśniać, przez ten kolorek pstrokaty .

sylwia_slomc... 22:44, 19 gru 2015

Super w górę idzie
sylwia_slomc... 11:24, 20 gru 2015

Gdzie nie popatrzę rośliny szaleją....przed chwilą widziałam hiacynty w pąkach z ziemi wyszły i kwitnąć będą...nie moje , ale jednak.....
I tak sobie myślę , że skoro ciepło jeszcze to może kupię jakieś roślinki z listy chciejstw....bo teraz taniusio Zapowiadają ciepło więc się powinny przyjąć....jak myślicie?
Znalazłam w necie
sosnę ościstą
sosnę armanda
tulipanowca amerykańskiego
śnieguliczkę mother of pearl
obielę wielkokwiatową
oczar wirgilijski

większość oscyluje w granicach 10zł, a za przesyłkę zapłacę tylko dwa razy bo u dwóch sprzedających
Trochę mi żal nie skorzystać....bo w sezonie ceny od razy 2 do razy 6